Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Drograblók ellen javasolnak vádemelést

888.hu

2020.07.17. 07:30

Pénz helyett fegyverrel szereztek nagy mennyiségű drogot, majd azt a fővárosban terítették annak az ötfős bandának a tagjai, akiknek az ügyében a rendőrség most zárta le a nyomozást. Összesen hét ember ellen javasolnak vádemelést az ügyben.

A nyomozók befejezték az eljárást és hét gyanúsítottal szemben vádemelési javaslattal átadták az aktákat az ügyészségnek.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Miskolci Osztálya jelentős mennyiségű kábítószerre, bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett miatt folytatott eljárást H. Ádám és társai ellen. A nyomozás adatai szerint a bűnözők 2018 októbere és 2019. március 22-ei elfogásuk között nagy mennyiségben értékesítettek általuk beszerzett kábítószert.

A bűnszervezet egyik módszere az volt, hogy egy-egy nagyobb tételű drogbiznisz alkalmával közvetlenül a pénz átadása és a kábítószer átvétele után fegyverrel (vagy annak utánzatával) arra kényszerítették az eladót, hogy az átvett összeget adja vissza. Az így – gyakorlatilag anyagi kiadás nélkül – megszerzett drogot aztán a banda tagjai a fővárosban értékesítették.

A KR NNI munkatársai a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével a bűnözői csoport tagjainak elfogására 2019. március 22-re összehangolt akciót szerveztek.

Ennek alkalmával a rendőrök öt embert fogtak el, akik közül a bíróság három férfi és egy nő letartóztatását elrendelte. A nyomozás során összesen hét személyt hallgattak ki gyanúsítottként, akik közül öten voltak a bűnszervezet tagjai.

A KR NNI Miskolci Osztálya az eljárást a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal átadta a Fővárosi Főügyészségnek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére