Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Úgy pörögnek a magyar filmforgatások, mint még soha

Bokor Gábor

2018.08.03. 06:25

Kétezernél is több filmforgatási célú közterület-használati kérelem érkezett be tavaly a Magyar Nemzeti Filmalap Zrt.-hez.

A Világgazdaság péntek reggel arról ír, hogy kétezernél is több filmforgatási célú közterület-használati kérelem érkezett be tavaly a Magyar Nemzeti Filmalap Zrt.-hez. A filmvilág hazai helyszínek iránti érdeklődése az idén sem esett vissza, hiszen július közepéig az ezret is meghaladta az engedélyigénylések száma.

Egy átlagos napon országszerte legalább öt különböző helyen forgatnak"

– írja a lap.

A filmalapnak tavaly benyújtott kérelmek közül mintegy 1900-nál Budapestet jelölték meg, vidéki helyszínekre valamivel több mint száz engedélyt kértek, idén pedig már 900 fővárosit és száz vidékit igényeltek.

A vidéki helyszínek közül kiemelkedik

  • Szentendre,
  • Esztergom,
  • Vác és
  • Dunakeszi.
Budapesten a legnépszerűbb az Andrássy út, a Szabadság tér, a Szent István-bazilika környéke, a Feneketlen-tó, a Villányi út, a Döbrentei tér és a Várkert Bazár.

A magyarországi közterületek népszerűségét egyebek mellett olcsóságuk is adja. A világörökségi területek forgatási napidíja alig kétezer forint négyzetméterenként, a főváros kiemelt turisztikai helyszíneit már 800 forintért is meg lehet kapni, a vidéki helyszínekre pedig 200 forinttól adnak engedélyt a cikk szerint. Az MNF kiemelte, hogy a díjtételek mértékének megváltoztatása csak a vonatkozó törvény módosításával lehetséges, de nincs tervben ilyen kezdeményezés.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére