Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rágalmazás miatt jogerősen elítélték Márki-Zay Pétert

888.hu

2021.06.24. 12:30

Jogerősen 300 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Törvényszék Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) hódmezővásárhelyi polgármestert, aki a becsület csorbítására alkalmas tényt állított a megyei kormánymegbízottról és a járási hivatal vezetőjéről.

 

A bíróság nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében mondta ki bűnösnek a politikust.

A törvényszék döntésével enyhítette az első fokon eljáró Csongrádi Járásbíróság által a vádlottra kiszabott 500 ezer forintos büntetést.

Az ítélet szerint Márki-Zay Péter 2019. július 25-én közösségi oldalán a magánvádló Juhász Tünde kormánymegbízottról és Holubán Csilla járási hivatali vezetőről a munkakörük ellátásával, közmegbízatásuk teljesítésével összefüggésben

a becsület csorbítására alkalmas tényt állított.

Márki-Zay Péter úgy fogalmozott, politikai támadás áldozat lett, amikor a nagy nyilvánosság előtt azzal gyanúsították, hogy mérgező olasz szemetet hozott be Hódmezővásárhelyre. Ezzel kapcsolatban hozott nyilvánosságra egy ironikus posztot, amely

álláspontja szerint nem volt félreérthető, csupán három egymást kizáró, hipotetikus lehetőséget vetett föl.

Juhász Tünde kifejtette, noha a külföldről Hódmezővásárhelyre szállított szemét ügyében sem a megyei, sem a járási kormányhivatalnak nem volt hatásköre, a polgármester „politikai iszapbirkózásba” húzta bele azzal, hogy ennek ellenkezőjét állította. A politikus megsértette szakmai presztízsében, és köztörvényes bűncselekménnyel hozta összefüggésbe. A kormánymegbízott sértőnek találta a bejegyzést követő, őt becsmérlő „kommentcunamit” is.

Korábban a törvényszék egy hódmezővásárhelyi iskolaigazgató által indított büntetőügyben mondta ki – jogerősen – bűnösnek a polgármestert rágalmazás vétségében, és

egy évre próbára bocsátotta.

Mivel a bíróság a próbaidő hatálya alatt marasztalta el újra a vádlottat, a törvényszék megszüntette a próbára bocsátást, és

halmazati büntetést szabott ki vele szemben.

Márki-Zay Péter a tárgyalást követően újságírókkal közölte, ügyvédeivel konzultálva dönt arról, hogy a Kúriához fordul-e a felülvizsgálat érdekében.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Milák Kristóf bearanyozta Márton Richárd ezüstérmét az Eb-n

Milák Kristóf bearanyozta Márton Richárd ezüstérmét az Eb-n

Milák Kristóf megvédte Európa-bajnoki címét 200 méter pillangón, mögötte barátja, klub- és edzőtársa, Márton Richárd ért célba a római Eb-n. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka 200 vegyesen akart vigasztalódni, miután nem jutott döntőbe 400-on. Sajnos, nem csupán néhány évvel korábbi időeredményétől maradt le, de a középdöntőben is jobban úszott, nem csoda, hogy csak a 8., míg Sebestyén Dalma 7. lett.

Soros ügyésze marad, Bostonban tombol a transznemű őrület

Soros ügyésze marad, Bostonban tombol a transznemű őrület

Egy vatikáni felmérésben pedig már úgy is nyilatkozhat az ember, hogy non bináris....

A török csendőrök migránsokat tuszkolnak át a görög határon

Nótisz Mitarákisz görög bevándorlásügyi miniszter kedden azzal vádolta meg a török hatóságokat, hogy migránsokat kényszerítenek át az Évrosz határfolyón görög területre.

Kifogyóban a Pride után a majomhimlő elleni vakcina

Nagy-Britanniában Brighton városában a jelentések szerint nem sokkal a városi Pride-felvonulás után felfüggesztették az oltások beadását, mivel a készletek krónikusan fogyóban vannak.

Egy vatikáni felmérésben választhatsz, hogy non-bináris vagy-e

Egy új vatikáni kérdőív egy harmadik lehetőséget is kínál a válaszadóknak nemük megadásakor, nevezetesen: férfi, nő és egyéb.

Borgula nem érti: miért tűrik még meg a magyarok Orbánt?

Borgula nem érti: miért tűrik még meg a magyarok Orbánt?

A hivatásos értetleneket az ember leggyakrabban már mosolyogva szemléli. Akik nem tudják elképzelni, hogy miért nem lázad a magyar, mikor az újságban azt olvassa, hogy ilyen rossz meg olyan rossz a helyzet. Szerintük az embereknek már régen éhen kellett volna halni például a hatalmas infláció okozta szegénységtől és még mindig élnek. Hogy van ez?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére