Ugrás a tartalomhoz
Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: ipar

Az ipari termelés lendíthet a járvány miatt megtorpanó magyar gazdaságon

Az előző hónaphoz viszonyítva 6,8 százalékkal nőtt a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás augusztusban, az áprilisi termelés volumenét pedig 56 százalékkal haladta meg – tudhattuk meg a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden kiadott első becsléséből.

Idén visszaesés, jövőre lendületes kilábalás várható a feltörekvő gazdaságokban

Az új koronavírus okozta járvány negatív növekedési hatásait a feltörekvő európai gazdaságok sem tudják kivédeni, jövőre azonban a térségben már lendületes kilábalás várható az idei recesszióból – áll az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) szerdán Londonban ismertetett tavaszi regionális előrejelzésében.

Felülreprezentáltak a kisebbségek a brit televízióban

Felülreprezentáltak a kisebbségek a brit televízióban

Egy friss felmérés szerint a brit televíziós iparban a melegek és etnikai kisebbségek nagymértékben felül vannak reprezentálva, hiába próbálják a haladók ezt tagadni.

Nincs fék a magyar gazdaság növekedésén

Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) a harmadik negyedévében 5,0 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit, a harmadik negyedévi növekedéshez a szolgáltatások 2,1, az ipar 1,5, az építőipar 1,0 százalékponttal járult hozzá – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

KSH: 22,3 százalékkal nõtt az építõipar teljesítménye 2018-ban

A Központi Statisztikai Hivatal szerdán kiadott jelentése szerint tavaly az építõipari termelés 22,3 százalékkal nõtt az elõzõ évhez képest, míg a múlt év decemberében az építõipari termelés volumene 17,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a novemberi 27,5 százalékos növekedés után.

Az IMF is belátta: szárnyal a magyar gazdaság

A Nemzetközi Valutaalap õszi világgazdasági elõrejelzésésben javította idei és jövõ évi magyar GDP-növekedési elõrejelzését.

A tartomány, amit betegesen gyûlölnek a német haladók

Bajorország egy olyan különös eset Németországban, amely egy nagy frankfurti napilapnál ellenszenvet, míg a hamburgi szerkesztõségi szobákban beteges gyûlölködést vált ki. De mégis minek köszönhetõ a "reakciós" bajorok sikere?

Jönnek a robotok: eláraszthatják a magyar ipart

Brutális fejlõdés történt a magyar iparban, hiszen egy év alatt 13 százalékkal több robotot helyeztek üzembe, a Nemzetközi Robotikai Szövetség pedig további növekedéssel számol.

A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére