Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tarolt a Tiszta szívvel a szaloniki nemzetközi filmfesztiválon

Horváth József György

2016.11.13. 22:38

Till Attila akcióvígjátéka nyerte el az 57. szaloniki nemzetközi filmfesztivál fõdíját, a legjobb filmért járó Arany Alexandert.

A vasárnap este kihirdetett eredmény szerint az Amir Naderi iráni filmrendező által vezetett zsűri a legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést is a magyar film három főhősét alakító színésznek, Fenyvesi Zoltánnak, Thuróczy Szabolcsnak és Fekete Ádámnak ítélte oda.

Till Attila második játékfilmje egy kerekesszékes bandáról szól, ahol két fiatal mozgássérült közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal, és a maffia szolgálatába állnak. Nincs határ fantázia és valóság között, miközben a hősök egyik tűzpárbajból vetődnek a másikba, megismerhető a kerekesszékben töltött mindennapok kihívásai. Ezentúl bemutatja, hogyan bocsát meg egy elhagyott fiú az apjának.

A Tiszta szívvel a Filmalap támogatásával az Oscar-díjas Saul fia című filmet gyártó Laokoon Filmgroup produkciójában készült Stalter Judit producer vezetésével. Magyarország ezt az akcióvígjátékot nevezte a legjobb idegen nyelvű film kategóriában az Oscar-díjra. A filmet a hazai mozik április végén mutatták be, azóta mintegy 30 ezren váltottak rá jegyet.

Az alkotást már több külföldi díjat nyert el, egyebek között a chicagói nemzetközi filmfesztiválról, a luxemburgi CinÉast fesztiválról és a 16. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválról is hozott el díjakat. 

A berlini székhelyű Európai Filmakadémia (EFA) beválogatta az alkotást a legjobb ötven európai film közé, a 2016-os Európai Filmdíj nevezések listájára.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére