Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
Töltsd le a 888 mobilalkalmazását!
Szerezd meg: Apple Store
Szerezd meg: Google Play

CÍMKE: országgyűlés

Orbán: Magyarország egyetlen más nemzetnek sem lesz az "előkertje"

Orbán: Magyarország egyetlen más nemzetnek sem lesz az "előkertje"

közeleg a tél

A magyar kormányfő a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara országos küldöttgyűlésének alakuló ülésén beszélt.

Kövér: világszerte támadás alatt áll a család, az egyház és a nemzeti állam

Napjaink "új hatalmasai" helyrehozhatatlanul meg akarják semmisíteni az emberek identitását, annak hiányában ugyanis senki nem képes megvédeni az érdekeit, így könnyebben alávethető és kifosztható - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke pénteken, az Országház épületében tartott, "Halálra ítélve - papi sorsok '56 után" című konferencián.

A Soros-terv végrehajtása ellen nyújtottak be határozati javaslatot

Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy országgyűlési határozati javaslatot nyújtottak be a kormánypártok az Európai Parlament Soros-terv végrehajtására vonatkozó határozatával szemben.

Az Országgyűlés elé kerülhet az EP migránspárti határozata

A Fidesz-frakció kezdeményezni fogja hétfőn, hogy az Országgyűlés vegye napirendre azt az európai parlamenti határozatot, amely gyakorlatilag a "Soros-terv" több pontjának végrehajtását vetíti előre - mondta Halász János, a frakció szóvivője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Magyarország ma a világ egyik legbiztonságosabb országa

Magyarország ma a világ egyik legbiztonságosabb országa

közeleg a tél

A honvédelmi miniszter az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottság meghallgatásán szólalt fel. Elmondta: Magyarország ma a világ egyik legbiztonságosabb országa.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ezek voltak a hétvége legfontosabb hírei.

Mától befellegzett a bizniszpártoknak

Mától befellegzett a bizniszpártoknak

közeleg a tél

Ha egy állami kampánytámogatásban részesülő párt az országgyűlési választáson egyszázalékos eredményt sem ér el, köteles visszafizetni az államtól kapott kampánypénzt - döntött a parlament kedden a kampányfinanszírozási törvény módosításával.

Magyarországon az eddigieknél szigorúbb büntetésre számíthatnak a gyermekek sérelmére szexuális erőszakot elkövetők

Magyarországon az eddigieknél szigorúbb büntetésre számíthatnak a gyermekek sérelmére szexuális erőszakot elkövetők

közeleg a tél

Egy most a parlamenthez benyújtott törvénymódosítási javaslat szerint a 12 év alattiak sérelmére elkövetett szexuális cselekményeket - ha az elkövető a sértett hozzátartozója vagy a sértett a nevelése, felügyelete, gondozása, gyógykezelése vagy egyéb módon a hatalma, befolyása alatt áll - 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetné a jövőben a büntető törvénykönyv, a Btk..

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Orbán: magyar Magyarországot építünk; a forradalmár katalánok Brüsszelbe menekültek; NATO-főtitkár: Európát is elérhetik az észak-koreai atomrakéták. Az este legfontosabb hírei.

Orbán: magyar Magyarországot építünk

Orbán: magyar Magyarországot építünk

közeleg a tél

Nincs olyan nyomás, ami miatt Magyarországnak most rohannia kellene az eurozónába - többek között erről is beszélt Orbán Viktor az Országgyűlésben, amikor a hozzá intézett azonnali kérdésekre válaszolt. A miniszterelnök szólt még arról is, hogy a kormány olyan országot épít, amely kiáll a nemzet egészéért, amelyben mindenki tehet előre minden évben legalább egy lépést, és amely képes megvédeni a külső határait is.

A migráció ügyében nem lehet számítani az ellenzéki pártokra

Az Országgyűlés plenáris ülésén a napirend előtti felszólalások egyik témája az volt, hogy nemrég az állandó betelepítési kvóta mellett döntött az EP LIBE bizottsága. A Fidesz frakció és a kormány szerint a Soros tervnek ez az uniós szintű megvalósítása olyan nyilvános erőszak a tagállamok jogállamiságán, ami ellen minden eszközzel fel kell lépnie Magyarországnak és minden magyar politikai erőnek.

Demeter Márta azt hiszi, hogy kizárták egy bizottság üléséről, pedig annak nem is a tagja

Az LMP volt szoci képviselőnője, Demeter Márta gondolt egy merészet, és telekürtölte a ballib sajtót azzal a hazugsággal, hogy őt felháborító módon kizárták a nemzetbiztonsági bizottság üléséről. Ezzel szemben viszont az az igazság, hogy azért nem vehetett részt a bizottság zárt ülésén, mert azon a minősített adatok miatt csak a bizottság tagjai - köztük az LMP-s Szél Bernadett - lehetnek jelen.

A Fidesz kártalanítaná a Czeglédy-ügyben érintett diákokat

A kormánypárt ezért országgyűlési határozati javaslatot nyújt be.

Na, kivel lett felmosva a Parlament padlója?

Igen, most már biztos: Vona Gábor azért jár vissza az Országgyűlésbe, hogy beégesse magát. Mondhatni, visszajár a pofonért. De az a helyzet, hogy már sajnálni sem lehet.

Kezdődik a parlament őszi ülésszaka

Hétfő délután kezdődik a parlament őszi ülésszaka, a képviselők négynapos ülésen tárgyalnak egyebek mellett a nyugdíjas szövetkezeteket érintő illetékmentességről és több nemzetközi egyezmény kihirdetéséről.

Magyarország parlamenti határozatban marasztalhatja el Ukrajnát

Magyarország parlamenti határozatban marasztalhatja el Ukrajnát

közeleg a tél

Kósa Lajos, a Fidesz leköszönő frakcióvezetője pénteken a kormánypártok kihelyezett velencei frakcióülésének sajtótájékoztatóján beszélt az ukrán nyelvtörvényről.

Demeter Márta vörösről zöldre váltott

Demeter Márta szerint az LMP hiteles megoldás lehet azok számára, akik kiábrándultak a 2014-es baloldali összefogásból, mert a párt a jelenlegi rendszer leváltásáért, megváltoztatásáért dolgozik, nem pedig a fenntartásáért.

A szocik összegründolták a rendkívüli ülést a Soros-egyetem miatt

Összegyűlt az MSZP-nek a szükséges számú képviselői aláírás az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívásához.

Utcahosszal vezet mindenki előtt a Fidesz

Utcahosszal vezet mindenki előtt a Fidesz

közeleg a tél

Egy friss, a Nézőpont Intézet által a Magyar Idők számára készített felmérés szerint biztos abszolút többsége van a Fidesznek. Baloldalon az MSZP mellett Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció is bejutna a parlamentbe, de a tornából felmentettek társasága (röviden: Momentum) is küldhetne honatyákat az Országgyűlésbe.

Szigorították a plakáttörvényt

Szigorították a plakáttörvényt

közeleg a tél

A településkép védelméről szóló törvény módosításával szigorította az Országgyűlés a politikai reklámok kihelyezését pénteki rendkívüli ülésén.

Ismét terítékre kerül a pártok átlátható finanszírozásáról szóló törvény

Rendkívüli ülésen tárgyalja az Országgyűlés az egyetlen napirenden levő jogszabályt: a pártok átlátható kampányfinanszírozásáról szóló javaslatot.

Gyurcsány Ferenc súlyos nyavalyával küzd

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció képviselője az ATV Start című műsorában elmondta, milyen betegséggel is küzd pontosan a párt elnöke.

Elfogadták a 2018-as költségvetést, jól járnak a családosok

Elfogadták a 2018-as költségvetést, jól járnak a családosok

közeleg a tél

A jövő évi költségvetés támogatja a családok erősödését és biztosítja a kedvező gazdasági folyamatok fennmaradását; 4,3 százalékos növekedéssel, 2,4 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánnyal és 3 százalékos inflációval számol - mondta a nemzetgazdasági miniszter a parlamentben csütörtökön, miután az Országgyűlés elfogadta a jövő évi költségvetést.

Áder János megfontolásra visszaküldte a plakáttörvényt az Országgyűlésnek

Megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek a burkolt pártfinanszírozás megakadályozását és az átlátható kampányfinanszírozás biztosítását célzó törvényt Áder János köztársasági elnök csütörtökön. Az államfő erről szóló levele a parlament honlapján olvasható.

Ma szavaznak a civil szervezetek külföldi támogatásainak feltüntetéséről

Összesen tizennyolc előterjesztésről szavaz ma az Országgyűlés. A képviselők egyebek mellett elfogadhatják a kormány adócsomagját, továbbá döntenek arról a javaslatról, amely előírná a külföldi támogatás feltüntetését a civil szervezeteknek.

Dúró Dóra kifejezetten jól szórakozott, amikor Vona Gábort savazta Orbán

Dúró Dóra kifejezetten jól szórakozott, amikor Vona Gábort savazta Orbán

kinyílott a pitypang

Kínos jelenetek zajlottak le a Jobbik frakciójában tegnap a parlamentben az azonnali kérdések órájában. Ugyanis a Vona Gábor mellett ülő Dúró Dóra jobbikos képviselő szemmel láthatóan többször is jól szórakozott azon, amikor Orbán Viktor miniszterelnök Vona Gábort savazta ütős, helyenként humoros válaszaiban.

A reklámadó és az adócsomag lesz napirenden az Országgyűlésben

Ma módosíthatja az Országgyűlés a reklámadóról szóló törvényt, valamint tárgyalni kezd a kormány adócsomagjáról is.

Veréssel fenyegette meg a jobbikos képviselő az államtitkárt

A kormány nevében hétfőn délelőtt a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára reagált a Jobbik napirend előtti felszólalására a bevándorlás és az alkotmánymódosítás ügyében.

Ma tesz esküt a köztársasági elnök

Áder János, újraválasztott köztársasági elnök ma teszi le elnöki esküjét az Országgyűlésben.

Vissza az oldal tetejére