Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: elsõ világháború

Százhat éve tört ki az első világháború

Százhat éve tört ki az első világháború

Napra pontosan százhat évvel ezelőtt, 1914. július 28-án üzent hadat az Osztrák–Magyar Monarchia Szerbiának, miután a belgrádi kormány és I. Péter király elutasította az öt nappal korábbi bécsi ultimátumot. A hadüzenet mozgásba hozta a szemben álló európai katonai szövetségeket, ezáltal néhány napon belül világméretű háború robbant ki, mely négy év alatt romba döntötte Európát.

Közel 25 ezer első világháborús hadisír újult meg az elmúlt években

Közel 25 ezer első világháborús hadisír újult meg az elmúlt években

Hőskultusz – még ha az új NAT bírálóinak nem is tetszik.

Az első szög Európa koporsójában: 105 éve tört ki a Nagy Háború

Az első szög Európa koporsójában: 105 éve tört ki a Nagy Háború

Napra pontosan 105 évvel ezelőtt, 1914. július 28-án üzent hadat az Osztrák–Magyar Monarchia Szerbiának, miután a belgrádi kormány és I. Péter szerb király elutasította az öt nappal korábbi bécsi ultimátumot. A hadüzenet mozgásba hozta a szemben álló európai katonai szövetségeket, ezáltal néhány napon belül világméretű háború robbant ki, mely négy év alatt romba döntötte Európát, s alapjaiban határozta meg a világ XX. századi sorsát.

A román védelmi tárca elkezdte az úzvölgyi sírkert átvételének előkészítését

A román Nemzeti Védelmi Minisztérium memorandumot készít elő, amelyben hivatalosan kéri a kormánytól az Úzvölgyi katonatemető gondozásának átvételét – közölte vasárnap Gabriel Les védelmi miniszter a Mediafax hírügynökségnek.

Száz évvel ezelõtt több ezer magyar katona töltötte a karácsonyt hadifogságban

Sok ezer magyar katona nem tudta mi lesz velük, látják-e még a hozzátartozóikat. Közéjük tartozott Tóth-Kádár Vilmos alezredes, aki naplójában részletesen ír az olasz rabságban töltött ünneprõl.

Schmidt: az elsõ világháború mindent megváltoztatott Európában

A Terror Háza Múzeum fõigazgatója szerint az I. világháború mindent megváltoztatott és megkérdõjelezett Európában, nem oldott meg semmit, és a régi világot drámai erõvel lökte át az újba, amely "a Nyugat önbizalomvesztésének századává vált".

888: magyar zászlóval üzentünk a románoknak

Nem mentünk el szó nélkül amellett, hogy december 1-én román zászló lobogott a Kékestetõn.

Montenegró végleg szakított Szerbiával

Pontosan száz évvel az elfogadása után, péntekre virradó éjjel a montenegrói parlament semmissé nyilvánította a Montenegró és Szerbia egyesülésérõl szóló döntést.

Vissza az oldal tetejére