Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Óriási lépés: gyermekbarát környezetben történik a bántalmazott gyerekek meghallgatása

888.hu

2021.01.28. 13:00

Gyermekbarát környezetben történhet az orvosi vizsgálat, tanácsadás, hatósági meghallgatás.

Az abúzus, bántalmazás elszenvedése a gyermek számára önmagában is trauma, a rendőrségi meghallgatások során pedig annyiszor kellett elismételniük a gyerekeknek a velük történteket, ahányszor azt a nyomozási folyamat igényelte. Ezzel a gyerekek újraélték a traumát, a retraumatizáció pedig nehezítette felépülésük folyamatát. A változás viszont végre elérkezett:

Budapest VIII. kerületében, a Fővárosi Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Alföldi utcai épületegyüttesében megteremtett feltételeknek köszönhetően – egyedülálló módon – több szakterület tud együttműködni az abúzus kiskorú áldozatait segítve.

Gyermekbarát környezetben történhet az orvosi vizsgálat, tanácsadás, hatósági meghallgatás. A speciális meghallgatóhelyiségben videóra rögzíthetik a gyermek vallomását, hogy azt csak egyszer kelljen elmondania, illetve zárt láncú hálózaton keresztül egyszerre több szakember is úgy tud közreműködni, hogy az ne váljon zavaróvá – olvasható a police.hu-n.


A különleges meghallgatószoba tanúsítványát dr. Terdik Tamás rendőr dandártábornok az együttműködési megállapodás aláírását követően adta át a központ igazgatójának. Budapest rendőrfőkapitánya kiemelte: a kialakított komplexum alkalmas lesz arra, hogy a lehető legkisebb stresszt okozza a gyermekeknek. Külön előny az is, hogy az eljárás érintettjét nem kell utaztatni, egy helyen adott a meghallgatás, a diagnózis és a terápia lehetősége. A Budapesti Rendőr-főkapitányságon, illetve kapitányságain további hat, tanúsítvánnyal rendelkező különleges meghallgatóhelyiség szolgálja az áldozatok védelmét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére