Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tucatnyi hivatalnokot és autóneppert dugnak rács mögé a Mozaik utcai akció nyomán

888.hu

2020.07.08. 16:08

Hivatali vesztegetésben érintett bűnszervezetet számoltak fel kedden a fővárosi Mozaik utcai gépjármű-műszaki vizsgaállomáson. Az ügyészség 12 gyanúsítottból 11 esetében előzetes letartóztatásra tett indítványt.

Hétfőn már a Blikk felfigyelt rá, hogy rendőrök szállták meg a főváros egyik legnagyobb műszaki vizsgaállomását a Mozaik utcában.

A Központi Nyomozó Főügyészség ma közleményben indokolta meg az akciót: nyomozást folytatnak Budapest Főváros Kormányhivatala Közlekedésfelügyeleti Főosztályának több dolgozója ellen bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt.

A keddi akció eredményesnek bizonyult motozásokat, kutatásokat, gyanúsítotti kihallgatásokat hajtottak végre: a 20 személlyel közölt megalapozott gyanú szerint 2020 januárját megelőzően a közúti közlekedésben részt vevő járművek műszaki vizsgáztatását végző kormánytisztviselők és kormányzati ügykezelők több, gépjármű-kereskedelemmel foglalkozó személlyel abban állapodtak meg, hogy rendszeresen jogtalan anyagi előnyt kérnek, illetve fogadnak el gépjárművek műszaki vizsgáztatásával összefüggésben.

A korrupciós kapcsolatrendszerben érintett kormánytisztviselők és kormányzati ügykezelők – a hivatalos ügyintézési díjon túl – a gépjármű kategóriájától és a szabálytalanság mértékétől függően fogadtak el vesztegetési pénzt a kereskedőktől a soron kívüli vizsgáztatásáért, illetve a vizsgák során felmerülő szabálytalanságok figyelmen kívül hagyásáért, amivel naponta több tízezer, esetenként akár százezer forintos nagyságrendű gazdagodást értek el.

Az akcióban a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Készenléti Rendőrség munkatársai vettek részt, akik jelentős mennyiségű készpénz foglaltak le, illetve több ingatlant, gépkocsit, valamint bankszámlát vettek zár alá, összesen mintegy 250 millió forint értékben.

Az ügyészség 12 kormánytisztviselő őrizetét rendelte el, 11 személy esetében pedig indítványozza a kényszerintézkedés elrendelését. A letartóztatásokról a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája a mai és a holnapi napon dönt – írják.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére