Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sztálin most jól megszívta

Horváth József György

2016.09.29. 19:59

Több mint negyedszázaddal a rendszerváltoztatást követõen megszüntette Joszif Visszarionovics Sztálin csaknem hetven évig érvényben volt díszpolgárságát a szlovákiai Trencsén városa - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség csütörtökön.

A szovjet diktátornak még 1947-ben ítélték oda a nyugat-szlovákiai város díszpolgári címét, e titulust sem az 1953-ban bekövetkezett halála, sem történelmi szerepének még a szovjet érában történt újraértékelése, sem pedig az 1989-es rendszerváltozás után nem vonták meg tőle.

Arra, hogy csaknem hét évtized után meg kellene fosztani díszpolgárságától a bolsevista szovjet rendszer néhai vezetőjét, Richard Rybnícek, Trencsén polgármestere tett indítványt. Az indítványt közel egyórás vita után, egy képviselő tartózkodása mellett, csütörtökön csaknem egyhangúlag hagyta jóvá a város képviselőtestülete.

Az indítványra egy képviselőnő nem szavazott igennel, ő azzal érvelt, hogy egy halottól semmit sem lehet megvonni.

A döntés jóváhagyása után Trencsén városának hét díszpolgára maradt. Köztük, a leginkább hírhedt második világháború utáni dekrétumairól ismert, csehszlovák államfő, Edvard Benes.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére