Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Továbbra is jól teljesít a belföldi turizmus

Csordás Bettina

2018.11.09. 13:28

A turizmus jó teljesítménye nem szakadt meg a nyári szezon végével, szeptemberben az ország minden részében nõtt a vendégforgalom, a belföldi forgalom pedig jelentõsen emelkedett.

A KSH jelentése szerint szeptemberben a belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 8 százalékkal nőtt a kereskedelmi szálláshelyeken. Az előző évi adatnál 545 ezerrel több belföldi vendég 1 millió 176 ezer éjszakát töltött a magyar turisztikai létesítményekben. A külföldi vendégek száma 0,8 százalékkal emelkedett, elérte az 557 ezret.

A vendégéjszakák száma mindegyik szállástípusban és mindegyik turisztikai régióban emelkedett. A legnépszerűbb régióban, a Balatonnál 10 százalékkal több vendégéjszakát regisztráltak a szálláshelyek.

A szálláshelyek összes bruttó árbevétele  11 százalékkal nőtt, azaz 48,7 milliárd forintra emelkedett.

Az év első kilenc hónapjában a kereskedelmi szálláshelyek több mint 5 százalékkal több vendéget, valamint 4 százalékkal több vendégéjszakát regisztráltak az előző év azonos időszakához képest. Ez csaknem 10 százalékos árbevétel-növekedést jelent, a turisztikai központok összesen 388,7 milliárd forint bruttó árbevételt értek el.

A belföldi vendégforgalom kiemelkedő bővülése azt mutatja, hogy a magyar családoknak egyre több pénzük jut a szabadidő tartalmas eltöltésére, és egyre szívesebben járják be az országot, ezt ösztönzi a turisztikai ügynökség őszi forgalomélénkítő kampánya is" 

– hívta fel a figyelmet a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

Hozzátették azt is, hogy a külföldi turistákat imázskampánnyal ösztönzik Magyarország felfedezésére.

A növekvő forgalom és a szezonalitás csökkenése miatt a szálláshelyeknek, vendéglátóhelyeknek is jobban megéri tovább nyitva tartaniuk az évben. A turisztikai ügynökség az első három negyedév adatai alapján arra számít, hogy 2018-ban is kiemelkedő évet zár a turizmus Magyarországon, miután az ágazat minden fontos mutatója javult.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Jakab Péter kilépett a Jobbikból

Gyöngyösi Márton, a Jobbik Elnöke nyílt levélben kérte föl Jakab Pétert a lemondásra. Jakab válaszlevelében úgy fogalmazott: „Ha a nép és a Jobbik között kell választanom, nem kérdés, melyiket választom”.

Zelenszkij kitiltaná az orosz turistákat Európából

Az ukrán humorista-elnök ismét vette magának a bátorságot, hogy megmondja, mi a teendője az európai országoknak.

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Ez a tél maga lesz a pokol. Igaz, nem meleg lesz, hanem hideg, de legalább sötét is. Meg szenvedős. A benézett szankciós politika hatására Európában az összes grafikon elkezdett függőlegesen felfele emelkedni. Kár, hogy ezek olyan grafikonok, amelyeknél nem célszerű növekedést észlelni. Az infláció az egekben, az üzemanyagárak sosem voltak ilyen magasak, a rezsiköltségekről pedig sírás nélkül beszélni sem lehet. Ilyen körülmények között kisebb csoda, hogy egyáltalán az átlagfogyasztásig meg tudjuk tartani a rezsicsökkentést. De az emberek mintha nem lennének tisztában azzal, hogy mennyire súlyos a helyzet. Az egy dolog, hogy nem tudják majd kifizetni az óriási rezsiszámlákat és az energiacsapda miatt áramszüneteket is kockáztatnak, de mi lesz a gazdasággal? A recesszió elkerülhetetlen. Mi lenne, ha egyszer megérnénk azt, hogy Európa nem világhatalmi erők közé pozicionálja magát, hanem kiáll a saját jól felfogott érdekei mellett? Amíg viszont olyan vezetők állnak az EU élén, akik megelőzni nem tudják a bajt, okozni viszont annál inkább, addig ez csak lázálom marad.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére