Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szlovák maffiózót daraboltak fel a Marina Parkban

888.hu

2020.08.14. 18:30

A bűntény négy éve történt.

Az egyik áldozat saját szlovákiai magyar maffiózótársa egy magyar bűntárssal együtt a gyanúsítottja a 2016. február 11-én Budapesten, a Marina Park egyik bérlakásában elkövetett kettős darabolással végződött gyilkosságnak – közölték pénteken a szlovák és a magyar rendőrség képviselői nemzetközi sajtótájékoztatójukon.

Mint a Magyar Nemzet beszámolt róla, a más ügyben letartóztatott 41 éves H. Zsolt 2017 őszén tett homályos célzásokat arra, hogy egy évvel korábban Budapesten két szlovák állampolgárt nyereségvágyból megöltek, a testeket feldarabolták, majd elásták.

A három csapás törvény hatálya elől menekülni igyekvő H. elárulta, hogy a Marina Park melyik lakásában történt a gyilkosság.

(H. harmadjára állt súlyos bűncselekmény miatt büntetőeljárás hatálya alatt, a harmadik büntetés azonban akár életfogytiglani büntetéssel is fenyegette, így a sajátjánál súlyosabb bűncselekményre vonatkozó információkkal próbált maga számára enyhítést elérni.)

Petőfi Attila, a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztályának vezetője elmondta: az életvédelmi osztály nyomozói megállapították: a mondott lakást hamis irattal bérelték, a bérlők alaposan kitakarítottak, majd távoztak, a bérlő ugyancsak takarított és ismét kiadta a bérleményt.

A nyomozók a lakásban eleinte nem találtak gyanús nyomot, ám aztán

felszedték még a parkettát és a linóleumot is, és az aljzatbetonon vérnyomokra bukkantak.

Ezekről az igazságügyi szerológusok megállapították, hogy egy férfitól és egy nőtől származnak, és DNS-profilt tudtak nyerni a talált vérnyomokból. A férfi DNS-profilja az Európai Nemzetközi Nyilvántartásban talált keresztminta alapján azonos volt a többszörösen büntetett előéletű szlovákiai magyar, 43 éves J. István ismert maffiózó DNS-ével.

A szlovák és a magyar legfőbb ügyész engedélye alapján közös nyomozócsoport kezdte felkutatni a tetteseket. A szlovák nyomozók J. István kapcsolatrendszerét feltérképezve, a DNS-profil alapján megállapították, hogy J. István barátnője, a 29 éves P. Enikő a másik áldozat. Ő rosszkor volt rossz időben, a törvénnyel soha nem került összetűzésbe. Időközben a magyar nyomozók tovább „gyúrták” H. Zsoltot, aki végül 2018 júniusában Pilisszentiván külterületén rámutatott egy focipályányi erdős területre, mondván, itt ásták el a holttestdarabokat. A magyar nyomozók földradarral és keresőkutyákkal átvizsgálták a területet, és meg is találták az egy méter mélyre elhantolt emberi testdarabokat. A halottkém megállapította, hogy az áldozatokat évekkel korábban fejbe lőtték, feldarabolták, a maradványokat mésszel leöntötték és elföldelték. A mész megnehezíti a gyilkosság időpontjának meghatározását, ám így is sikerült azt nagy pontossággal megállapítani.

A maradványok megtalálása után a nyomozók meggyanúsították H. Zsoltot a kettős gyilkosság elkövetésével. H. részletes vallomást tett.

Elmondta: 2015 őszén ismerte meg a szlovákiai magyar K. Norbertet, akivel több erőszakos vagyon elleni bűncselekményt követett el a Csallóközben.

A Marina Parkban, a Marina sétányon lévő bérlakásban 2016. február 11-én –

H. Zsolt elmondása szerint az ő jelenlétében – K. Norbert fejbe lőtte J. Istvánt és barátnőjét. H. csak segített a gyilkosnak levetkőztetni a holttesteket, amiket K. darabolt fel, majd H. segítségével a Pilisbe vitték a testdarabokat, ahol elásták.
  1. Norbert, bár szerepelt a magyar bűnügyi nyilvántartásban, ám igazából nem tudtak róla sokat a magyar nyomozók, így ismét a szlovák kollégáik vették át a nyomozást. Kiderült, hogy a saját maffiacsoportot alakító J. István és K. Norbert még a börtönből ismerték egymást, több szervezett bűnözés körébe tartozó bűncselekményt is elkövettek együtt Szlovákiában. J. nyolcéves börtönbüntetése elől 2014-ben szökött álnéven Magyarországra, ahol a Marina Parkban K. Norbert segítségével bújt meg. A két maffiózó, bár nem tartozott egyik nagyobb szlovákiai maffiacsoporthoz sem, ám mások mellett a hírhedt Sátor Lajosnak és bandájának is dolgoztak. Zsarolás, testi sértés, garázdaság, emberrablás, fegyverrel való visszaélés miatt büntették őket, J. Istvánt négy körözéssel is keresték, amikor eltűnt Szlovákiából.
  2. Norbertet a szlovák nyomozók a TEK segítségével július 24-én akkor fogták el, amikor a párkányi hídon Esztergomba érkezett.
  3. azt állítja: mindent H. Zsolt tervelt ki, a magyar lőtte fejbe az áldozatokat és darabolta fel a holttesteket, ő csak segített elszállítani és elásni őket. A bíróság időközben elrendelte K. Norbert letartóztatását, őt és H. Zsoltot előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják. A szlovák nyomozók megállapították, hogy K. Norbert ékszereket, aranyat, készpénzt, több gépjárművet zsákmányolt J. Istvántól, a zsákmány árából aztán más nevére Szlovákiában ingatlanokat és személyautókat vásárolt.
Bizonyítottság esetén akár életfogytiglani szabadságvesztés is kiszabható a tettesekre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére