Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lőfegyveres támadásban többen megsebesültek egy éjszakai klubban Louisianában

888.hu/MTI

2023.01.23. 13:00

Legkevesebb 12-en megsebesültek egy diszkóban elkövetett lőfegyveres támadásban vasárnap az Egyesült Államokban, Louisiana állam fővárosában, Baton Rouge-ban – közölték a helyi hatóságok.

 

Az előzetes nyomozás alapján megállapítható, hogy előre kitervelt fegyveres támadásról van szó, amelynek egy vagy több személy volt a célpontja – mondta el Paul Murphy, a város rendőrparancsnoka.

A lövöldözés helyi idő szerint hajnali fél kettőkor történt. Helyi médiaértesülések szerint három embert kellett kórházba szállítani, egyikük állapota válságos.

A rendőrség más információt egyelőre nem osztott meg a támadás célpontjáról, sem arról, hány támadóról van szó, az indíték is ismeretlen. A CNN hírtelevízió értesülése szerint két csoport kerülhetett összetűzésbe, akiknek több tagja is fegyvert tartott magánál. Annak kivizsgálására, hogyan vihették be magukkal a fegyvereket a szórakozóhelyre, a rendőrség vizsgálatot rendelt el.

Sharon Weston Broome, a város polgármestere – aki épp a múlt héten tárgyalt több más amerikai nagyváros polgármesterével Washingtonban a bűnözés helyzetéről – értelmetlen erőszaknak nevezte a történteket és, azt mondta, azok nem maradnak következmények nélkül. A polgármester Twitter-bejegyzésben azt írta: „Addig nem állunk meg, amíg nem érzi magát mindenki biztonságban, és az emberek nem fegyverrel akarják megoldani a nézeteltéréseiket”.

Louisianában tavaly az előző évhez képest csökkent ugyan az emberölések száma, de a hivatalos adatok szerint Mississippi mellett – a lakosság arányához viszonyítva – még mindig ebben az államban követik el a legtöbb gyilkosságot.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére