Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikai filmes szaklap dicséri a magyar kormány víruskezelését

888.hu

2021.01.08. 18:45

A Hollywood Reporter cikke szerint a magyar kormány remekül kezelte a koronavírus-járványt, aminek köszönhetően Magyarország az utolsók között fagyasztotta be, és az elsők között indította újra a filmgyártást.

Mint az Origo.hu beszámolt róla, természetesen sok nemzetközi produkció elhagyta az országot az első hullám idején, de júniusra szinte mindegyik visszatért, és folytatták a forgatást.

20 filmet forgattunk le 2020-ban – idézi a cikk Káel Csabát, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztost. A cikk megemlíti, hogy olyan produkciók tértek vissza Magyarországra, mint a Dűne Timothée Chalamet főszereplésével, a The Unbearable Weight of Massive Talent Nicolas Cage nevével fémjelezve, a Birds of Paradise, a Distant, a My Best Friend Anne Frank, valamint a Halo, a The Lost Kingdom és a Terra Vision sorozatok. Készül még a Borderlands Cate Blanchett és Kevin Hart főszereplésével, a Jack Ryan harmadik évada és egy egyelőre titkos Marvel-projekt.

A cikk szerint

a magyar stúdiók alkalmazkodtak a járványhoz a leggyorsabban egészségvédelmi előírások bevezetésével, ami a kormány nagylelkű támogatásának köszönhető.

A Hollywood Reporter szerint,

amikor az EU megtiltotta a külföldiek beutazását, a magyar kormány kivételt tett az amerikai stábokkal. Megemlítik, hogy Magyarország Európa második legnépszerűbb forgatási helyszíne hollywoodi szervizmunkák számára az Egyesült Királyság után,

2019-ben több mint 565 millió dollárt (164,4 milliárd forintot) költöttek el az országban filmkészítésre.

Az előző évtized szervizmunkái rengeteg magyar szakembernek adtak munkát és fejlődési lehetőséget. Szerintem olyanok vagyunk, mint Olaszország volt: amikor Fellini elkészítette az 1960-as Az édes élet-et, Róma volt az európai szervizmunkák központja. Remélem, ilyen időszak kezdődhet el a magyar filmszakmában is – idézi a cikk Káel Csabát.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére