Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha fake news, akkor két év felfüggesztett

888.hu

2020.09.02. 14:00

Rémhíreket terjesztett, két év felfüggesztettet kapott az a pusztaberki férfi, aki azt a minden alapot nélkülöző hírt állította, hogy Érsekvadkert lesz a koronavírus epicentruma.

Álhírterjesztés miatt ítélt felfüggesztett börtönbüntetésre egy 23 éves férfit a Balassagyarmati Járásbíróság. Március közepe óta tartó büntetőeljárás végére került pont ezzel, jelentette be Bóna Gyula, Nógrád megyei főügyész.

Otthonában, a később lefoglalt laptopján hamisított egy cikket az elítélt. Az álhírben egy főorvosra hivatkozva

azt állította, hogy egy súlyosan fertőzött férfi érkezett az érsekvadkerti kórházba, aki nagy eséllyel megfertőzte a környezetében élőket is.

Arra buzdított mindenkit, hogy ne menjenek ki az utcára. A telefonjáról küldte el az ismerőseinek az álhírt és a láncreakció beindult, a hír futótűzként terjedt a közösségi médiában. Addig fajult a helyzet, hogy Dr. Őszi Attila Csaba polgármester a település Facebook-oldalán és weboldalán is cáfolatot kényszerült megosztani, hogy csillapítsa a kialakult pánikhelyzetet.

Válaszokat követeltek a helyiek, a kommentekből tisztán látszik, hogy valóban félelemben éltek a saját otthonukban, így az ügyészség vádja, amelyet “köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt” emelt, pontosabb nem is lehetne. A férfi elismerte és megbánta a tettét, jogerősen egy év, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték – közölte a főügyész.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére