Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb érdekes ítélet: egy ejnye-bejnyével megúszta a tini a boxeres támadást

888.hu

2020.07.17. 13:40

Bár első fokon legalább felfüggesztett szabadságvesztéssel büntették azt a 14 éves fiút, aki egy játszótéren boxerrel vert meg egy 11 évest, a másodfokú bíróság még ezt az ítéletet is enyhítette: a felfegyverzett támadót csak „próbára bocsátják”.

A vád szerint a tizennégy éves fiú 2019. október 2-án, a délutáni órákban egy XI. kerületi játszótéren sérelmezte, hogy a tizenegy éves sértett megjegyzést tett a fiatalkorú társaságában lévő lányra. Emiatt meglökte, majd

a nála lévő boxerrel testszerte bántalmazta a fiatalabb fiút,

aki könnyű sérüléseket szenvedett ugyan, de a verés módja alkalmas volt súlyos sérülés okozására.

A Budapesti I. és XI. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Ifjúságvédelmi Részlege

a gyanúsítottat súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt egy hónapon belül bíróság elé állította.

A bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki, és őt – halmazati büntetésként –

6 hónap, végrehajtásában 1 évre felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélte,

illetve kötelezte értékkorrekciós – csoportos, terápiás jellegű – foglalkozáson való részvételre.

Fiatalkorúval szemben kiszabott büntetés vagy alkalmazott intézkedés célja elsősorban az, hogy a fiatalkorú helyes irányba fejlődjön, és a társadalom hasznos tagjává váljon, erre tekintettel az intézkedés vagy büntetés megválasztásakor a fiatalkorú nevelését és védelmét kell szem előtt tartani.

Az ügyészség álláspontja szerint az elsőfokú ítélet szerinti felfüggesztett szabadságvesztés és a nevelő jellegű értékrend-korrekciós programon való részvételre kötelezés ezeknek és a fokozatosság elvének is megfelelt,

amellett, hogy másodlagosan tettarányos is volt és az általános megelőzést is szolgálta, ezért az ítéletet tudomásul vette.

Az ítélet ellen a vádlott és törvényes képviselője, valamint védője enyhítésért fellebbezett.

A másodfokú bíróság az ítéletet megváltoztatta, büntetés helyett a fiatalkorút – intézkedésként – egy évre próbára bocsátotta.

A bíróság szükségtelennek tartotta a külön magatartási szabályt is, így értékrend-korrekciós programon sem kell részt vennie a fiatalnak. A törvény kötelező rendelkezése alapján a fiatalkorú pártfogó felügyelet alatt áll a próbaidő alatt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére