Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: DatAdat

Soros és Bajnai ezúttal is a spájzban voltak, idegen befolyásolási kísérlet történhetett a kampányban

Egy olyan hálózat rajzolódik ki, ahol közvetve és közvetlenül is kimutatható a kapcsolat a Gulyás-féle Partizán, a Bajnaihoz köthető DatAdat és a Soros-hálózat között. Háttérben a külföldi donorokkal – írta meg a Mandiner.

Külföldi szakemberek és hatalmas külföldről érkező összegek befolyásolták a választási kampányt

Márki-Zay Péter magyarázkodásba kezdett, az alkotmányjogász szerint az Állami Számvevőszéknek, illetve az illetékes nyomozóhatóságnak van hatásköre kivizsgálni a történteket – írta meg a Magyar Nemzet.

Így érkeztek külföldi pénzek a baloldali kampányba – II. rész

Így érkeztek külföldi pénzek a baloldali kampányba – II. rész

Márki-Zay Péter múlt héten egy interjúban bevallotta, hogy a baloldali kampány egy részét egyenesen az Egyesült Államokból fizették. Mindez azonban csak a jéghegy csúcsa. Egy jóval szélesebb kör is megmozdult ugyanis a baloldal választási sikere érdekében, adatgyűjtő cégtől politikai elemzőkön át, tematikus szakpolitikai NGO-k sorától az aktivistamozgósító szervezetig. Ezek együttesen pedig egy jól megtervezett teljes, „amerikai mintájú” kampányszervezet képét rajzolják ki, amelyet sorozatunk második részében mutatunk be.

Jövedelmező volt a kampány éve Bajnaiéknak

Legalább 50 millió forintos többletbevételre tehetett szert tavaly a DatAdat Professional Kft., miközben a főként pénzügyi műveletekből származó adózott eredményük a 2020-as 457 millió forint kétszeresére nőhetett – derül ki a cég beszámolójából. A baloldal befolyásos háttéremberei által irányított kampánytechnológiai cégcsoport osztrák érdekeltsége is jelentős bevételt könyvelhetett el.

Mindenkit feljelent a Datadat

Szerintük lejárató kampányt vezetett ellenük a sajtó, a Bajnai-féle cég állítja, nem folytattak tiltott adathalászatot.

Bajnai Analytica: az adatvédelmi biztos is kapott SMS-t a DatAdat-csoporttól

Bajnai Analytica: az adatvédelmi biztos is kapott SMS-t a DatAdat-csoporttól

Akár több hónapot is igénybe vehet az a vizsgálat, amelyet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósága a kampányfinisben, illegálisan beszerzett adatbázisból végrehajtott, milliós nagyságrendben kiküldött SMS-ek és tömegesen indított telefonhívások ügyében folytat. A rendszerváltás óta példa nélküli adatlopás szálai a Bajnai Gordon volt kormányfőhöz kötődő DatAdathoz vezetnek. A történtek miatt több büntetőfeljelentés is született, a Márki-Zay Péter választási kampányát bonyolító cégcsoporttal összefüggésben a szakértők a Cambridge Analytica körüli botrányt emlegetik.

Bajnai Analytica: Egymillió hívás lopott telefonszámokkal

Bajnai Analytica: Egymillió hívás lopott telefonszámokkal

Az SMS-es akció után hatalmas telefonos akciót hajtott végre a Márki-Zay Péter kampányát bonyolító DatAdat-csoport. A Bajnai Gordon volt szocialista kormányfőhöz köthető vállalkozások illegálisan beszerzett adatok felhasználásával, egymillió választót hívtak fel. A rendszerváltás óta példa nélküli adatlopást és a közösségi médiumokon keresztül történő befolyásolást már most a Cambridge Analytica-botrányhoz hasonlítják – írja a Magyar Nemzet.

Baloldali polgármester árult el részleteket Bajnaiék adathalász üzletéről

Baloldali polgármester árult el részleteket Bajnaiék adathalász üzletéről

Pikó András kampányát is segíthette 2019-ben a DatAdat – derül ki abból az Index birtokába került felvételből, amelyen a józsefvárosi polgármester egyfajta bevetendő csodafegyverként beszélt Bajnai Gordon és volt titkosszolgálati minisztere, Ficsor Ádám vállalkozásáról – írja az Index.

Márki-Zayéknak titkolnivalójuk lehet a DatAdat-tal kapcsolatban

Márki-Zayéknak titkolnivalójuk lehet a DatAdat-tal kapcsolatban

Bizonyára azért nem válaszol a DatAdat-tal való kapcsolatára vonatkozó kormánypárti kérdésekre Márki-Zay Péter, mert van titkolnivalója – nyilatkozta az Indexnek Nacsa Lőrinc, aki szerint nehéz lenne jogszerűnek nevezni azt, amit a volt miniszterelnök és egykori titkosszolgálati minisztere cége művel a magyarok adataival.

Választási csalást követett el Márki-Zay kampánycsapata?

Választási csalást követett el Márki-Zay kampánycsapata?

A Márki-Zay Pétert támogató, Bajnai Gordon volt MSZP-s kormányfő által kiépített DatAdat csoport állt a hátterében annak az SMS-cunaminak, amely során az ország lakosságának egy tizede kapott rövid, sokszor névre szóló üzenetet a baloldali kampányközponttól. Az akciót illegális adatbázis felhasználásával hajtották végre.

Vissza az oldal tetejére