Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a Lázadókhoz!”

SZERZŐ: Vincze Viktor Attila

Már halálos áldozata is van az ukrajnai lőszerraktár robbanásnak

Egy 66 éves nő személyében már halálos áldozata is van a kelet-ukrajnai Harkiv megye egyik lőszerraktárában történt robbanásoknak és tűzvésznek. A közel 400 hektáros területen tomboló a tűz, valamint a lángok oltását lehetetlenné tevő lőszerrobbanások sorozata még akár egy hétig is eltarthat. A hírben mutatunk egy linket, amely élő videóképet közvetít a lángokban álló lőszerraktárról.

Varsó csak akkor írja alá római EU-csúcs zárónyilatkozatát, ha az tartalmazza a legfontosabb kikötéseit

Varsó csak akkor írja alá római EU-csúcs zárónyilatkozatát, ha az tartalmazza a legfontosabb kikötéseit

amerika, london, párizs

Beata Szydlo lengyel kormányfő hivatalosan is megerősítette, hogy Lengyelország feltételekhez fogja kötni köti a római szerződés aláírásának 60. évfordulója alkalmából szervezett EU-csúcstalálkozón elfogadandó nyilatkozat aláírását. Lengyelország ahhoz a V4 közös állásponthoz ragaszkodik majd Rómában, ami az EU egységének megőrzését, az EU és a NATO szoros együttműködését, a nemzeti parlamentek szerepének megerősítését és a közös uniós piac megőrzését jelenti.

Lendvai Ildikó szembemegy Botkával?

Lendvai Ildikó szembemegy Botkával?

közeleg a tél

A főcenzorból lett szocialista párti vezető, a mindig mosolygós arcú Lendvai Ildikó elérkezettnek látta az időt, hogy ő is elmondja a véleményét a baloldali összefogásról, illetve az össze nem fogásról. Véleménye szerint az ellenzéknek egy nagy, technikai jellegű, egységes választási koalíciót létrehozva kellene nekiindulnia a 2018-as választásnak. Ez viszont ellentmond az MSZP új elnöke, Botka László által meghirdetett választási szövetségkötési politikának, amely szerint az MSZP mindenhol saját jelöltet fog állítani.

Nemzetbiztonsági okokból már több száz menedékkérő migráns nem léphetett be Ausztráliába

Ausztrália a korábban általa elvállalt 12 ezerből mintegy 10 ezer menekültet már befogadott, de ugyanakkor több száz menekült nemzetbiztonsági okokból nem léphetett be az országba - közölték magas rangú ausztrál nemzetbiztonsági források.

Felrobbant Ukrajna egyik legnagyobb lőszerraktára

Felrobbant Ukrajna egyik legnagyobb lőszerraktára

amerika, london, párizs

Robbanások történtek és hatalmas tűz ütött ki egy lőszerraktárban csütörtökre virradóra Ukrajna keleti részén, a Harkiv mellett lévő Balaklija városánál. Anatolij Matiosz katonai főügyész szerint diverzáns akciót követtek el, ezt a véleményt osztja az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) is. Azonban a háborús okok mellett az emberi mulasztás sem zárható ki, mint a lőszerrobbanás okozója, különös tekintettel arra, hogy nem ez az első ilyen eset Ukrajnában elmúlt években.

Minden résztvevő megígérte az Iszlám Állam kiirtását a terrorellenes washingtoni konferencián

Minden résztvevő megígérte az Iszlám Állam kiirtását a terrorellenes washingtoni konferencián

amerika, london, párizs

Az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet gyökeres kiirtását és vezetőjének likvidálását is újra megígérte az amerikai fővárosban megrendezett terrorellenes nemzetközi konferencia minden résztvevője. A konferencián részt vevő orosz diplomáciai vezető ezzel kapcsolatban tett is egy epés megjegyzést, miszerint: nem ígérni kellene, hanem a gyakorlatban tenni is valamit a harctéren, úgy, ahogy azt Oroszország teszi.

Klinikai vizsgálat bizonyítja, hogy az E-vitamin és a szelén szedése nincs hatással a demenciára

Az olyan antioxidáns étrendkiegészítők, mint az E-vitamin és a szelén - önmagukban és egymással kombinálva - sem fejtenek ki semmilyen védő hatást az időskorú férfiak számára a demencia kialakulásával szemben az idősebb férfiaknál - erre a következtetésre jutott egy amerikai kutatócsoport közel tíz évnyi klinikai vizsgálat alapján.

Yair Lapid személyében magyarországi származású miniszterelnöke lehet Izraelnek?

Lehet, hogy nemsokára ismét előrehozott választásokat tartanak Izraelben. És ha ez valóban meg fog történni, akkor a hírek szerint a Yesh Atid párt magyar származású pártelnökének, Yair Lapidnak is esélye lehet a miniszterelnöki poszt betöltésére.

A francia muszlim fiatalok egyharmada elfogadhatónak tartja a terrorizmust

Minden harmadik franciaországi muzulmán fiatal úgy gondolja, hogy a terrorizmus "elfogadható" - többek között erre az eredményre jutott egy a párizsi merényletek után középiskolások körében elvégzett közvélemény kutatási felmérés.

Megint hazudott az RTL Klub

Megint hazudott az RTL Klub

kinyílott a pitypang

Ismét helyreigazításra kötelezte a bíróság az RTL Klubot, mivel valótlan állításokat közölt híradójában. A luxemburgi központú csatorna a saját gyártású hírműsorában mindennapi gyakorlatának megfelelően ebben az esetben is az általa képviselt balliberális ellenzéki narratívához igazította egyik híranyagában a tényeket, meghamisítva azokat. Az ítélet szerint most éppen Győrffy Balázs fideszes képviselővel kapcsolatban állított valótlanságot a médiacég.

Jó eséllyel nyerhetünk harcot Brüsszellel szemben internetáfaügyben

Magyarország ragaszkodik az internetáfa csökkentéséhez, mivel minden fontos állami és más, kereskedelmi célú szolgáltatás az interneten keresztül érhető el, valamint hozzájárul a gazdaság dinamizálásához is. Erről Varga Mihály beszélt az uniós pénzügyminiszterek tanácskozása után Brüsszelben, hozzátéve, hogy az ügyben elérhetőnek látszik az áfacsökkentést lehetővé tevő uniós szintű kompromisszum elérése.

Magyarországnak érdemes lenne kilépni az Emberi Jogok Európai Egyezményéből

Az Alapjogokért Központ szerint Magyarország felvállalhatná akár a kilépést is az Emberi Jogok Európai Egyezményéből, ha az Emberi Jogok Európai Bíróságnak (EJEB) a magyar menekültügyi szabályozást jogellenesnek minősítő múlt heti határozatával szemben hiába fellebbezne az ország.

Döbbenetes eszközökkel jelölik meg áldozataikat az emberkereskedők

Az amerikai Marketplace egy cikksorozatot közölt azzal kapcsolatban, hogy az Egyesült Államokban az egészségügyi ellátórendszer számtalan dolog kezelésére fel van készülve, azonban akkor teljesen felkészületlennek mutatkozik, ha az illegális emberkereskedelem áldozataival találkozik. Pedig a statisztikai adatok szerint az emberkereskedelem áldozatainak döntő többsége valamikor kapcsolatba kerül az egészségügyi intézményekkel.

Nem lesz népszavazás az LMP paksi atomerőműről szóló kérdéseiről

Nem lesz népszavazás az LMP paksi atomerőműről szóló kérdéseiről

közeleg a tél

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elutasította az LMP szóvivőjének, Gál Józsefnek a paksi atomerőmű bővítésének megakadályozását célzó népszavazási kérdéseinek a hitelesítését. A kérdések hitelesítését arra hivatkozva utasította el az NVB, hogy azok nemzetközi szerződésből eredő kötelezettség végrehajtásába ütköznek, illetve nem felelnek meg az egyértelműség követelményének.

Dömötör: az ellenzéki médiumok alaptalan pletykáit mondta fel egy elbocsátott titkosszolga

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, Dömötör Csaba szerint az Indexnek nyilatkozó volt titkosszolgálati tisztet tudomásuk szerint elbocsátották, ami megkérdőjelezi állításának valóságtartalmát.

Harrach Péter: a liberálisok véleményszabadságot hirdetnek, de véleménydiktatúrát valósítanak meg

A keresztényeké ma a világon a legüldözöttebb vallás, ami miatt sajnos indokolt volt az a magyar kormányzati döntés, hogy adófizetői pénzekből és államtitkári szinten segít Magyarország az üldözést elszenvedő keresztény közösségeken - mondta el a 888.hu kérdésére Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője.

Egy dán párt azért vertek meg a migránsok, mert sonkás feltét volt a pizzájukon

A dán rendőrség egy olyan, nagy valószínűséggel muszlim vallású bűnbandát keres, amelynek a tagjai a hírek szerint azért vertek meg egy fiatal párt egy pizzéria előtt, mert disznóhúsból készült sonka volt a pizzájukon. A párból a fiatal nőnek maradandóan károsodhatott a hallása az őt ért ütések következtében.

Beszédfelismerő applikációval állapítanák meg Németországban a migránsok származási országát

Beszédfelismerő applikációval állapítanák meg Németországban a migránsok származási országát

amerika, london, párizs

A német bevándorlási hivatal beszédfelismerő szoftverekkel döntené el a migránsok származási országát. Jelenleg a német hatóságokhoz forduló menedékkérők közel kétharmadánál semmilyen hivatalos papír nincs, és a migránsok által megadott adatok hitelességét pedig több mint nehéz ellenőrizni.

Orosz légideszantos hadgyakorlat Krímben

Orosz légideszantos hadgyakorlat Krímben

amerika, london, párizs

A légideszantos erők, a légierő, a légvédelem és a Fekete-tengeri Flotta részvételével nagyszabású orosz hadgyakorlat kezdődött Krímben.

Megint mindenkit átvágott az MSZP

Megint mindenkit átvágott az MSZP

közeleg a tél

A szocik most már sokadik alkalommal teszik meg, hogy a parlamentben először támogatnak egy ügyet, majd a szavazáskor hirtelen megtagadják korábbi álláspontjukat. Ez történt most a Grassalkovich-kastély ügyében is. Mégsem támogatja a parlamenti MSZP frakció a kastély ingyenes átadását a vadászkamarának, pedig az erről rendelkező törvényjavaslat benyújtói között szocialisták is vannak.

A budapesti Nyugati téri a legszebb a világ összes McDonald's gyorsétterme közül

Jó hír a magyar idegenforgalom számára, hogy a turisták szerint a világ mekijei közül az Eiffel tervezőirodájához köthető Nyugati téri épület a leglátványosabb. Ez különösen megtisztelő eredménynek tekinthető, ha figyelembe vesszük, hogy a McDonald's több mint 36 ezer éttermet üzemeltet, amelyekben 1,8 millió alkalmazott várja a napi 50 milliós vendégforgalmat.

"A Fidesznek meg kell őriznie a képességet az emberek problémáinak megértéséhez"

"A Fidesznek meg kell őriznie a képességet az emberek problémáinak megértéséhez"

közeleg a tél

A Jobbikkal kiegészült baloldalon áttekinthetetlen fortyogás zajlik, amire oda kell figyelni mondta Kövér László a PestiSrácok.hu-nak adott interjújában, hozzátéve, hogy emellett a Fidesznek meg kell őriznie a képességet arra, hogy megértse az emberek problémáit. Kövér László szerint Fekete-Győr András és Kovács László között nincs különbség, mert a tanuljunk meg kicsik lenni elv az életfilozófiájuk.

Az amerikai Patriot vagy az orosz Triumph légelhárító rakétarendszert veszi meg Törökország?

Az amerikai Patriot vagy az orosz Triumph légelhárító rakétarendszert veszi meg Törökország?

amerika, london, párizs

A múlt héten az orosz Sz-400-as Triumph típusú légvédelmi rakétarendszer török beszerzéséről tárgyalt Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök. A csúcstechnikának számító rakétavédelmi rendszerét Oroszország, eddig csak a legfontosabb stratégiai szövetségeseinek értékesítette. Csak Kína és India vehetett eddig (Irán pedig tárgyal róla) az SZ 400-as rendszerből, amelyhez a katonadiplomácia eddigi gyakorlata alapján Törökország csak akkor juthatna, ha nem lenne NATO-tag. Az amerikai Patriot rendszer megvételéhez hiába jó a törökök a NATO-tagsága, mert azt viszont az USA nem akarja eladni.

A káromkodás jót tesz az ember egészségének

A káromkodás jót tesz az ember egészségének

century-on

Másként, esetleg trágárul megfogalmazva: A kib888tt káromkodás az k888ra egészséges. Tudományosan igazolt tény, hogy a trágárság enyhíti a fizikai fájdalmat és segít levezetni a veszélyes indulatkitöréseket is. Ha valaki kiakadt valamin, esetleg tehetetlennek érzi magát, vagy egy kisebb sérülést szenvedett el, akkor mindenképpen káromkodjon, ha fontos számára az egészsége.

A Kossuth-nóta története: hogyan nemesedett a toborzódal nemzeti énekké

A Kossuth-nóta története: hogyan nemesedett a toborzódal nemzeti énekké

szabad vasárnap

A Kossuth-nóta az 1848-49-es szabadságharc máig legnépszerűbb toborzódala. Több száz szövegváltozata és több dallama is ismert. A nóta különböző változatai az 1848-49-es magyar függetlenségi és honvédő háborúnak és az akkor megszületett önálló Magyar Honvédségnek a fejlődési szakaszait jelzik. Ezért is olyan különleges dal a Kossuth-nóta, hiszen hűen állít emléket a hazáért életüket is áldozni kész magyar honvédeknek.

Ennyit a globális felmelegedésről: ítéletidő tombol Amerikában

Az Egyesült Államok keleti partvidékét az eddigi hóviharok mellett most már áradások is sújtják. Kedd óta tombol a Stella névre keresztelt téli vihar, amely miatt már több szövetségi államban - Pennsylvaniában és New Yorkban is - a rendőrség és a Nemzeti Gárda is segít a tűzoltóknak és a mentőknek úrrá lenni a helyzeten.

Ez az amerikai sajtószabadság? A Russia Today műsorait vizsgálná egy szenátor

A Russia Today (RT) nevű, angol nyelvű, orosz tulajdonú tévécsatorna vizsgálatát szeretné elérni a Demokrata Párt egyik szenátora, mert szerinte a televíziós csatorna Oroszország érdekeit szolgálva támogatta Donald Trump elnökké választását. Azt nem lehet tudni egyelőre, hogy milyen következménye lehet a vizsgálatnak.

Amerikában brutális gyorsasággal terjednek az olyan pogány rítusok, mint a Wicca boszorkányság

Amerikában brutális gyorsasággal terjednek az olyan pogány rítusok, mint a Wicca boszorkányság

amerika, london, párizs

Folyamatosan csökken az önmagukat keresztény vallásúaknak vallók száma az Egyesült Államokban. Azonban az amerikaiak nem csak egyre kevésbé gyakorolják a keresztény vallást, de ma már a gondolkodásmódjukat is drámaian csökkenő mértékben határozza meg a kereszténység. A Barna Group közvélemény kutatása szerint a fiatalok körében a Biblia tanításait bármilyen alapformában ismerők számaránya mindössze 4 százalék, miközben a különféle Wicca boszorkány rítusok népszerűsége a fiatalok körében egyre csak nő.

Egy brit bíróság ítélete szerint büntetendő a Biblia utcán történő ismertetése

Egy brit bíróság ítélete szerint büntetendő a Biblia utcán történő ismertetése

amerika, london, párizs

Eegyfajta modern kori eretnekségi vagy inkább vallásüldözési pert folytatott le az a brit bíróság, amely 300 fontos pénzbírságra ítélt el két utcai prédikátort, mivel az angol taláros testület szerint a közrendet sértő bűncselekménynek minősült a Bibliának az utca nyilvánossága előtt történő ismertetése. Az ügy kiinduló pontjaként, a prédikátorok tevékenységét nem kedvelő és a környéken élő, iszlám hívők hívták ki a rendőrséget, hogy intézkedjen a keresztények ellen Bristol egyik bevásárló központja előtt.

A Vatikán szerint nincsenek titkok XVI. Benedek lemondása körül

A Vatikán szerint nincsenek titkok XVI. Benedek lemondása körül

amerika, london, párizs

Federico Lombardi SJ, aki 2016-ig a Szentszék sajtóközpontját és a Vatikáni Rádiót vezette, nyilatkozott egy olasz érsek állításai kapcsán, aki nemzetközi nyomást feltételezett XVI. Benedek pápa lemondása hátterében.

Obama nyomására mondhatott le XVI. Benedek pápa?

Obama nyomására mondhatott le XVI. Benedek pápa?

amerika, london, párizs

Ferrara-Comacchio volt érseke, Luigi Negri aki idős kora miatt nemrég nyugdíjba vonult a héten a Rimini 2.0 nevű lapnak adott interjújában arról beszélt, hogy a XVI. Benedek pápa 2013-ban a rá nehezedő "hatalmas nyomás" miatt mondott le. Ezután pedig a Benedek pápához közel álló volt érsek sokat sejtetően úgy folytatta, hogy az nem véletlen, hogy Amerikában katolikusok egy csoportja nyílt levélben azt kérte Donald Trump elnöktől, hogy hozzon létre egy vizsgálóbizottságot annak tisztázására, hogy az Obama-adminisztráció gyakorolt-e politikai nyomást Benedek pápára és a katolikus egyházra.

Soros 246 millió dollárt adott a "Nők nélküli nőnapot" hirdető szervezeteknek

Soros 246 millió dollárt adott a "Nők nélküli nőnapot" hirdető szervezeteknek

amerika, london, párizs

Soros György nem sajnálja a pénzt az amerikai belpolitika befolyásolására sem. A Media Research Center szerint a liberális pénzmágnás 246 millió dollárt adott a nemzetközi nőnapon "Nők nélküli nőnapot" hirdetve az utcán demonstráló genderpárti szervezeteknek.A tüntető szervezetek mind Sorosnak köszönhetően léteznek. A Fox News szerint Soros azért támogatja a demonstrációkat, mert a liberális politikai befektetései csak Trump bukásával térülhetnek meg.

Németországnak a tervezettnél jóval több közpénzbe kerültek tavaly a menedékkérők

Németországnak a tervezettnél jóval több közpénzbe kerültek tavaly a menedékkérők

amerika, london, párizs

A szövetségi parlament (Bundestag) tudományos szolgálatának előzetes számításai szerint Németországban tavaly a tervezettnél jelentősen több közpénzt kellett fordítani a menedékkérők ellátására és integrációjára. Az eredetileg várt 17 helyett legalább 23 milliárd eurójába került a német adófizetőknek csak tavaly a wilkommenskultur.

Szembemegy egymással Donald Trump és Ferenc pápa?

Szembemegy egymással Donald Trump és Ferenc pápa?

amerika, london, párizs

Az Independent szerint Ferenc pápa figyelmeztetést fogalmazott meg Donald Trump személyével kapcsolatban amikor a Die Zeitnak adott interjújában arról értekezett, hogy szerinte a populizmus sátánian gonosz dolog. Az amerikai Trump-párti sajtó ezzel egy időben arra szólította fel a pápát, hogy ne politizáljon, hanem maradjon inkább a hit kérdéseinél. Az amerikai sajtó pedig a katolikus egyházat nem kímélve ír a Vatikán botrányos ügyeiről.

Az AfD korlátozná az iszlámot, tiltaná a hidzsábot és deportálná a migránsokat

Az AfD korlátozná az iszlámot, tiltaná a hidzsábot és deportálná a migránsokat

amerika, london, párizs

Többek között a muszlim fejkendő, a hidzsáb viselésének betiltását is kilátásba helyezi az iskolákban és közhivatalokban az Alternatíva Németországért (AfD) most közzétett választási programja. Az AfD véget vetne a bevándorlók családegyesítési lehetőségének, de gyökeresen változtatna a nyugdíj rendszeren is, a nyugdíj folyósíthatóságát tényleges munkaévekhez kötve.

Migráns bűnözők szabályosan lefejeztek egy nőt Stockholmban

Migráns bűnözők szabályosan lefejeztek egy nőt Stockholmban

amerika, london, párizs

Kettős gyilkosság történt Stockholm Hallonbergen nevű negyedében, amelynek az indítéka a helyi sajtó szerint az volt, hogy megakadályozzák a bírósági tanúvallomását egy migránsok által korábban elkövetett gyilkossági ügy szemtanújának. A női áldozat nyakát olyan mélyen átvágták, hogy gyakorlatilag lefejezték.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére