Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Budapesti nő irányította az embercsempész sofőröket

888.hu

2020.06.18. 07:30

Sajnos magyarok is lehetnek olyan hülyék, hogy migránsokat exportáljanak jó pénzért. Nemzetközi csempészhálózat részei voltak, a nő lakásában talált kontantok viszont most az egész hálózatot bedönthetik.

A hölgy és párja rendszeresen segítette a külföldiek illegális határátlépését a magyar-szerb határszakaszon. Januárban két nap alatt mintegy huszonöten jutottak be nekik köszönhetően az országba – írja a police.hu.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztálya államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva, üzletszerűen, ilyen cselekmény irányítójaként elkövetett embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy olyan bűnelkövetői csoporttal szemben, melyben a szervezők egy része külföldi állampolgár” – írja a rendőrségi honlap kacifántos megfogalmazásban, hogy

az elfogott pár egy nemzetközi migránscsempész-hálózatnak volt a része.

A bűnözői csoport két magyar tagja közül a férfit, E. Attilát még 2020. január 14-én délután fogták el a rendőrök az M5-ös autópálya jakabszállási lehajtójánál. Az általa vezetett Toyotában ugyanis öt külföldi férfi tartózkodott, egyikük a csomagtartóban.

Közülük mindegyik szír állampolgárnak vallotta magát (nyilván), és nem tudta igazolni sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét, sem személyazonosságát, ezért őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.

A nyomozás – melyet később a KR NNI átvett – megállapította, hogy a férfi az elfogását megelőző két napban összesen ötször, alkalmanként 5-6 fős csoportokban, mintegy 25 illegális migránst szállított át a magyar-szerb határszakaszon, és Ausztria felé vitte őket.

Tevékenységét a Budapesten tartózkodó O. A. Károlyné koordinálta.

A nőt a KR NNI nyomozói a KR Rendészeti Igazgatóság állományának közreműködésével 2020. június 16-án a fővárosban fogták el.

A lakásában tartott kutatás alkalmával számos olyan eszközt foglaltak le, melyek egyértelműen alátámasztják aktív, irányítói szerepét az illegális migránscsempész-hálózatban, valamint

megalapozzák a beazonosított elkövetői kör nemzetközi kapcsolatait, és előrevetítik további személyek elfogását.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére