Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tetszik a nagybátyád? Összekötnéd vele az életedet? Semmi akadálya!

888.hu

2022.09.18. 17:59

Akár hiszed, akár nem, ez nem csak a Trónok Harca univerzumában lehetséges.

 

A cikk nyomokban spoilert tartalmazhat!

 

Csigatempóban haladunk előre a szokásos szeretett sorozatunkkal, a Sárkányok Házával. Az elmúlt részt túlfűtött szexualitás jellemezte, mely okozott némi örömet az elvakult rajongók számára.

 

De mi is történt?

 

A kis hercegnő (Rhaenyra), a Vastrón örököse felfedezte szexualitását – nem egy, hanem rögtön két férfival. Az egyik a nagybátyja (Daemon), a másik pedig személyes testőre és lovagja (Ser Criston Cole) volt. S míg az elsővel nem jutott egyről a kettőre, mert a nagybácsi végül visszakozott (pedig a légyottra stílusosan egy bordélyban került volna sor), addig utóbbival, dacból – vagy csak mert kancás volt – sikerre vitte a „szüzesség elveszése” projektet.

 

 

Volt is belőle balhé, no nem az utóbbiért.

A kedves papa a nagybácsival töltött intim pillanatokért rágott be, de nagyon. Oly annyira, hogy ez a kanos nagybácsi számára száműzetést, a kis hercegnő számára pedig kényszerházasságot jelentett.

 

A Trónok Harca világáról eddig is tudtuk, hogy előfordulhat a beltenyészet. Cersei és Jaime Lennister testvérrománca már ismerős minden Trónok Harca rajongó számára, néztünk is nagyokat, mikor az első évad első részében egymásnak estek a Stark-kastélyban.

 

 

S mint ahogy egy korábbi cikkemben már említettem, a Targaryenek körében is igen gyakori volt a vérfertőzés. Gyakran testvért testvérrel házasítottak, annak érdekében, hogy hatalmukat maguknál tudják tartani.

A hercegnő és nagybátyja románca, a Lennister testvérekkel ellentétben, ugyanakkor felperzselte a rajongók vérét, ráadásul nemcsak a nőkét...

 

@probablyjoecline Especially after the way he charged into battle like that 🥵 .. I'm sorry 😅 #houseofthedragon #gameofthrones #targaryen #daemontargaryen #mattsmith ♬ original sound – 🌒

 

Még mielőtt mindenki megbotránkozna azon, hogy hogyan lehet összeboronálni két családtagot, felhívnám a figyelmet arra, hogy ez nem is olyan szokatlan dolog, mint ahogy azt mi gondoljuk.

A magyar Ptk. (a 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről) negyedik, családjogi könyve tartalmaz egy érdekes bekezdést a rokonnal történő házasság kapcsán.

Íme:

4:12. § [Rokoni, hozzátartozói kapcsolat]

(1) Érvénytelen

a) az egyenesági rokonok házassága;

b) a testvérek egymással kötött házassága;

c) a testvérnek testvére vér szerinti leszármazójával kötött házassága; és

d) az örökbefogadónak az örökbefogadottal az örökbefogadás fennállása alatt kötött házassága.

(2) A testvérnek testvére vér szerinti leszármazójával kötött házassága nem érvénytelen, ha a jegyző e házassági akadály alól a házasságkötés előtt vagy a házasság fennállása alatt felmentést ad. Felmentés akkor adható, ha a házassággal létrejövő kapcsolat a születendő gyermekek egészségét nem veszélyezteti.

 

A törvény első bekezdésének felsorolása taxáció, vannak közöttük elhárítható és elháríthatatlan érvénytelenségi okok (házassági akadályok). Eképpen elháríthatatlan akadály az egyenesági rokonok és a testvérek egymással kötött házassága, míg elhárítható a testvérnek testvére vér szerinti leszármazójával és az örökbefogadónak az örökbefogadottal kötött házassága (az örökbefogadás megszűnése után).

Mint ahogy arra a törvény is utal, a magyar jog szerint – akárcsak a Trónok Harca világában – ha a kis hercegnő össze kíván házasodni a nagybátyjával, jegyzői felmentéssel lehetséges, azzal a kitétellel, ha „a házassággal létrejövő kapcsolat a születendő gyermekek egészségét nem veszélyezteti”.

 

A magyar jog állásfoglalása a vérfertőzés kapcsán egyértelmű: a társadalom erkölcsi felfogásával ellenkezik, hogy vérrokonok egymással házasságra lépjenek. Ráadásul ontológiai szempontból sem szerencsés. Az antropológiai kutatások pedig kimutatták, hogy a történelem során szinte mindig és mindenütt tiltották/tiltják. (Ritka esetben kivétel volt az uralkodói testvérek házassága.)

 

Mindenesetre izgalmas volt nézni, ahogy a sorozat készítői párhuzamba állították ezt a „tiltott, de szenvedélyes szerelmet” az öreg király „szürke és unalmas” légyottjával.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Washington újabb büntetőintézkedésekkel reagál az orosz annektálási kísérletre

Az Egyesült Államok újabb, Oroszország számára költséges büntetőintézkedésekről döntött, válaszul Oroszország kísérletére, hogy Ukrajna több régióját is annektálja – közölte az amerikai külügyminiszter pénteken.

Zelenszkij: Kijev NATO-tagságért folyamodik

Azt mondja de facto már végigjárták a NATO-ba vezető utat.

Pénz, paripa, fegyver – minden külföldről érkezett a baloldal kampányába

Pénz, paripa, fegyver – minden külföldről érkezett a baloldal kampányába

Zila János, az Alapjogokért Központ elemzőjének írása a 888-on!

A kormány nem fogja támogatni a nemzeti érdekekkel ellentétes szankciókat

A kormány nem fogja támogatni a nemzeti érdekekkel ellentétes szankciós javaslatokat, így az európai uniós gázársapka bevezetését sem, amely azonban egyelőre le is került a napirendről – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Brüsszelben.

Ha beüt a krach, a mobilodtól is elköszönhetsz

Ha beüt a krach, a mobilodtól is elköszönhetsz

A mobilhálózatokat is érinteni fogják az áramkimaradások.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére