Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Romló közbiztonság: drogosok veszélyeztetik az utasokat a BKK járatain

Kovács Nikol

2021.08.05. 16:30

Nem ez az első eset, amikor atrocitás éri az utasokat a BKK járatain.

 

Tegnap délután Kőbánya-Kispesten, a 200E jelzésű BKK-járaton lincselt meg két bedrogozott férfi egy fiatalabbat. A konfliktus oka az volt, hogy a fiatal férfi

nem adott pénzt a kéregetőknek.

Az esetről beszámoló Facebook-bejegyzés szerint az atrocitás egy teli buszjáraton történt. Egy férfi megsérült, vérzett a lába.

A szemtanú elmondása szerint a kábítószer hatása alatt álló két férfi bekergette az áldozatot a KÖKI Terminálba, miközben azt kiabálták, hogy ha utolérik, megszúrják.

A posztban arra is kitértek, hogy biztonsági szolgálatnak, esetleg járőrnek nyoma sem volt.

A csoportban közzétett bejegyzés nagy vitát váltott ki. Több hozzászólás is érkezett, amelyben arra utaltak, hogy ez nem volt egyedi eset.

Konkrétan a Kökinél heti háromszor mindig betalálnak egy-egy egyedül mozgó fiatal gyereket. Nem győzzük elhessegetni tőlük ezeket az állatokat. Mindenki figyeljen magára!”

 

Egy másik kiemeli:

Amikor a katonák járőröztek, bezzeg nem volt semmi baj! Elpárolgott minden szemét.”

 

Az utóbbi időben nem ez volt az egyetlen eset, amikor atrocitás történt a BKK járatain.

Júliusban Gór Nagy Mária színművésznőt lökték fel, majd rabolták ki a 4-es, 6-os villamoson. A színésznő épp leszállni készült a Széll Kálmán téren, amikor meglökték, elesett, és elvesztette az eszméletét.

Csuklója szilánkosra tört, a fején keletkezett sérülést össze kellett varrni, napokig kórházban volt.

Tavaly majdnem agyonvertek egy utast a csepeli 142-es buszon, mert azt merte mondani két férfinak, hogy

ne tolakodjanak felszálláskor.

Megkéseltek egy férfit az 1-es villamoson. A konfliktus abból adódott, hogy az idősebb utas rászólt a másik férfira, hogy

nem megfelelő módon hordja a maszkját.

A 28-as villamoson egy 25 éves férfi keveredett szóváltásba egy háromfős csoporttal. A vita hevében a társaság egyik tagja megszúrta a fiatalembert, majd elmenekültek a helyszínről.

A 25 éves férfi életét a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni, belehalt sérüléseibe.

Ismeretes, hogy az elmúlt években Budapest közbiztonsága elindult a lejtőn. Hajléktalanok, kéregetők árasztották el az aluljárókat és a köztereket. Karácsony Gergely pedig ahelyett, hogy rendet tenne, inkább a miniszterelnök-jelölti kampányával foglalkozik.

A fentiekkel kapcsolatban megkerestük a BKK-t, kérdéseinkre az alábbi válaszokat kaptuk:

- Kívánnak eljárást, vizsgálatot indítani az ügyben?

Az eset egy BKV által üzemeltett buszon történt. A járaton három utas összeverekedett 15:30-16:00 között, ezért a BKV járművezetője értesítette a rendőrséget. Amikor kiérkeztek a rendőrök, mindhárom utas elrohant. A járművön rongálás nem történt, az autóbusznak a forgalomból sem kellett kiállnia, ezért a BKV részéről az ügyet lezártnak tekintik. A közlekedési társaság tájékoztatása szerint természetesen, amennyiben a rendőrség további információkért megkeresi őket, minden segítséget megadnak.

- Tudnak róla, hogy újabban folyamatos atrocitások történnek egyes járataikon?

Nincs olyan statisztikánk, ami ezt alátámasztaná, sajnos mindig voltak olyan vonalak, amelyeken gyakrabban felbukkantak utasokat zavaró személyek. A Budapesti Közlekedési Központ az elmúlt időszakban egy reprezentatív felmérést készített, a kutatásban résztvevők 63 százalékának más utasok viselkedésével kapcsolatban merültek fel problémái. A korábbi időszak és az elmúlt hetek tapasztalatai azt mutatják, hogy az elsőajtós felszállási rend bevezetésével jelentősen javult az ügyfelek komfortérzete a szabálysértő magatartást tanúsító utasok kizárásával. Az a célunk, hogy az elsőajtós közlekedési rend kiterjesztésével tovább javuljon az utasok biztonságérzete.

- Hogyan kívánnak fellépni az erőszakoskodók ellen?

Fontosnak tartjuk jelezni, hogy a közbiztonság fenntartása nem a BKK feladata, erre sem jogköre, sem eszközei nincsenek. Ennek ellenére természetesen számunkra is fontos, hogy biztonságosan lehessen utazni a fővárosban, ezért az elmúlt időszakban lehetőségeinkhez képest több lépést is tettünk. A hasonló esetek elkerülése érdekében a BKK kötött egy megállapodást a BRFK-val és a FÖRI-vel, amely alapján kérésünkre, az általunk kijelölt, problémásnak ítélt járatokon a két hatóság kiemelt közbiztonsági ellenőrzéseket szervez havi rendszerességgel. Ezen túlmenően saját állományú vagyonőri csoportjainkkal is ellátunk járőrszolgálatot, illetve több jegyellenőri csoportot vezénylünk a problémásabb vonalakra. A Budapesti Közlekedési Központ a javuló jegy- és bérletvásárlási szokások és az utasok biztonságérzetének növelése miatt a jövőben kiterjeszti az elsőajtós felszállási rendet. Továbbá a BKK testkamerákat tesztel, amelyek többek között az ellenőrzést végző munkatársakat érő inzultusok visszakövetését is lehetővé teszik.

Amennyiben egy adott járaton a járművezető egy szituációt úgy ítél meg, hogy az veszélyes és intézkedést igényel, akkor hatósági segítséget kérhet. Az ilyen jellegű cselekmény nemcsak az utazási feltételekbe ütközik, hanem bűncselekménynek is minősül, ezért kérjük utasainkat, hogy ha ilyet tapasztalnak, azonnal értesítsék a rendőrséget, ugyanis sem jegyellenőreink, sem pedig járművezetőink nem tudtak mást tenni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor nyolc képet töltött fel Facebookjára

„Hajrá, Sárospatak” album a címe. Tekintsék meg a felvételeket.

Ennél jobb hír nem is érkezhetett volna

Ennél jobb hír nem is érkezhetett volna

A Moody's felminősítette hazánkat, különös, de a németek már tudhatják a vasárnapi választási eredményt, 80 éve született a „Császár”, a fiát kérdeztük róla.

Orbán Viktor bejegyzése Sárospatakról

Tanévnyitó a Tokaj-Hegyalja Egyetemen – írta Facebook-oldalára.

Ellenzéki komintern, második felvonás – csúcsböszmeségek

Ellenzéki komintern, második felvonás – csúcsböszmeségek

Az alábbi írásban csokorba kívánom szedni a második, az RTL Klub független-objektív munkatársának moderálásával megvalósuló, előválasztási „vita” legfontosabb szólások és legnagyobb böszmeségeit – amilyeneket még „ország-világ nem látott”. A vállalkozás nem kicsi, hiszen a jelenlévők személye önmagbán garancia a színvonalas és korántsem demagóg párbeszédre.

Ferenc pápa ismét hangsúlyozta kedvező magyarországi élményeit

Ferenc pápa ismét hangsúlyozta kedvező magyarországi élményeit

Ferenc pápa a magyarországi egyház és Európa előtt álló feladatokról beszélt Erdő Péter bíborossal, akit magánkihallgatáson fogadott a Vatikánban majdnem két héttel az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjén tett budapesti látogatása után.

Orbán is aláírta... – Videó

Orbán Viktor: „Ne hagyjuk, hogy visszatérjen a Gyurcsány-korszak! Írja alá Ön is!” Új Facebook-videóval jelentkezett Orbán Viktor.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére