Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Visszautasította a bíróság Márki-Zay Péter kijelentéseit

888

2021.09.03. 21:22

Visszautasította a Szegedi Törvényszék Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) hódmezővásárhelyi polgármester az őt elmarasztaló bírósági ítélettel és az ellene indult eljárással kapcsolatos kijelentéseit.

A Szegedi Törvényszék jogerős ítéletében pénteken nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében mondta ki bűnösnek a politikust, és 200 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta, mert a becsület csorbítására alkalmas tényt állított Lázár János (Fidesz) országgyűlési képviselőről.

A törvényszék MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a másodfokú bíróság pénteki tárgyalásán az első fokon eljárt Szegedi Járásbíróság Márki-Zay Péterrel szemben hozott ítéletét megváltoztatta és a kiszabott pénzbüntetést enyhítette. Nem fedi a valóságot azonban Márki-Zay Péter közösségi oldalán tett állítása, miszerint a másodfokú bíróság azt állapította volna meg, hogy az elsőfokú bíróság koncepciós eljárást folytatott le.

A bíróság döntése és eljárása – az alkotmányosan védett véleménynyilvánítási szabadság keretei között – a nyilvánosság előtt kritizálható, és a büntetőeljárási törvény által meghatározott feltételek mellett a jogerős ítélettel szemben rendkívüli jogorvoslat is kezdeményezhető – áll a törvényszék közleményében.
A Szegedi Törvényszék visszautasítja Márki-Zay Péter azon állítását, mely szerint elítélésével a bíróság „politikai igényt hajtott végre”.

Az Alaptörvény szerint a bírák függetlenek, és csak a törvénynek vannak alárendelve – a bíróságok ahogy minden ügyben, úgy ezen eljárásban is az Alaptörvény és az irányadó eljárási törvény keretei között jártak el – szögezte le közleményében a törvényszék.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére