Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb álhírterjesztőt fogtak el – videóval

888.hu

2020.04.10. 09:59

Battonyán.

A rendőrök speciális egysége több nyomozást indított közveszéllyel fenyegetés miatt. Olyan cikkek kerültek ugyanis fel az internetre, amelyek a köznyugalomat megzavarták, hazugságok voltak benne a koronavírus magyarországi megjelenésével kapcsolatosan. Többek között ilyenek voltak azok a cikkek is, melyek azt a valótlan hírt terjesztették, hogy Magyarországon már januárban több magyar ember fertőződött meg a kínai eredetű koronavírussal és halt meg a fertőzés miatt, holott ekkor a járvány még nem jelent meg Magyarországon.

A rendőrök az elmúlt hetekben több tucat úgynevezett kamuportált, és a hozzájuk kapcsolódó Facebook oldalakat üzemeltető hálózatot találtak. Az üzemeltetők a köznyugalom megzavarására alkalmas cikkeknek kattintásvadász címet adtak, hogy azokat minél több – a nyomozás adatai szerint alkalmanként több százezer – emberhez juttathassák el.

Miután megírták a cikket, a hálózat tagjai által üzemeltetett közösségi médiában osztották meg, amelyeken gyorsan elterjedtek a valótlan tényállítások. Ezzel a hálózathoz tartozó oldalak szerkesztőinek az volt a célja, hogy az álhírek minél szélesebb körben terjedjenek és a kattintásszám után minél nagyobb hirdetési bevételre tegyenek szert.

A készenléti rendőrség Kiberbűnőzés Elleni Főosztálya az elmúlt hónapokban több összehangolt akciót hajtott végre, szerdán például Battonyán, ahol rengeteg informatikai eszközt foglaltak le. Az eljárás során egy férfit gyanúsítottként hallgattak ki.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére