Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: haláltábor

A roma holokauszt áldozataira emlékezett az Országos Roma Önkormányzat

A roma holokauszt áldozataira emlékezett az Országos Roma Önkormányzat

A második világháború alatt meggyilkolt romákra emlékezett az Országos Roma Önkormányzat (ÖRO) a roma holokauszt emléknapján, vasárnap Budapesten.

Hetven éve nyitották meg a recski haláltábort a magyarországi kommunisták

Hetven éve nyitották meg a recski haláltábort a magyarországi kommunisták

Napra pontosan hetven évvel ezelőtt, 1950. július 19-én hozták létre a kommunista diktatúra leghírhedtebb haláltáborát a mátrai Recsk község közelében. A szovjet Gulág mintájára működő táborban 1950 és 1953 között mintegy kétezer ember raboskodott.

Diplomáciai bonyodalmat okozott a "lengyel haláltáborok" kifejezés betiltása

Lengyelország és Izrael 2016-ban közös nyilatkozatban tiltakoztak a történelemhamisítás, ezen belül a "lengyel haláltáborok" kifejezés használata ellen - válaszolta Mateusz Morawiecki lengyel kormányfõ vasárnapra virradóra arra, hogy Tel-Aviv az adott témában készülõ lengyel jogszabály módosítását kérte.

Törvénybe foglalják: Auschwitz nem a lengyelek bûne

Egy frissen beadott lengyel törvénytervezet szerint pénzbírság vagy akár három évig terjedõ szabadságvesztés jár annak, aki a "lengyel haláltáborok" kifejezés használatával összemossa a nácik és a lengyelek felelõsségét.

Bizarr: meztelenül fogócskáztak egy náci haláltáborban

Elõkerült egy végtelenül furcsa videó, melyet 2015-ben készítettek Lengyelországban az egyik korábbi náci tábor területén. A felvételeken látható szereplõk a gázkamrákban "játszottak" egy "mûvészeti elõadás" keretében.

Meztelen aktivisták láncolták magukat az auschwitzi haláltábor kapujához és leöltek egy birkát is

Több mint tucatnyi embert meztelenre vetkõzött, leöltek egy birkát, majd odaláncolták magukat pénteken az egykori auschwitzi náci haláltábor "A munka szabaddá tesz" feliratot viselõ kapujához.

A mai napig nem tudtuk feldolgozni a Gulag-jelenséget

Csütörtökön konferenciát rendeznek Budapesten a Szovjetunióba hurcoltak emlékévének alkalmából, ahol történészek, egyetemi és akadémiai szakemberek is felszólalnak a Gulag-jelenséggel kapcsolatban. Ugyanis hatalmas tátongó ûrt képez e történelmi mérföldkõ a magyar emlékezetpolitikában.

Vissza az oldal tetejére