Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

CÍMKE: ksh

"A magyar emberek munkáját dicséri a rekordnagyságú exportteljesítmény"

Erről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszélt az M1-en.

KSH: 22,3 százalékkal nőtt az építőipar teljesítménye 2018-ban

A Központi Statisztikai Hivatal szerdán kiadott jelentése szerint tavaly az építőipari termelés 22,3 százalékkal nőtt az előző évhez képest, míg a múlt év decemberében az építőipari termelés volumene 17,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a novemberi 27,5 százalékos növekedés után.

KSH: 23 hónapja folytatódik a keresetek emelkedése

Tavaly novemberben a bruttó és a nettó keresetek 10,4 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbiaknál, a bruttó átlagkereset 355 100 forint volt - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Ezzel 23 hónapja folytatódott a keresetek két számjegyű emelkedése.

Csúcson a foglalkoztatási ráta, rekordalacsony a munkanélküliség

A tavaly szeptember-novemberi három hónapos időszakban a foglalkoztatottak 44 ezerrel többen voltak, mint egy évvel korábban, a munkanélküliek átlagos létszáma kilencezerrel, 3,6 százalékra csökkent.

Rekordmagasan a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliek létszáma 11 ezer fővel csökkent

Az elmúlt három hónapos időszakban a foglalkoztatottak létszáma először lépte át a 4,5 milliót, ami 57 ezerrel több munkavállalót jelent, mint egy évvel korábban. A munkanélküliségi ráta is jelentősen mérséklődött, a munkanélküliek száma az előző év azonos időszakához képest 11 ezer fővel csökkent.

Továbbra is jól teljesít a belföldi turizmus

A turizmus jó teljesítménye nem szakadt meg a nyári szezon végével, szeptemberben az ország minden részében nőtt a vendégforgalom, a belföldi forgalom pedig jelentősen emelkedett.

Nőtt a foglalkoztatottak száma a KSH jelentése szerint

Az idei harmadik negyedévben a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 487 ezer volt, 36 ezerrel több, mint egy évvel korábban - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közleményéből.

Néhány évtizeden belül tízmilliárd ember lesz a Földön

Az ENSZ számításai szerint 2055-re várhatóan 10 milliárd ember fog élni a Földön, de a világ népessége már mostanra is meghaladta a 7,6 milliárdot - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Lehet sivalkodni, de a KSH szerint még gyorsabban nőnek a bérek

Áprilisban a bruttó átlagkereset 340 600 forint volt, 12,6 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban: az év negyedik hónapjában a keresetek emelkedése ismét gyorsult a februári 11,9 és a márciusi 11,3 százalékos emelkedés után - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal.

Csökkent a természetes népességfogyás január-februárban

Mivel kicsivel kevesebben születtek és jóval kevesebben haltak meg 2018 első két hónapjában, mint 2017 azonos időszakában, ezért csökkent a népesség természetes fogyása a Központi Statisztikai Hivatal, azaz a KSH szerint.

214 800 forint volt a nettó átlagkereset

Tavaly novemberben a bruttó átlagkereset 13,0 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban. A múlt év első tizenegy hónapjában a bruttó és a nettó keresetek azonos mértékben, 12,8 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Mindenki megnyugodhat: a kivándorlás nem okoz hosszú távú problémát

A magyar népesség öregedése miatt nincs ok a pánikra, de fontos, hogy reálisan lássuk a helyzetet, és a társadalom fenntarthatósága érdekében megfelelő stratégiák kialakításával pozitív irányba tereljük a demográfiai folyamatokat - mondta el a Magyar Hírlapnak Vukovich Gabriella, a Központi Statisztikai Hivatal elnöke.

Egy újabb pillanat, amikor az unortodox gazdaságpolitika szembeköpi a liberálisokat

A május elejétől július végéig tartó három hónapos időszakban 4 millió 434 ezer volt a foglalkoztatottak átlagos létszáma. Ez 62 ezerrel több, mint egy évvel korábban.

Felfoghatatlan dolog történt a liberálisok számára

Felfoghatatlan dolog történt a liberálisok számára

kétharmad

Szerdán közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a legfrissebb foglalkoztatási számokat. Eszerint már csak 200 ezer munkanélküli van Magyarországon.

Szívükhöz kapnak a liberálisok: 52 hónapja folyamatosan nőnek a reálbérek

Szívükhöz kapnak a liberálisok: 52 hónapja folyamatosan nőnek a reálbérek

kétharmad

Már 52 hónapja nőnek a reálkeresetek Magyarországon, a bérek szinte minden ágazatban jelentősen emelkedtek, a tárca reményei szerint ez a bérnövekedés a következő hónapokban is tartós marad - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal frissen közölt adataira reagálva.

Trükköznek a munkaidővel a vállalkozások

Feltételezhető, hogy az év első negyedében megugró részmunkaidős foglalkoztatottak között vannak olyanok is, akiket csak "papíron", a minimálbér emelése miatt soroltak át - írja a hétfői Világgazdaság a KSH elemzésére hivatkozva.

Az előzetesen közöltnél is jobban nőtt a magyar GDP

A bruttó hazai termék (GDP) 4,2 százalékkal nőtt az első negyedévben az egy évvel korábbi alacsony szintről, még inkább, mint az előzetesen közölt 4,1 százalék - közölte szerdán második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Ismét a szívéhez kapott az ellenzék: nőtt a foglalkoztatottak száma

Ismét a szívéhez kapott az ellenzék: nőtt a foglalkoztatottak száma

kétharmad

A február-áprilisi időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 378 ezer volt, 84 ezerrel - 2,0 százalékkal - több, mint egy évvel korábban. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 1,7 százalékponttal, 67,3 százalékra emelkedett - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal.

Varga Mihály: egész évben 4 százalék felett teljesíthet a magyar gazdaság

Varga Mihály: egész évben 4 százalék felett teljesíthet a magyar gazdaság

kétharmad

Rendkívül kedvező a gazdaság egészének első negyedévi növekedése, ami elsősorban az ipar, az építőipar és a szolgáltató szektor teljesítményének eredménye - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a legfrissebb GDP-adatokat értékelve. A tárca szerint egész évben 4 százalék fölött teljesíthet a magyar gazdaság.

Tovább nőtt a GDP az első negyedévben

A KSH kedden nyilvánosságra hozott jelentéséből kiderült, hogy a bruttó hazai össztermék 4,1 százalékkal nőtt az első negyedévben. A naptárhatással kiigazítva 3,7 százalékos volt az éves összevetésű gazdasági növekedés.

Nagyon jó hír: mérséklődött a természetes fogyás 2016-ban

Nagyon jó hír: mérséklődött a természetes fogyás 2016-ban

kétharmad

Tavaly 1,5 százalékkal többen születtek és 3,6 százalékkal kevesebben haltak meg, mint 2015-ben, így az egész évet tekintve a természetes fogyás 16 százalékkal csökkent. A tavalyi, ezer élveszületésre jutó 3,9 csecsemőhalálozási adat a valaha mért legkedvezőbb érték - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

Egyre vastagabb a magyarok bukszája

Egyre vastagabb a magyarok bukszája

a kutya ugat

A háztartások növelni tudták a létfenntartáson túlmutató igényeiket, főként a lakberendezés és háztartásvitel, az oktatás, illetve a kultúra, szórakozás terén. Ezzel párhuzamosan egyre bizakodóbbak a magyar vásárlók.

Ha ezeket a gazdasági számokat meglátja Brüsszel, elsírja magát

Ha ezeket a gazdasági számokat meglátja Brüsszel, elsírja magát

a kutya ugat

Jobban áll ma a magyar gazdaság, mint azt sokan gondolták. Rosszakaróink pedig sóhajtozhatnak. Hogy miért? Gyorsabban nőtt a gazdaság és nagyobb mértékben csökkent az államadósság. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatai szerint a GDP-növekedés 2014-ben 4, 2015-ben pedig 3,1 százalék volt.

Kevesebben születtek és haltak meg

Kevesebben születtek, de kevesebben is haltak meg 2016 első hét hónapjában, mint az előző év azonos időszakában, mérséklődött a természetes fogyás - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

Hihetetlen számokat produkál a magyar gazdaság

Júliusban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 2,7; naptárhatástól megtisztítva 3,8 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest a legfrissebb KSH-jelentés szerint.

Csökkent a népességfogyás Magyarországon

A KSH mérései alapján csökkent a természetes népességfogyás az első fél évben. Kevesebben születtek, de kevesebben is haltak meg 2016 első hat hónapjában, mint az előző év azonos időszakában, mérséklődött a természetes fogyás.

Nőttek a bérek Magyarországon

A Központi Statisztikai Hivatal legújabb tájékoztatója szerint 2016 májusában a bruttó átlagkereset 6 százalékkal emelkedett az előző évhez képest.

Tovább csökkent a munkanélküliség

A KSH legfrissebb statisztikái szerint a tavaly december és idén február közötti időszakban 6,1 százalékos volt a munkanélküliségi ráta, egy év alatt 71 ezerrel csökkent a munkanélküliek aránya Magyarországon.

Szépen nőnek a bérek, alacsony az infláció

2016. januárban a bruttó átlagkeresetek 5,8 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére