Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elfogták a koronavírus-pánik vámszedőjét: 220 ezer szájmaszkot ígért a csaló – videóval

888.hu, police.hu

2020.03.16. 08:35

Lecsaptak a rendőrök Budapesten egy hondurasi csalóra, aki a jelenlegi nemzetközi helyzetben talán a legaljasabb húzással, az emberek koronavírus-fertőzés miatti aggodalmára építve, 220 ezer egészségi szájmaszkot ígért eladásra 30 millió forint értékben.

Március 13-án, pénteken csalás miatt tett feljelentést egy amerikai cég tulajdonosa. A feljelentő elmondta a nyomozóknak, hogy egy népszerű webáruház oldalán talált egy hirdetést, ahol

szájmaszkokat kínált eladásra egy magyar cég.

A férfi felvette a kapcsolatot a hirdetővel, akivel 220 ezer egészségügyi arcmaszk vásárlásában egyeztek meg, majd az eladónak több részletben át is utalta a megbeszélt összeget.

Az üzlet lebonyolítása miatt a megrendelő Magyarországra utazott és találkozott az eladó képviselőjeként eljáró férfival, aki

további 27 ezer dollárt kért, mielőtt a megrendelt árut bemutatta volna.

A vásárló ekkor fogott gyanút és megpróbálta leellenőrizni a céget, amellyel üzletelni kezdett. Rájött, hogy

egy valóban létező vállalat nevével és nyilvános cégadataival éltek vissza

úgy, hogy az interneten megjelent hirdetésben az eredeti névhez megtévesztően hasonlító cégnevet adtak meg, ezért azonnal feljelentést tett a rendőrségen.

Az eladóval létrejött újabb találkozóra már az V. kerületi nyomozók és a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai is elkísérték a feljelentőt, és még

a feljelentés napján elfogták a 48 éves W. H. Norlant.

A férfinél megtalálták azt a hívószámú mobiltelefont, amivel az üzleti megbeszéléseket bonyolították. A rendőrök megtették a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a kicsalt, közel 30 millió forintnak megfelelő valutát lefoglalják.

A Magyarországon élő, hondurasi állampolgárságú W. H. Norlant a rendőrök jelentős kárt okozó csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére