Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb érdekes ítélet: egy ejnye-bejnyével megúszta a tini a boxeres támadást

888.hu

2020.07.17. 13:40

Bár első fokon legalább felfüggesztett szabadságvesztéssel büntették azt a 14 éves fiút, aki egy játszótéren boxerrel vert meg egy 11 évest, a másodfokú bíróság még ezt az ítéletet is enyhítette: a felfegyverzett támadót csak „próbára bocsátják”.

A vád szerint a tizennégy éves fiú 2019. október 2-án, a délutáni órákban egy XI. kerületi játszótéren sérelmezte, hogy a tizenegy éves sértett megjegyzést tett a fiatalkorú társaságában lévő lányra. Emiatt meglökte, majd

a nála lévő boxerrel testszerte bántalmazta a fiatalabb fiút,

aki könnyű sérüléseket szenvedett ugyan, de a verés módja alkalmas volt súlyos sérülés okozására.

A Budapesti I. és XI. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Ifjúságvédelmi Részlege

a gyanúsítottat súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt egy hónapon belül bíróság elé állította.

A bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki, és őt – halmazati büntetésként –

6 hónap, végrehajtásában 1 évre felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélte,

illetve kötelezte értékkorrekciós – csoportos, terápiás jellegű – foglalkozáson való részvételre.

Fiatalkorúval szemben kiszabott büntetés vagy alkalmazott intézkedés célja elsősorban az, hogy a fiatalkorú helyes irányba fejlődjön, és a társadalom hasznos tagjává váljon, erre tekintettel az intézkedés vagy büntetés megválasztásakor a fiatalkorú nevelését és védelmét kell szem előtt tartani.

Az ügyészség álláspontja szerint az elsőfokú ítélet szerinti felfüggesztett szabadságvesztés és a nevelő jellegű értékrend-korrekciós programon való részvételre kötelezés ezeknek és a fokozatosság elvének is megfelelt,

amellett, hogy másodlagosan tettarányos is volt és az általános megelőzést is szolgálta, ezért az ítéletet tudomásul vette.

Az ítélet ellen a vádlott és törvényes képviselője, valamint védője enyhítésért fellebbezett.

A másodfokú bíróság az ítéletet megváltoztatta, büntetés helyett a fiatalkorút – intézkedésként – egy évre próbára bocsátotta.

A bíróság szükségtelennek tartotta a külön magatartási szabályt is, így értékrend-korrekciós programon sem kell részt vennie a fiatalnak. A törvény kötelező rendelkezése alapján a fiatalkorú pártfogó felügyelet alatt áll a próbaidő alatt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A woke-gondolkodás: tartsák be a sokszínűségi kvótákat, de a sportban inkább ne

A woke-gondolkodás: tartsák be a sokszínűségi kvótákat, de a sportban inkább ne

A sokszínűségi kvótákról kérdezték a diákok véleményét, akiknek többsége szerint ezek az előírások felettébb fontosak a munkahelyi és egyetemi felvételinél – ez nem is meglepő, hiszen ez az elv beleillik a haladó gondolkodásba. Amikor azonban a sportra terelődött szó, ott már nem akartak sokszínűségi kvótákat, mert ott szerintük a képességek alapján kell kiválasztani az embereket. Akkor most hogy is van ez?

Márki-Zay Péter nem számíthat jobboldali és kormánypárti szavazatokra

A jobboldaliak bizalmatlanok Márki-Zay Péterrel, az ellenzék miniszterelnök-jelöltjével szemben – derült ki a Századvég Alapítvány októberi, ezer ember megkérdezésével készült kutatásának eredményéből, amelynek megállapításait csütörtökön juttatták el az MTI-hez.

Orbán Viktor feleségén gúnyolódik egy komcsi, akit még Gyurcsányék is kirúgtak

Orbán Viktor feleségén gúnyolódik egy komcsi, akit még Gyurcsányék is kirúgtak

Nem pontosan érthető, hogy valakinek miért támad kedve gúnyolódni Orbán Viktor feleségén, Lévai Anikón. Ráadásul olyan primitív módon, hajánál fogva előrángatott apropóval, ahogy azt Takács István, a Demokratikus Koalíció elődje, a Demokrata Párt alapítója tette Facebook-posztjában.

Azért kritizálják a Gyilkos Halloween című filmet, mert Myers megöl egy meleg párt

Azért kritizálják a Gyilkos Halloween című filmet, mert Myers megöl egy meleg párt

Úgy hiszem, az LMBTQ-propaganda lassan a filmek műfaji sajátosságaiba is bele fog szólni.

Alapjogokért Központ: Az Európai Bizottság a zöldítés terheit a lakossággal fizettetné meg

A mai sajtótájékoztatón elhangzott, hogy bár az EB mindent a klímapolitikának rendelne alá, de többek között Magyarországtól is visszatartja a helyreállítási alap forrásait, amelyeket éppen a klímacélok teljesítésére fordítanánk.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére