Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
Töltsd le a 888 mobilalkalmazását!
Szerezd meg: Apple Store
Szerezd meg: Google Play
#ez történik
#focivébé
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány

CÍMKE: kárpátalja

Kárpátalja már rég nem Ukrajna, mindig is önálló entitás volt

Kárpátalja már rég nem Ukrajna, mindig is önálló entitás volt

szabad vasárnap

Kárpátalja minden várfokában, minden várromában, Beregszász pedig minden egyes utcakövében magyar. És örmény, és ruszin, és zsidó, és orosz, legutolsó sorban pedig ukrán.
Viharos történelme során Kárpátalja legtöbbet a monarchiától kapta, legkevesebbet pedig az ukrán államtól. A 888 pillanatfelvételt készített Beregszászról és Kárpátaljáról.

Szijjártó: nem csorbulhatnak a kárpátaljai magyar közösség jogai

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az Ungvárhoz közeli Alsószlatina gyógyüdülőhelyen találkozott ukrán kollégájával és az ukrán oktatási tárca vezetőjével.

Szijjártó: a migránsok ne legyenek fontosabbak, mint az itteni kisebbségek!

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Strasbourgban, az Európa Tanács Kisebbségvédelmi Keretegyezmény és a Regionális vagy Kisebbségi Nyelvek Európai Chartája hatálybalépésének 20. évfordulója alkalmából rendezett kétnapos konferencián szólalt fel.

Terrorizmus miatt eljárás indulhat a vébégyőztes kárpátaljai fociválogatott ellen

Egészen elképesztő történet Ukrajnából, a világ legnagyobb bábállamából.

A táj megőrzi múltunkat: ismét zsidó napokat szerveznek Kárpátalján

A Határtalan Kultúra Program keretében tartják meg idén a 2. Kárpátaljai Zsidó Napokat június 7. és 10. között Beregszászon.

Hidakat akartak felrobbantani Kárpátalján a magyarellenes támadók

Céljuk Ukrajna és Magyarország, valamint a kárpátaljai népek egymás ellen hangolása volt.

Szijjártó: Magyarország azt szeretné, hogy a kárpátaljai magyarság biztonságban élhessen

A külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten tárgyalt Wess Mitchell amerikai külügyi államtitkárral.

Gránátvetőket akartak bevetni a Kárpátalján

Négy kézi páncéltörő gránátvetőt és huszonkét kézigránátot derítettek fel az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) kárpátaljai munkatársai egy elhárító művelet során péntekre virradóra egy rejtekhelyen Ungvár Radvánc kerületében - közölte Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója hivatalos internetes oldalán.

"Ukrajna másodrendűnek tekinti egyes állampolgárait"

Ukrajna egyes állampolgárait másodrendűnek tekinti, amikor korlátozza a nyelvhasználathoz fűződő jogaikat - jelentette ki Rétvári Bence.

Miért fontosabbak Brüsszelnek a migránsok a kárpátaljai magyaroknál?

Miért fontosabbak Brüsszelnek a migránsok a kárpátaljai magyaroknál?

kétharmad

Szijjártó Péter szerint rendkívül szomorú és egyben káros, hogy Magyarországnak állandóan vitát kell folytatnia Brüsszellel arról, hogy a migránsoknak milyen emberi jogait kell tiszteletben tartani, miközben van százötvenezer magyar Kárpátalján, akiknek veszélyben az az alapvető emberi joguk, hogy a saját hazájukban biztonságban, a saját nyelvüket használva élhessenek.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei a 888-on.

"Hazugsághadjáratot folytat Magyarország ellen az ukrán állami propaganda"

Hétfői sajtótájékoztatóján értékelte a magyar-ukrán helyzetet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten.

Szijjártó: Magyarország kiáll a Kárpátalján élő magyarok mellett

Szijjártó: Magyarország kiáll a Kárpátalján élő magyarok mellett

kétharmad

Magyarország Ukrajna-politikáját kizárólag Magyarország határozza meg, aki pedig mást állít, az hazudik. A magyar kormány célja az, hogy Kijev mielőbb visszavonja a Kárpátalján élő 150 ezres magyar kisebbség megszerzett jogait sértő törvényeket - jelentette ki Szijjártó Péter a NATO pénteki külügyminiszteri találkozójának szünetében.

Az ukrán nacionalisták most sem bírtak a bőrükben maradni

Csütörtök hajnalban újabb támadás érte a kárpátaljai magyarságot. Ismeretlenek (kétségeink azért ne legyenek) most a beregszászi református templomot rongálták meg.

A kárpátaljai magyarok Washingtonba utaztak, hogy lobbizzanak a jogaikért

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke, aki az ukrán parlament képviselője is, az amerikai magyarság egyik legnagyobb ernyőszervezete, a Magyar Amerikai Koalíció meghívására szombatig lesz Washingtonban, hogy a kárpátaljai magyarok jogaiéért lobbizzon az amerikai politikusok körében.

Szijjártó: Magyarország fenntartja Ukrajna NATO-csatlakozásának vétóját

Szijjártó: Magyarország fenntartja Ukrajna NATO-csatlakozásának vétóját

kétharmad

Magyarország mindaddig fenntartja Ukrajna NATO-csatlakozásának vétóját, amíg nem állítják helyre a nemzeti kisebbségek korábbi jogait - mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azzal kapcsolatban, hogy Ukrajna továbbra is példátlanul aljas és előre megtervezett módon lép fel a nemzeti kisebbségekkel szemben.

Mert a határon túli magyarok is a nemzet részei!

Átadták az első kárpátaljai Magyar Házat Rahón. A Felső-Tisza-vidék szórványmagyarságának megmaradása érdekében kulcsfontosságú ez az intézmény.

A helyzet fokozódik: Kijev katonákat küld Kárpátaljára

A helyzet fokozódik: Kijev katonákat küld Kárpátaljára

amerika, london, párizs

Petro Porosenko közel ezer hegyivadászt telepít Beregszászra. Az indoklás szerint erre "az Ukrajna területi integritásával szembeni fenyegetések miatt van szükség".

Szijjártó: Ukrajna nem bújhat ki a kötelezettségei alól

Szijjártó: Ukrajna nem bújhat ki a kötelezettségei alól

kétharmad

A külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben tárgyalt az uniós kollégáival. A tanácskozás szünetében így nyilatkozott: az, hogy egy olyan ország, mint Ukrajna geopolitikailag fontos pozícióban van, nem jelenti azt, hogy mentesülne a nemzetközi jogszabályok betartása alól, sem pedig azon kötelezettsége alól, hogy megvédje az ország területén élő kisebbségeket.

Visszataszító, magyarellenes provokáció történt Kárpátalján

Visszataszító, magyarellenes provokáció történt Kárpátalján

kétharmad

A külgazdasági és külügyminiszter szerint visszataszító, magyarellenes támadás történt Beregszászon. A Miniszterelnökség pedig elítéli a magyar rendszámú autók megrongálását.

Folytatódik a magyarellenes erőszak Beregszászon

Hét magyar rendszámú személygépkocsi szélvédőit törték be ismeretlenek péntekre virradóra egy panelház udvarában Beregszászon, miközben az ott parkoló ukrán rendszámú autókban nem tettek kárt, a helyi lakosok szerint provokáció történt - jelentette a mukachevo.net munkácsi hírportál.

Elfogadhatatlan a kárpátaljai magyar kisebbség megtámadása

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brenzovics Lászlóval, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnökével tárgyalt csütörtökön Budapesten.

A ukrán rendőrség elfogta a kárpátaljai magyarok székházának támadóit

A ukrán rendőrség munkatársai vasárnap őrizetbe vettek három személyt, akik összefüggésbe hozhatóak a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ungvári központi irodája ellen február 27-én elkövetett pokolgépes támadással - jelentette be Twitter-oldalán Szerhij Knyazjev ukrán országos rendőrfőkapitány.

Az ukránok érdeke lehet a kárpátaljai feszültségkeltés

Az M1 műsorában felmerült, hogy az ukrán kormány érdeke lehet a kisebbségeket lázítani, de akár az oroszok is állhatnak a háttérben.

Meg kell akadályozni, hogy bevándorlóállamot csináljanak Magyarországból

Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1-en beszélt erről csütörtök este.

Terrortámadás történt Ungváron

Terrortámadás történt Ungváron

amerika, london, párizs

Terrorcselekményként értékeli a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ungvári székházának felrobbantását Brenzovics László, a szervezet elnöke. A politikus szerint az volt a cél, hogy nemzetiségi ellentétet szítsanak a régióban.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek a nap legfontosabb hírei.

Őrizetbe vették a KMKSZ-székház korábbi felgyújtásával meggyanúsított férfiakat

A lengyel belbiztonsági ügynökség (ABW) most számolt be arról, hogy már a múlt héten őrizetbe vették a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ungvári székházának február eleji felgyújtási kísérletével gyanúsított három férfit, akik a Falanga nevű szélsőjobboldali szervezet tagjai.

A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére