Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

CÍMKE: európai hadsereg

Nógrádi György: Hiába szeretné Macron vezetni Európát a németek pénzéből, ez már nem fog menni

Macron és Merkel, a két katasztrofális belpolitikai helyzetben levő EU tagállami vezető csak a saját otthoni politikai pozíciójuknak az erősítése miatt kötötték meg az aacheni szerződést - nyilatkozta a 888.hu-nak Nógrádi György. A biztonságpolitikai szakértő szerint a szerződés csupán egy szándéknyilatkozat felsorolás, amiből semmi sem valósul meg, mert a májusi európai uniós választás után a jelenlegi uniós vezetők többsége már csak emlék lesz, így egy teljesen új EU jöhet majd létre.

"Az európai hadsereg felállítása elkerülhetetlen"

A német parlament védelmi biztosa, Hans-Peter Bartels szerint a NATO megbízhatatlansága miatt van szükség egy uniós hadsereg felállítására.

Juncker egy önálló európai hadsereg mielőbbi fölállítását szorgalmazza

Juncker egy önálló európai hadsereg mielőbbi fölállítását szorgalmazza

amerika, london, párizs

Saját kezébe kell vennie a védelmét az Európai Uniónak a NATO-val való együttműködést kiegészítve. Ez azt jelenti, hogy új tervre van szükség a stratégiai autonómia megteremtésére, amelybe a katonai költségek növelése és az együttműködés fokozása is beletartozik, a kontinens országai ugyanis "túl régóta függenek másoktól" ebben a tekintetben - hangsúlyozta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai lap honlapján kedden megjelentetett véleménycikkében.

Már a franciák szerint is szükség van egy közös hadseregre

Európának új korszakra van szüksége védelmének megszervezése és finanszírozása terén - hangoztatta Francois Hollande francia elnök Bukarestben kedden, miután román kollégájával, Klaus Johannisszal tárgyalt.

Európai hadseregről és közös tv-csatornáról egyeztettek a V4-ek

Európai hadseregről és közös tv-csatornáról egyeztettek a V4-ek

amerika, london, párizs

A krynicai nemzetközi gazdasági fórumon többek között szó volt az európai hadseregről, a közös visegrádi televízióról és az Európai Unió migrációs politikájáról.

A brüsszeli bürokraták is belátták: szükség van európai hadseregre

A brüsszeli bürokraták is belátták: szükség van európai hadseregre

kétharmad

Az év végéig elkészülhet az uniós terv a Magyarország által felvetett európai hadsereg megvalósításáról - mondta az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke az Európai Unió külügyi bizottságainak elnökeivel folytatott pozsonyi tanácskozás után.

Európai hadsereg létrehozásáról tárgyalhat Fico és Sobotka

Európai hadsereg létrehozásáról tárgyalhat Fico és Sobotka

amerika, london, párizs

Bohuslav Sobotka cseh kormányfő az európai hadsereg létrehozásáról szeretne tárgyalni Robert Ficóval a szeptemberre tervezett közös cseh-szlovák kormányülésén.

Szükség van az európai hadseregre

Szükség van az európai hadseregre

amerika, london, párizs

Szükséges az Európai Unió külső határainak megvédése, ehhez pedig kell egy európai hadsereg - vélekedett Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök a cseh nagykövetek értekezletének kezdetén elmondott beszédében hétfőn, Prágában.

A közös európai hadsereg csupán pénz kérdése

Wagner Péter biztonságpolitikai szakértő szerint a miniszterelnök által emlegetett közös európai haderővel kapcsolatban felvetődik a kérdés, hogy a jelenlegi gazdasági körülmények között a NATO-kiadások mellett ki finanszírozná azt.

Orbán: "létre kell hozni egy európai hadsereget"

Európai hadsereg létrehozását szorgalmazta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Tusnádfürdőn.

A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére