Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Budapest szerte szaglik az újabb kispesti korrupciós ügy gyanúja

888.hu

2020.02.21. 17:30

Hogyan lehet több tíz millió forinttal kecsegtető üzletet csinálni Kispesten, ha valakinek megvan a szükséges információforrása?

A Hír Tv számolt be az egyik legújabb kispesti korrupciós ügyről, melynek főszereplője ezúttal az önkormányzat volt Építéshatósági és Városüzemeltetési Irodájának vezetője. Guzmics Zsombor anyósa még 2017-ben egy nyílt árverésen vásárolt meg egy önállóan nem beépíthető telket a szocialista vezetésű kerület központjában, jelképes összegért. A volt irodavezető anyósa azonban a vásárlás után azonnal lányának ajándékozta a telket, amin, azóta egy házat építettek. Ehhez viszont a vétel után rendeletet kellett módosítani, amit meg is tettek. Így a piaci ár alatt értékesített területen legálissá vált az építkezés.

Guzmics Zsombor anyósa az akkor még be nem építhető telekhez

körülbelül 2 millió forintért jutott hozzá, aminek az átminősítés utáni értéke – mivel központi helyen található – mintegy 10 millió forint lett. A rajta lévő ingatlannal pedig a piaci ára körülbelül 50-60 millió forintra tehető.

Az ellenzéki vezetésű önkormányzat szerint minden rendben és szabályosan zajlott, mert az árverésen bárki elindulhatott.

Dódity Gabriella a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője az ügyet úgy kommentálta, hogy

semmin nem lepődnek meg Kispesten.

Hozzátette, Guzmics Zsombor neve többször is előkerült már a kispesti korrupciós botrányokkal kapcsolatban. Szerinte az, hogy valaki megvásárol egy önkormányzati ingatlant köztisztviselőként, az önmagában nem jogszabálysértő, politikailag azonban nem túl elegáns. Az pedig, hogy

Fotó: Hír TVutána az építési szabályzatot módosítják, több lehetőséget adva a telek hasznosítására, az már mindenképp aggályos.

A szocialista képviselő, Lackner Csaba a kiszivárgott hangfelvételeken már korábban is beszélt Guzmicsról. Akkor azt állította, hogy korábban 5 millió forintot kért tőle kölcsön az Építéshatósági és Városüzemeltetési Iroda vezetője, amit egy építési engedélyből akart később visszafizetni. Lackner azt is mondta a felvételeken, hogy Guzmicsnak „jól megy a bolt„, ugyanakkor panaszkodott is rá, hogy nem azt csinálja, amit ő akar és sérelmezte azt is, hogy kihagyták egy üzletből…

OLVASTAD MÁR?

Dömötör Csaba: csak most jön a neheze!

Dömötör Csaba: csak most jön a neheze!

A koronavírus-járvány neheze csak most jön, amikor a csoportos megbetegedések szakaszát minden bizonnyal felváltják a tömeges megbetegedéseké – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Telefonon zaklatja az embereket Jakab Péter

Telefonon zaklatja az embereket Jakab Péter

Telefonos hívásokban magyarázkodik a Jobbik, mert nem szavazták meg a veszélyhelyzeti intézkedések meghosszabbítását – tudta meg a HírTv.

Hátráltatta a védekezést az EU járványügyi hivatalának hibás helyzetértékelése

Hátráltatta a védekezést az EU járványügyi hivatalának hibás helyzetértékelése

Másfél hónapig nem kezelte kellő komolysággal a koronavírus-járvány potenciális veszélyeit az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC), derítette ki a V4NA az EU-s intézmény kockázati jelentései alapján. Az ECDC a vírusfertőzés kockázatát még az első európai haláleset napján is „mérsékeltnek” nevezte az Európai Unió és az Egyesült Királyság lakossága számára.

A magyar lakosság közel 20 százalékát veszélyezteti a koronavírus

A koronavírus-járvány szempontjából különösen veszélyeztetettek az idősebb, 65 éves vagy annál idősebb korosztályba tartozók, akik a lakosság 19,3 százalékát képviselik Magyarországon – hívja fel a figyelmet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére