Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiengedték az elítélt venezuelai bűnözőket a börtönből és az amerikai határ felé terelik őket

888.hu

2022.09.19. 16:50

A CBP egyik forrása szerint a Belbiztonsági Minisztérium arra adott utasítást a határőrségnek, hogy keressék fel azokat a szabadon engedett venezuelai foglyokat, akik az Egyesült Államokba beléptek. 

 

A Breitbart Texas által közölt jelentés szerint a Nicolás Maduro Moros vezette venezuelai kormány szándékosan engedi szabadon a rabokat – köztük olyanokat is, akiket gyilkosságért, nemi erőszakért és zsarolásért ítéltek el.

A hírszerzési jelentés arra figyelmezteti az ügynököket, hogy a szabadon engedett foglyokat még júliusban is látták a mexikói Tapachulából az amerikai-mexikói határ felé tartó migránskaravánokban. Ugyanakkor az nincs benne, hogy a szabadult börtönlakók egységes csoportban utaztak-e, az viszont olvasható benne, hogy a karavánban mindenki tudott arról, hogy lehetnek köztük venezulai elítélt migránsok.

Azt nem lehet tudni, hogy az elítéltek szabadon bocsátása – tudván, hogy az Egyesült Államok felé tartanak – célzott geopolitikai lépés lehetett-e, amelynek célja kifejezetten az amerikai nemzetbiztonság befolyásolása volt.

 

Egy meg nem nevezett forrás szerint a hazájukban büntetett előéletű venezuelaiak azonosítása szinte lehetetlen feladat. Az amerikai-mexikói határ mentén naponta fogadott több ezer venezuelai migráns közül a forrás szerint a legtöbbet az Egyesült Államokban engedik szabadon. A Venezuelával fennálló tényleges diplomáciai kapcsolatok nélkül a forrás szerint egyszerűen nem lehet hozzáférni az ottani bűnügyi adatbázisokhoz.

 

Hacsak nem tartóztatunk le valakit, aki önként elmondja, hogy erőszakos bűncselekményt követett el Venezuelában, csak találgatni tudunk, és ez nem működik jól.”

– mondta a forrás a Breitbartnak. Hozzáteszik, hogy ilyenkor legtöbbször szabadon engedik az illetőket.

A forrás szerint nem tudni, hogy hányan érkeztek már menedékjogért az Egyesült Államokba.

A CBP szerint 2021 októbere és 2022 júliusa között több mint 130 ezer venezuelai migránssal találkoztak, miután illegálisan léptek be az Egyesült Államokba. A 2020-as pénzügyi év egészében kevesebb mint 5000-et fogtak el. Ez közel 3000 százalékos növekedést jelent. Az egyik texasi határőrségi szektorban naponta több száz fős, főként venezuelai migránsból álló csoportok lépnek be az Egyesült Államokba.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére