Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már fegyverek is vannak az illegális migránsoknál

888.hu

2022.02.17. 21:40

Újabb szintet lépett az illegális migráció. A Szerbia felől hazánkba betörni akarók egyikénél-másikánál már fegyverek is láthatók. Eddig nem használták azokat, ám üveggolyókkal lövik a határt védő rendőröket és katonákat – írja a Magyar Nemzet.

 

A rendőrség legfrissebb közleménye szerint már nem csak kövekkel, botokkal vagy gázspray-vel támadják a rendőröket és katonákat a déli határon. Az elmúlt napokban a Csongrád-Csanád megyei határszakaszon üveggolyókat dobtak vagy lőttek a határ védői felé és két esetben fegyvert vagy annak utánzatát is láttak illegális migránsoknál.

Két konkrét fegyveres támadás is történt. Határsértésre készülő férfiak nagyobb csoportja támadt rá február 15-én este a Készenléti Rendőrség ideiglenes biztonsági határzárnál szolgálatot ellátó járőreire. A migránsok nagyobb fadarabokat dobáltak a rendőrök irányába, majd egy-két centiméteres üveggolyókat dobtak vagy lőttek rájuk. A járőröknek a támadás ellenére sikerült megakadályozniuk az illegális határátlépést.

 

Ezt követően két esetben is fegyvernek látszó tárgy tűnt fel egy-egy migráns kezében.

 

Másnap, február 16-án éjszaka egy férfi „csőre töltést” imitált a járőrök irányába, később – folyamatos fenyegetőzés mellett – jól láthatóan egy pisztolyra hasonlító tárgyat tett zsebre. Majd kövekkel és fahusángokkal dobálták a szolgálatellátókat, akik ezt a bejövetelt is megakadályozták.

Néhány órával később a Magyar Honvédség járőrei

láttak két férfit, akik egy távcsővel felszerelt feltehetően légpuskával jelentek meg az ideiglenes biztonsági határzárnál.

 

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén

csak idén – másfél hónap alatt – 28 alkalommal támadtak meg rendőröket és katonákat az illegális migránsok, ezzel több tucat gépjárművet rongáltak meg. Minden második napra jut egy erőszakos támadás az érintett határszakaszon.

 

A migránsok és az embercsempészek múlt év nyarától egyre agresszívabban próbálkoznak a szerb–magyar határon bejutni hazánkba, ezzel a schengeni határt átlépve igyekeznek Ausztriába illetve Németországba. A magyar hatóságok azonban hatékonyan végzik a mélységi felderítést és akiknek sikerül is átjutniuk a zöld határon, a műszaki határzáron átmászva, azoknak döntő többségét is elfogják az ország belsejében. Az illegális határátlépők és az őket segítő bűnözők azonban mindenre elszántak, erőszakhoz folyamodnak.

 

A határt védő rendőrök és katonák augusztus végétől csak golyóálló mellényben, kevlársisakban járőrözhetnek, pajzsokat is rendszeresítettek a kövek kivédésére.

 

Aggasztó hírek először tavaly októberben érkeztek Szerbiából, amik szerint egyes embercsempész szervezők felfegyverkeztek szúró-, vágóeszközökkel, gyakran bozótvágó késekkel, ám egy-két esetben sorozatlövő fegyvert is igyekeztek beszerezni. A napjainkban tapasztaltak azt erősítik, hogy kézi fegyverekhez juthattak, az üveggolyókat pedig speciális csúzlikkal lövik a határvédőkre.

 

Borítókép: Magyar Nemzet

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Milák Kristóf bearanyozta Márton Richárd ezüstérmét az Eb-n

Milák Kristóf bearanyozta Márton Richárd ezüstérmét az Eb-n

Milák Kristóf megvédte Európa-bajnoki címét 200 méter pillangón, mögötte barátja, klub- és edzőtársa, Márton Richárd ért célba a római Eb-n. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka 200 vegyesen akart vigasztalódni, miután nem jutott döntőbe 400-on. Sajnos, nem csupán néhány évvel korábbi időeredményétől maradt le, de a középdöntőben is jobban úszott, nem csoda, hogy csak a 8., míg Sebestyén Dalma 7. lett.

Soros ügyésze marad, Bostonban tombol a transznemű őrület

Soros ügyésze marad, Bostonban tombol a transznemű őrület

Egy vatikáni felmérésben pedig már úgy is nyilatkozhat az ember, hogy non bináris....

A török csendőrök migránsokat tuszkolnak át a görög határon

Nótisz Mitarákisz görög bevándorlásügyi miniszter kedden azzal vádolta meg a török hatóságokat, hogy migránsokat kényszerítenek át az Évrosz határfolyón görög területre.

Kifogyóban a Pride után a majomhimlő elleni vakcina

Nagy-Britanniában Brighton városában a jelentések szerint nem sokkal a városi Pride-felvonulás után felfüggesztették az oltások beadását, mivel a készletek krónikusan fogyóban vannak.

Egy vatikáni felmérésben választhatsz, hogy non-bináris vagy-e

Egy új vatikáni kérdőív egy harmadik lehetőséget is kínál a válaszadóknak nemük megadásakor, nevezetesen: férfi, nő és egyéb.

Borgula nem érti: miért tűrik még meg a magyarok Orbánt?

Borgula nem érti: miért tűrik még meg a magyarok Orbánt?

A hivatásos értetleneket az ember leggyakrabban már mosolyogva szemléli. Akik nem tudják elképzelni, hogy miért nem lázad a magyar, mikor az újságban azt olvassa, hogy ilyen rossz meg olyan rossz a helyzet. Szerintük az embereknek már régen éhen kellett volna halni például a hatalmas infláció okozta szegénységtől és még mindig élnek. Hogy van ez?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére