Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Alkut kötöttek: 12 év helyett 2-3 évet kaphatnak a zsebre dolgozó lébényi zsaruk

888.hu

2020.09.18. 11:10

Két-három évnyi börtönbüntetést kiszabását kéri a bíróságtól a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség az ellen a 18 autópálya rendőr ellen, akik a vádirat szerint 2018 szeptembere és 2019 februárja között több mint 10 ezer eurót kerestek azzal, hogy külföldi teherautósokat és turistabuszok vezetőit nyúlták le kisebb szabálytalanságok elnézéséért. 

Az ügyészség 2019 februárban indított büntetőeljárást hivatali kötelességét megszegve bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt 18 rendőr ellen.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság állományába

lébényi autópálya-rendőrök 2018 szeptembere előtt a abban állapodtak meg, hogy az M1-es autópálya Győr-Moson-Sopron megyei szakaszán ellátott járőrszolgálatuk alatt, további intézkedések mellőzéséért, szabálytalanságok elnézéséért rendszeresen lenyúlják az autósokat.

A most elkészült vádirat szerint

külföldi tehergépkocsik és turistabuszok vezetőit ellenőrizték, tovább haladásukért, vagy szabálytalanságok esetén a felelősségre vonás mellőzéséért pénzt kértek.

A járőrök főként ukrán, bolgár, román, láthatóan túlsúlyos járműszerelvényeket állítottak meg, és – a szabálysértés mértékétől függően – 20 és 50 euró közötti összegért engedték tovább őket.

Az elfogásukra szervezett akcióban 150 hatósági személy, a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség ügyészei, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Készenléti Rendőrség és a Terrorelhárítási Központ munkatársai vettek részt.

Az akcióról szóló ügyészségi közlemény kiemelte, hogy tettükért akár 12 évet is kaphatnak.

Ugyanakkor a lefolytatott büntetőeljárás során

az ügyészség a gyanúsítottakkal egyezséget kötött,

valamennyien tényfeltáró vallomást tettek bűnösségükről, ezért egyezséget kötött velük az ügyészség, így a vádiratában arra tettek indítványt, hogy a bíróság az előkészítő ülésen

két-három év végrehajtandó börtönbüntetésre, és közügyektől eltiltásra ítélje őket,

ugyanakkor további pénzbüntetést is szabjon ki a bíróság és vagyonelkobzást is alkalmazzanak velük szemben a jogtalanul szerzett vagyon összegéig.

  • A házkutatások során több mint tízezer euró készpénz került elő.

A 18 vádlott bűnösségéről és a velük kötött egyezség jóváhagyásáról a Győri Törvényszék Katonai Tanácsa fog dönteni.

Fotó: Kisalföld

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Nem velünk vitatkozik Ferenc pápa, hanem Pál apostollal

Nem velünk vitatkozik Ferenc pápa, hanem Pál apostollal

Pál apostol mintha személyesen Ferenc pápának írná a „rómaiakhoz” címzett levelét, amiben sokadszorra, világosan megfogalmazza, hogy a homoszexualitásnál még nagyobb bűn ennek az életformának a propagálása.

„Karnyújtásnyira” a Brexit megoldása, csak mindkét fél kompromisszumkészsége hiányzik

Folyamatos a huzavona, de lassan talán megállapodás születik. Ha másról nem is, de arról igen, hogy mikor üljenek le a tárgyalásokat folytatni a felek.

A baloldal a túlköltekezésben látja a válsághelyzet megoldását, az ugye 2008-ban is bejött...

A baloldal a túlköltekezésben látja a válsághelyzet megoldását, az ugye 2008-ban is bejött...

A gazdasági növekedés és a munkahelyek védelme azonban felelős döntéseken kell alapuljon. „Mindezt úgy teszi a kormány, hogy nem adósítja el közben a következő nemzedékeket.” De persze a túlköltekezés is egy megoldás lenne, csak abból még egyszer nem kér az ország.

Amikor már a saját szövetségesei támadják, az csak jelent valamit, nem?

Amikor már a saját szövetségesei támadják, az csak jelent valamit, nem?

Karácsony vs. Szaniszló 1:0 vagy 0:1 vagy hogy is van ez... A főváros nem kívánja kommentálni az ingatlanmágnás... jaj polgármester (!) bicikliutakat érintő Facebook-os kirohanását. Viszont felmerül a kérdés: nem egy csapatban játszanak?

7:59 – Ez történt ma

7:59 – Ez történt ma

A vírushelyzet romlik, a Momentum felvett egy humoristát, Macron hadjáratot indít az iszlamista szervezetek ellen, az erzsébetvárosi szájbermester áramlopása pedig olyan mint egy vízbe hajított kavics: egyre nagyobb kört ír maga köré.

Arrogáns Hiller a törvénytelenség és az SZFE tüntetők oldalán

Arrogáns Hiller a törvénytelenség és az SZFE tüntetők oldalán

Nehéz megjósolni, hogy mi lesz a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) tanárainak és diákjainak a kuratórium vezetőivel vívott harcának a vége, legfeljebb sejtései lehetnek a szemlélőnek.

Janklovics átlökte a rendőrségi szóvivőt KAP-on

Janklovics átlökte a rendőrségi szóvivőt KAP-on

A menet közbeni okostelefon-használat és az ezzel járó figyelemelvonás okozta veszélyekre hívja fel a figyelmet az ORFK-OBB és az Aegon biztosító a legújabb kampányukban, aminek célja ezen jelenségek visszaszorítása. A videókban az ORFK szóvivőjét, Gál Kristóf alezredest is bevonta a marháskodásba a két sztárhumorista: Kovács András Péter (KAP) és Janklovics Péter.

Magyar környezetvédelmi kezdeményezést díjazott az EU

Más országban is alkalmazható a FIRELIFE nevű program.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére