Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Börtönbiznisz: többmilliós kártérítést kapott a battonyai rém is

888.hu

2020.02.26. 20:27

A te adódból fizették a kártérítést a kegyetlen gyilkosnak!

Az egyik „battonyai rém”, M. Zoltán két és fél millió forintnál is több kártérítést kapott azért, mert a bíróság szerint „az alapvető emberi jogokat sértő” elhelyezési körülmények miatt sérültek az életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt gyilkos emberi jogai.

Csakhogy tudjuk, kinek is fizettek az adónkból:

A magyar bűnügyi történelem egyik legkegyetlenebb bűntettét követte el a battonyai haláltrió. A „battonyai rém”, M. Zoltán, az élettársa, Adrienn és a nő jelenlegi férje, Sz. Zoltán hosszú hónapokon keresztül kínozta a 25 éves Rékát, akinek szállást adtak. Többek között láncra verték, cigarettacsikkeket nyomtak el a bőrén, fogóval kitépték a fogait, leszedték a körmeit, izomstimulálóval áramot vezettek a testébe. Kötéllel húzták fel gerendára úgy, hogy a lába nem érte a földet. Holttestét halála után egy évvel, 2011. október 6-án találták meg az udvaron elásva.

Ketten több mint 30 év múlva szabadulhatnak feltételesen, M. Zoltán azonban már sohasem hagyhatja el a Szegedi Fegyház és Börtön kapuját. Ám a nem megfelelő börtönkörülmények miatt M. Zoltán beperelte az államot, amiért nemrég milliók ütötték a markát.

A „battonyai rémnek” 2019 júliusában a bíróság „az alapvető emberi jogokat sértő elhelyezési körülmények miatt” 2 577 400 forint összegű kártérítést ítélt meg. „Az alapvető emberi jogokat sértő” kitétel erősnek tűnik, a valóságban azonban az Origo információi szerint egyszerűen arról volt szó, hogy a cellájában négy négyzetméternél kisebb terület jutott neki, és felmerült az is, hogy nem volt megfelelő a cella szellőzése.

A kártérítési per különösen abszurd annak tükrében, hogy a gyilkos sohasem szabadulhat.

A Bors információi alapján M. Zoltán nem a börtönben használható számlájára kérte a kártérítést, hanem az ügyvédje letéti számlájára. Ilyen esetekben a jogi képviselő leveszi belőle a részét (sikerdíj gyanánt), a többi az ügyfelet illeti.

A lap szerint M. Zoltán ezelőtt fél évvel még perfelújításon gondolkodott, ez arra enged következtetni, nem adta fel annak a reményét, hogy egyszer még szabadlábra kerülhet. A Szita Bence megöléséért szintén tényleges életfogytiglant kapott Kertész József is ugyanezzel próbálkozik.

A „battonyai rémmel” 2014-ben készített interjút a Bors, ahol a gyilkos elmondta, hogy sokat olvas, a kedvenc írója Passuth László, de szereti Nemerét is, és a vallásokról vagy a görög történelemről szóló írásokat is gyakran tanulmányozza. „Imádom a művészetet, ha tehetem, rajzolok, festegetek” – mondta akkor.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére