Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Unplanned: egy elhallgatott film a szervezetről, amelynek Cseh Katalin nemrég adománygyűjtést szervezett

Szeneka

2019.09.02. 10:30

Bevallom, egy merénylettel készültem az olvasó ellen, az alábbi kérdést szeretném feltenni: Tudna-e olyan hollywoodi filmet mondani, amely a konzervatív világszemléletet tükrözi? Filmajánló következik.

A '90-es évek után nehéz ilyet mondani. Nekem a Grand Torino jut eszembe, ami ugyan zseniális, de inkább csak félig konzervatív, a főszereplő-rendező Clint Eastwood egy ázsiai srácot vesz a pártfogásába benne, nyilván a multikulturalizmus jegyében.

Az idén áprilisban bemutatott Unplanned (magyarul: Nem tervezett) című mozifilm viszont biztosan nem a liberális propaganda jegyében készült, ritka kivétel a hollywoodi filmek tengerében. A cím a hírhedt Planned Parenthood (magyarul: „Tervezett Szülőség”) nevű szervezetre utal, amely egy amerikai abortuszklinika-hálózat.

Az Unplanned valójában életrajzi dráma. Az amerikai Abby Johnson életét mutatja be, aki hosszú éveken át a Planned Parenthood alkalmazottja volt. Később saját maga írt könyvet a szervezetnél megélt eseményekről, és mivel a könyv hatalmas siker lett, a rendezők úgy döntöttek, filmre viszik a történetét.

Konzervatív rendezők által készített, életpárti filmről beszélünk, ezért hatalmas erők mozdultak meg, hogy a hétköznapi ember még a reklámjával se találkozhasson a televízióban vagy az interneten. Ha az olvasó soha nem hallott még az Unplannedről, az biztosan nem a véletlen műve.

Az amerikai tv-csatornák nem voltak hajlandók a film előzetesét lejátszani, a produkció Twitter-oldalát „véletlenül” felfüggesztették, a YouTube pedig az általuk alkalmazott „árnyéktiltás” miatt szintén nem fogja ajánlani az előzetest senkinek. A Rotten Tomatoes filmadatbázis kritikusai 42%-ra értékelték az alkotást, szemben a közönség 91%-os szavazatával. A közel 50% különbség hatalmasnak számít, ugyanezek a „független” kritikusok a Fekete Párduc című gagyi szuperhősös filmre 96%-ot adtak, míg a közösség szerint maximum 79%-ot ér.

A történet kiindulópontja, hogy Abby Johnson, a fiatal végzős egyetemista nehéz helyzetben lévő nőknek szeretne segíteni. Egy véletlen folytán a Planned Parenthoodhoz kerül, majd tehetségének köszönhetően néhány év alatt a vállalat történetének legfiatalabb klinikaigazgatója lesz belőle. A szervezet belső működését és a menedzserekkel szembeni profitelvárásokat megismerve azonban egyre több kétség merül fel benne a szervezet tisztességét illetően. A film alapvetően Abby személyére, életútjára, és karrierútjával párhuzamos belső vívódásaira koncentrál. A történetén keresztül pedig bemutatásra kerül a Planned Parenthood működése is. A moralizálás szerepe kevésbé hangsúlyos, a különböző álláspontokat és érveket a PP ellen tüntető keresztények, és a vállalatot képviselő dolgozók párbeszédeiből ismerhetjük meg.

A cselekményt nem részletezném tovább, hiszen lehet, hogy valaki meg szeretné nézni a filmet teljes egészében. Az Unplanned azonban megfogalmaz egy nyilvánvaló, de mégis súlyos igazságot a Planned Parenthoodról, amit szeretnék az olvasókkal megosztani, miután a szervezet neve nálunk is felütötte a fejét a momentumos Cseh Katalin születésnapi adománygyűjtése kapcsán:

A világon a nagyvállalatok mindenhol egyformán működnek, éves bevételi tervek vannak, a vezetőséggel szemben növekedési elvárások, minél több terméket kell eladni. Ha egy autógyártó 5%-kal több autót ad el, mint az előző évben, akkor nő az árbevétel, nő a profit, a menedzsment pedig év végén hatalmas prémiumot kap, mindenki ünnepel. A Planned Parenthood ugyanígy működik, csak náluk az abortusz a termék. Ez az, amiből minél többet kell eladni.

A klinikahálózat hivatalosan nonprofit szervezetként működik, ez a státusz azonban csak arra szolgál, hogy állami támogatást tudjanak felvenni. Jelentős bevételi forrásuk származik még a nem kormányzati szervezetek támogatásaiból, mint például a Bill és Melinda Gates Alapítvány, vagy az elmaradhatatlan Soros Alapítvány.

A szervezet 2018. évi nyilvános pénzügyi beszámolója arról tájékoztat, hogy 2018-ban végezték el a legtöbb abortuszt 2011-2012 óta, és hogy 3%-os növekedést értek el az előző évhez képest. A kiegészítő szolgáltatások aránya (mint például a mellrákszűrés vagy a felvilágosítás) viszont jelentősen csökkent. Végül tájékoztatnak arról, hogy a szervezet 245 millió dolláros (74 milliárd forintos) profittal zárta az évet.

Ez az a szervezet tehát, amelynek Cseh Katalin a születésnapján adománygyűjtést szervezett. Ehhez talán nem is kell semmi többet hozzátenni. A Planned Parenthood nagyjából annyira szorul adománygyűjtésre, mint mondjuk a Raiffeisen Bank.

Nem véletlenül mondják, hogy a '90-es évek szörnypártja, az SZDSZ éledt újra a Momentum képében.

Befejezésül a mozifilmre visszatérve: a történet, a rendezés, és a színészi munka egyaránt kiváló, sztárszínészekre azonban ne számítson senki. Ha egy ismert színész szerepet vállalt volna egy életpárti filmben, valószínűleg soha többet nem kérik fel egyetlen szerepre sem Hollywood liberális rendezői. Természetesen mindezt a lelkiismereti szabadság, a kölcsönös elfogadás, és a tolerancia jegyében. Az Unplanned azonban így is kasszasiker lett, a forgatás költségeinek többszörösét hozta be végül, ez pedig alapot teremt arra, hogy az alkotók további konzervatív szellemiségű műveket készítsenek.

A film a legnagyobb hazai torrentoldalon megtalálható. Magyar felirat nincs hozzá egyelőre, de hátha valaki szeretne hozzátenni a történethez azáltal, hogy készít egyet.

Alább az előzetes:

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Korrupt politikust vett fel magához Márki-Zay Péter

Korrupt politikust vett fel magához Márki-Zay Péter

Márki-Zay kezdeményezésére kapott helyet a város Lakásügyi Tanácsadó Testületében az idén tavasszal korrupciós botrányba keveredett MSZP-s politikus, Nagy Ernő.

Meglőttek egy illegális bevándorlót a horvát rendőrök

Meglőttek egy illegális bevándorlót a horvát rendőrök

Intézkedés közben meglőttek a horvát rendőrök egy illegális bevándorlót a szlovén-horvát határ közelében még szombaton, a férfi életveszélyes állapotban van – írta az Index.hr horvát hírportál.

Babis: a bársonyos forradalom az újkori cseh történelem legfontosabb eseménye

Babis: a bársonyos forradalom az újkori cseh történelem legfontosabb eseménye

Az 1989. novemberi bársonyos forradalom, a harminc évvel ezelőtt történt csehszlovákiai rendszerváltás az újkori cseh történelem legfontosabb eseménye – jelentette ki Andrej Babis cseh miniszterelnök vasárnap Prágában a bársonyos forradalom 30. évfordulójának alkalmából rendezett megemlékezésen.

Nagy-Britanniában a jövőben mindenkinek fizetnie kell az egészségügyi ellátásért

Nagy-Britanniában a jövőben mindenkinek fizetnie kell az egészségügyi ellátásért

A kormányzó brit Konzervatív Párt vasárnap ismertetett tervei szerint a brit EU-tagság megszűnése, azaz a Brexit utáni átmeneti időszak lejártával minden újonnan érkező bevándorlóknak előre kell fizetnie a brit állami egészségügyi ellátórendszer (NHS) igénybevételéért.

Ismét lezárták a Szent Márk teret az árvíz miatt

Ismét lezárták a Szent Márk teret az árvíz miatt

Ismét lezárták a víz alatt álló Szent Márk teret Velencében vasárnap, amikor 150 centiméter fölött tetőzött a dagály. Olaszország több térségében készültség lépett életbe a heves esőzések miatt, megfigyelés alatt vannak az olaszországi folyók is.

Átvették a vezetést a bevándorlásellenesek Svédországban

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint már a Svéd Demokraták a legnépszerűbbek a skandináv államban.

Akár 5 millió migráns is érkezhetett Európába a Pew Research szerint

Akár 5 millió migráns is érkezhetett Európába a Pew Research szerint

A feltételes mód azért szükséges, mert a pontos számról egész egyszerűen nincsenek adatok.

Migráns tömegverekedés volt Milánóban

Legalább harminc észak-afrikai bevándorló verekedett össze Milánó központjában – jelentette az olasz sajtó.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére