Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
Töltsd le a 888 mobilalkalmazását!
Szerezd meg: Apple Store
Szerezd meg: Google Play

CÍMKE: egészségügy

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Indítsd velünk a napot! Ezek a reggel legfontosabb hírei.

Újabb milliárdokat tolnak az egészségügybe

Újabb milliárdokat tolnak az egészségügybe

közeleg a tél

A nemzetgazdasági miniszter hétfői sajtótájékoztatóján beszélt a fővárosi egészségügyi fejlesztésekről.

Vigyázat: komoly üzleti érdekek állnak a homeopátia mögött

A TV2 reggeli Mokka című műsorában Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke volt a vendég. A műsorvezetők arra voltak kíváncsiak, mi a MOK álláspontja az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testületének a homeopátia hatástalanságát kijelentő, nemrég kiadott, nagy vihart kavart álláspontjával kapcsolatban. Az elnök elmondta, hogy a MOK teljes mértékben elfogadja az európai tudományos testület állásfoglalását.

Folyamatos fejlődés az egészségügyben

Folyamatos fejlődés az egészségügyben

Az egészségügy a balliberális kormányok legnagyobb áldozata volt. Nem volt egységes várólista, jóval kevesebb CT- és MR-berendezés állt rendelkezésre. Folyamatosak voltak a pénzelvonások, több ezer dolgozót tettek utcára. A Fidesz-KDNP-kormány 2010-es hatalomra kerülése egyebek mellett olyan ágazati béremelést indított el, ami jövőre is folytatódik.

Indulhat a sivalkodás: a WHO szerint javul az általános egészségi állapot Magyarországon

Általában javul az egészségi állapot Magyarországon, miként az Európai Unióban is, de még sok a tennivaló - mondta Jakab Zsuzsanna, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Új eredményekre jutottak magyar szakemberek az Alzheimer-kutatásban

Bonyolultabb kockázati tényezők felismerésére is alkalmas új számítógépes módszerrel vizsgálták az Alzheimer-kór és az időskori demencia kialakulásának kockázatát az ELTE és a Semmelweis Egyetem kutatói.

Újabb milliárdok landolnak az egészségügyben

Újabb milliárdok landolnak az egészségügyben

közeleg a tél

Várhatóan még augusztusban kiírják a fővárosi kórházfejlesztéshez kapcsolódó, 21 milliárd forint értékű orvosi gép-műszer vásárlását célzó közbeszerzést.

Trumpnak megvannak az eszközei arra, hogy ellehetetlenítse az Obamacare-t

Donald Trump amerikai elnök szerint a kongresszusnak el kellett volna fogadnia az egészségbiztosítási törvény visszavonását, de - mint egy pénteki beszédében fogalmazott: nem kaphatunk meg mindent.

Már a háziorvosok is kapnak kedvezményeket

Megkezdődhet az emelt összegű háziorvosi rezsitámogatás kifizetése - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkársága.

Elérkezett a jövő egy zalai kórházban

Elérkezett a jövő egy zalai kórházban

közeleg a tél

Nem akármilyen fejlesztést jelentettek be a vidéki kórházban.

Nagy fejlesztés előtt áll egy budai kórház

Nemcsak a fizetőképes páciensek, de a tb-finanszírozott súlyos gerincbetegek is jól járnak azzal, hogy Csányi Sándor OTP-vezér magáncégével beszállt az egyik legjelentősebb hazai privát egészségügyi vállalkozásba.

Jó hír: egyre több orvos marad itthon

Az elmúlt hét évben külföldi munkavállaláshoz engedélyt kérő magyar állampolgárságú orvosok egyharmada, a szakdolgozók egyötöde korábbi szándéka ellenére jelenleg is a magyar betegellátást segíti - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-nek.

Máshova épül majd a budapesti szuperkórház?

Máshova épül majd a budapesti szuperkórház?

közeleg a tél

A Magyar Idők azt írja, előfordulhat az is, hogy mégsem a XI. kerületi Dobogó nevű városrészben épül fel a leendő dél-budai szuperkórház.

Mi lesz Obama hagyatékával?

Az amerikaiak már nagyon szabadulnának a Barack Obama által bevezetett egészségbiztosítási rendszertől, azonban homokszem került a gépezetbe, mivel kedden elhalasztották az új törvény elfogadását. Donald Trump amerikai elnök viszont elmondta, hogy a halasztás ellenére is van esély arra, hogy idővel elfogadják az új törvényt.

Beszéljünk a magyar egészségügyről

Az elmúlt két év a magyar egészségügy szapulásával telt. A kritikusok meg sem próbáltak ajánlásokat, megoldási javaslatokat megfogalmazni, csupán Sándor Máriával egyetemben kivonultak valamelyik nagy térre, ott meg egymás között megbeszélték, hogy holnap megbuktatják a kormányt és Orbán Viktort kisemmizik. Erről aztán az Index-444-Hvg és csatolt részeik diadalittasan számoltak be, sőt, azt is tudni vélték, hogy Orbán már el is menekült az országból és az egész Honvédkórházat elvitte magával. Ezzel szemben az igazság teljesen más.

Máig a szocialisták örökségét nyögik a kórházak

A korábbi években jelentős adósságokat halmoztak fel a kórházaink - 2010 előtt gyakran azt sem lehetett tudni, hogy mennyit.

A kormány egy csomó pénzt költ az oktatásra

A magyar gazdaság állapota lehetővé teszi, hogy plusz források jussanak az oktatásra és az egészségügyre. A 2018-as költségvetésben 97 milliárd forinttal több pénz van oktatásra, mint az idén - mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Esztergomban.

Milliárdos egészségügyi beruházást kap Miskolc

Milliárdos egészségügyi beruházást kap Miskolc

közeleg a tél

A helyi polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint valamennyi önkormányzati tulajdonú orvosi rendelőjét felújítja Miskolc 2020-ig, ez 59 felnőtt, 30 gyermekorvosi, és 41 védőnői körzetet érint, a beruházásokra összesen csaknem 1,7 milliárd forintot költenek.

Eldőlt: végre beszélhetnek magyarul az erdélyiek a kórházakban

Eldőlt: végre beszélhetnek magyarul az erdélyiek a kórházakban

amerika, london, párizs

Pénteken kihirdette Klaus Iohannis államfő az egészségügyi reformról szóló jogszabályt, melynek értelmében a kisebbségek anyanyelvét beszélő személyzet alkalmazása kötelező lesz a kórházak számára - írja a Maszol.

Még gyorsabb lesz az egészségügy fejlődése

Gyorsabban beindulhatnak a budapesti kórházfejlesztések, miután a kormány kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a fejlesztésekhez kapcsolódó hatósági eljárásokat.

Pofára estek a románok, mivel nem tudták korlátozni a magyar nyelvhasználatot

Pofára estek a románok, mivel nem tudták korlátozni a magyar nyelvhasználatot

amerika, london, párizs

Nem sérti az alkotmányt az a törvénymódosítás, amely a kisebbségek anyanyelvét beszélő személyzet alkalmazását írja elő a kórházak és szociális egészségügyi intézmények számára azokon a településeken, ahol jelentős számú kisebbségi közösség él - számol be a Maszol.

Elképesztő mértékű béremelésre kerül sor

A kormány összesen 67 százalékos béremelést hajt végre a mentősöknél.

Hatalmas fejlődés lesz jövőre az egészségügyben

Hatalmas fejlődés lesz jövőre az egészségügyben

közeleg a tél

Sinkó Eszter egészségügyi közgazdász szerint látható, hogy a kormány kiáll a fővárosi ellátásfejlesztés, a népegészségügy és a béremelések mellett, ami mindenképpen pozitív.

Nemcsak angol, de arab nyelven is újít a svéd egészségügy

Egy új digitális orvosi szolgáltatás keretein belül nemcsak angolul, hanem már arabul is foglalhatnak időpontot Svédország lakói, minderre a modernitás jegyében került sor.

Magyarok! Járjatok szűrésre!

Sajnos a magyar emberek nagy része nem jár rendszeresen egészségügyi szűrésre.

Nagyobb mértékben emelkedik az egészségügyi dolgozók bére

A korábban tervezettnél nagyobb mértékben növekedhet idén az egészségügyben dolgozók jövedelme; az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Egészségügyért Felelős Államtitkársága a Magyar Idők értesülései szerint már elkészítette az erre vonatkozó előterjesztést.

Vissza az oldal tetejére