Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Harminckilenc határsértőt tartoztattak föl Ferencszállás közelében

888

2021.07.10. 18:55

Határsértők harminckilenc fős csoportját tartoztatták föl a rendőrök Ferencszállás közigazgatási területén szombaton fél három előtt – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szabó Szilvia közölte, a migránsok szomáliai, palesztin és iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el – tudatta a százados.

Tolna megyében reggel óta két embercsempészt és kilenc migránst fogtak el a rendőrök.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság egyenruhásai három palesztin férfit ellenőriztek a Bátaszéki vasútállomáson, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, ezért a járőrök a személyeket elfogták és előállították. A kihallgatások során kiderült, hogy az egyik férfi embercsempészként segítette a társait.

A Paksi Autópálya Alosztály egyenruhásai – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak észlelése alapján egy lengyel rendszámú kocsit ellenőriztek a 63-as főúton Nagydorog belterületén. A járművet vezető ukrán férfin kívül a gépkocsiban hét – magukat szír állampolgárnak valló – személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, ezért a járőrök a sofőrt, valamint az utasokat elfogták és előállították.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A jármű vezetőjével és az egyik palesztin férfivel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére