Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újra kell éleszteni a reményt az emberek életében

Bertha László

2016.03.27. 13:08

Ferenc pápa a remény megtartásának fontosságát emelte ki a nagyszombat este tartott vigílián, a katolikus egyházfõ Jézus feltámadására emlékezett a Szent Péter-bazilikában összegyûlt hívek ezreivel. Erdõ Péter bíboros pedig a közös felelõsségrõl beszélt a Szent István-bazilikában.

Ferenc pápa a remény megtartásának fontosságát emelte ki a nagyszombat este tartott vigílián, a katolikus egyházfő Jézus feltámadására emlékezett a Szent Péter-bazilikában összegyűlt hívek ezreivel. Erdő Péter bíboros pedig a közös felelősségről beszélt a Szent István-bazilikában.

A pápa a Brüsszelben és a Közel-Keleten elkövetett terrortámadások által beárnyékolt húsvéti nagyhét után arra biztatta az embereket, hogy ne adják fel a reményt:

Nem szabad, hogy a sötétség és a félelem magára irányítsa a lélek figyelmét, hogy megszállja a szívet.”

Ferenc pápa elmondta, hogy mindig is lesznek problémák, de nem hagyhatjuk, hogy azok határozzák meg az életünket. Az egyházfő szerint az a feladatuk, hogy újraélesszék a reményt azoknak a szívében, akiknek nehezükre esik megtalálni az élet fényét. 

A húsvéti vigília alkalmából megtartott szertartás a hagyományoknak megfelelően nagyszombat este fél kilenckor vette kezdetét a Szent Péter-bazilika bejáratánál, ahol az egyházfő megáldotta a tüzet és a húsvéti gyertyát. A pápa a virrasztáson tizenkét fiatalt és időst részesített a keresztség, illetve az első áldozás és a bérmálkozás szentségében.

Vasárnapi húsvéti üzenetében Ferenc pápa a háború, az éhség és a szegénység elől menekülők megsegítését szorgalmazta, sürgetve a világban dúló megannyi konfliktus rendezését.

A keresztény egyházak tanítása szerint húsvét Jézus Krisztus feltámadásának és vele az emberiség megváltásának ünnepe. Ez a negyedik húsvéti vigília, amelyet Ferenc pápa 2013-as megválasztása óta vezetett. A hagyományos húsvéti ünnepek vasárnap érnek véget a Vatikánban a Szent Péter téri húsvéti szentmisével, amelyen a pápa elmondja hagyományos húsvéti üzenetét és Urbi et orbi (a városhoz, vagyis Rómához és a világhoz intézett) apostoli áldását.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szombat este, a zsúfolásig megtelt Szent István-bazilikában elmondta, hogy a feltámadás fényében felelősek vagyunk egymásért, népünkért és a teremtett világért. A bíboros szentbeszédében kiemelte, hogy a húsvét öröme felelősségre szólít, de mindemelett erőt és reményt is ad, mert

Isten minden jó igyekezetünkben szeretettel kísér minket.”

Erdő Péter arra buzdította a híveket, hogy Krisztus feltámadásának napján örüljenek együtt a feltámadt Krisztussal és az egész világgal.

Krisztus húsvétja az egész világ üdvössége, dicsőség az Isten mennyei boldogságában lévőknek, élet a hívőknek, feltámadás a halottaknak, vereség a pokol számára és kudarc a látszólag győztes halálnak.”

– mondta az esztergom-budapesti érsek.

(MTI, Catholic Herald)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére