Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megverte az őt ellátó mentőst, majd a tárgyaláson fenyegetőzött egy szabolcsi bűnöző

Horváth Tamás

2020.02.20. 15:15

Nem baj, Sorosék majd neki is elintézik a milliós kártérítést.

Életveszélyesen megfenyegette a mentőst a kisvárdai bíróságon a vádlott. Annak a cigány származású férfinak az ügyét tárgyalták, aki megütötte az őt ellátó mentőst még 2018 májusában. ​A tárgyalást vezető bírónő rutinjának és türelmének volt köszönhető, hogy a tárgyalás nem torkollott verekedésbe. Az ügy sértettjének a vádlott azt ígérte, hogy a föld alá teszi – írja a Frissmédia.

Hogy megismerjük a teljes történetet, 2018. május 24-éig kell visszamennünk az időben – ekkor kaptak riasztást a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tuzsérra a záhonyi mentősök. Egy helyi ház udvarán fekvő férfit kellett, hogy ellássanak, akit egy verekedésben hagytak helyben. Miután a kiérkező mentőápoló a mentőautóban ellátta a vádlott sérülését, kinyitotta a gépjármű ajtaját, hogy az utcán tartózkodóktól elkérje a férfi iratait. Eközben a vádlott az autóból az utcán lévőkkel hangosan veszekedni kezdett, majd felugrott a vizsgáló székből,

és a mentőápolót ököllel többször megütötte a vállán, az arcán, valamint az orrán.

A vádlott a mentős bántalmazását csak a jelenlévők közbelépése után fejezte be.

A mentőápoló – aki 19 éve menti magyar honfitársaink életeit – orrcsonttörést szenvedett, elmondása szerint az sem kizárt, hogy maradandó egészségkárosodása van, az eset óta légzési problémákkal küzd.

A 2019 szeptemberében megtartott előkészítő ülésen a vádlott nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését, ezért a kisvárdai bíróságnak bizonyítási eljárást kellett lefolytatnia.

Mivel az előkészítő ülés nem hozott eredményt, a procedúra átment tárgyalásba: meghallgatták a sértettet és a vádlottat, majd a bíró igazságügyi szakértőt rendelt ki.

Fotó: Frissmédia

A szerdai tárgyaláson a vádlotton és a sértetten kívül a tanúk meghallgatására is sor került volna, csakhogy a vádlott begyógyszerezett, vélelmezhetően ittas állapotban jelent meg a bíróságon, a lábán alig tudott megállni. A bíróság ezért arra az álláspontra jutott, hogy a vádlott állapota miatt nem tartható meg a tárgyalás, azt elhalasztotta áprilisra.

A vádlott ekkor verbálisan elkezdte fenyegetni a mentőápolót, mivel szerinte pont, hogy a mentős volt erőszakos azon a bizonyos májusi napon, a sérüléseit is kétségbe vonta.

A verbális fenyegetést – melynek része volt többek között a

föld alá raklak, eláslak!

mondat is – majdhogynem fizikai támadás követte, de ekkor a sértett és egy tanú elhagyta a tárgyalótermet, így a vádlott a továbbiakban önmagával viaskodott. Saját elmondása szerint egyébként a tárgyalás előtt többfajta gyógyszert fogyasztott, amelyekre alkoholt is ivott.

Valószínűleg ez az egyik oka annak, hogy a férfi egy másik mai tárgyaláson, ahol lopás miatt kellett volna felelnie, nem jelent meg. Ebben az ügyben a vád szerint egy mobiltelefont tulajdonított el, majd azt az egyik rokonának eladta. Bár itt a kár megtérült, a büntetőeljárást le kell folytatni, ami talán problémamenteseb lesz, ha a vádlott pénteken bevonul a börtönbe. Tudniillik a férfit még 2019. november 21-én a bíróság

testi sértés bűntettének kísérlete miatt – mint különös visszaesőt – 80 nap elzárás büntetésre ítélte, amelynek letöltését 2020. február 21-én kell megkezdenie.

A vádlott a mentős megverését azonban aligha ússza meg 80 nappal, ugyanis a törvény a közfeladatot ellátó személyeket kiemelten védi, így a mentőverésért akár 5 évet is kaphat.

Ezért nem ment be a mentő Csenyétére

A Tuzséron történtek fényében alighanem mindenki számára egyértelművé válik, hogy miért is nem ment be a mentő a jelentős cigány lakossággal rendelkező Csenyétére még január végén.

Mint ismert, akkor a helyiek a mentősöket már a telefonban szidalmazták, akik ezért úgy ítélték meg, hogy a testi épségüket kockáztatnák, ha a rendőrök nélkül jelennének meg a helyszínen.

A biztonságos környezet hiánya miatt akkor egy ember meghalt, de bele sem merünk gondolni, hogy mekkora tragédia történhetett volna, ha a mentősök mégis úgy döntenek, hogy bemennek az őrjöngő helyiek közé. Vélhetően nem úsztunk volna meg egy újabb Olaszliszkát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ma van a homofóbia elleni világnap, ünnepeljünk együtt!

Ma van a homofóbia elleni világnap, ünnepeljünk együtt!

Sokan nem is tudják, hogy milyen nagy napra virradtunk ma, ezért egy történettel és egy fotógalériával emlékeztetünk mindenkit, hogy „nem kell félni” a másoktól.

Kamu Karácsony már angol nyelvű tanulmányt is írt

Kamu Karácsony már angol nyelvű tanulmányt is írt

Tóka Gábor azt állította, hogy Karácsony az egyetemen még tudott angolul, hiszen közösen írtak egy tanulmányt, csakhogy erről maga Karácsony ismerte el 2004-ben, hogy Tóka csak kedvezett neki, és nincs valós munkája a dolgozatban.

Trollmentes lakodalom

Trollmentes lakodalom

Igazán bombasztikus ötlettel jelentkezett Mérő László. A matematikusnak a Telexen megjelent írása szerint a Fidesz hívei meghekkelhetik az ellenzéki előválasztást. „Százezer tudatos fideszes résztvevő az előválasztáson elég lehet ahhoz, hogy megváltoztassa akár kétmillió valódi ellenzéki szavazó akaratát.”

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére