Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bántalmazta a mentőápolót, felfüggesztett börtönt kapott 

888.hu, MTI

2021.06.03. 16:00

Négy hónap, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Hajdúszoboszlói Járásbíróság egy férfit, aki Nádudvaron, majd a kórházban fenyegetett és bántalmazott egy mentőápolót.

 

A vádlott 2020. március 14-én este erősen ittasan beleesett egy árokba Nádudvaron. Egy helyi lakos észrevette a magatehetetlen férfit, és bejelentést tett a központi segélyhívószámon.

A helyszínre érkező mentőápoló a férfit megvizsgálta, majd közölte, hogy kórházba viszik.

A vádlott ekkor agresszív lett, ordítozni kezdett, és közölte, hogy nem akar kórházba menni.

A mentőápoló elmondta, hogy nem engedhetik el a sérülései miatt, muszáj őt a kórházban ellátni. A férfi ekkor azzal fenyegette meg a sértettet, hogy ha nem engedik haza, akkor „elintézteti az ukránokkal”. A mentőápoló az ellenállás és a fenyegetés miatt egy rendőr segítségét kérte, aki a kapálózó vádlottat megbilincselte, majd együtt – a biztonságos szállítás érdekében – a hordágyhoz szíjazták.

A férfi a kórházig vezető úton összeköpködte a mentőautó belsejét, folyamatosan kiabált, fenyegetőzött. A debreceni kórházba érve az ápoló ki akarta venni a hordágyat a mentőautóból, de akkor a vádlott háromszor combon rúgta őt.

A traumatológián a férfi továbbra is agresszívan viselkedett, nem volt lehetőség arra, hogy alaposan megvizsgálják őt, ezért átvitték a detoxikálóba.

Az elsőfokú bíróság – miután a vádlott beismerte tettét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról – az előkészítő ülésen kihirdetett ítéletében közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében marasztalta el, és a szabadságvesztés kiszabása mellett pártfogó felügyeletét is elrendelte. A döntés jogerős.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére