Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fegyveres postarabló ellen emeltek vádat Kecskeméten

888

2020.12.21. 14:28

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki május 21-én Szegeden pisztollyal felfegyverkezve akart kifosztani egy postát, majd két nappal később egy virágboltot rabolt ki – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség hétfőn.

Gyugyi Csilla főügyész azt írta: a vádirat szerint a jogász végzettségű szegedi vádlott alkoholproblémákkal küzdött, ami miatt pszichiátrián is kezelték. A gyógyszereit azonban nem szedte, italozása miatt megromlott a házassága, 2020 márciusában pedig elbocsátották a munkahelyéről.

Miután a tartalékait felélte, a férfi kétségbeesésében úgy döntött, hogy rablással szerez pénzt. Május 21-én délelőtt az otthonában engedély nélkül tartott pisztollyal, napszemüveget, szájmaszkot viselve megjelent egy szegedi postán. Odalépett az egyik ügyfélablakhoz, a pisztolyt rászegezte az alkalmazottra és pénzt követelt tőle. A három ott dolgozó nőnek azonban végül sikerült kimenekülnie az épületből, így a vádlott zsákmány nélkül távozott.

Két nappal később a vádlott szájmaszkot viselve egy szegedi virágüzlet alkalmazottjára fogott pisztolyt, és felszólította, hogy adja át a bevételt. A sértett a pénztárgépből odaadott ötezer forintot, de közölte, hogy több pénzt nem ad. Közben az üzlet hátsó részéből a másik alkalmazott felhívta a segélyhívót, amit a vádlott észrevett és elsietett a helyszínről.

A rendőrök a vádlottat még aznap elfogták egy söröző teraszán, majd a lakásán lefoglalták a rablásokhoz használt fegyvert és a hozzá tartozó lőszereket.

A letartóztatásban lévő vádlottat a főügyészség közfeladatot ellátó személy sérelmére, fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérletével, fegyveresen elkövetett rablás bűntettével, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével vádolja.

 

MTI

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére