Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ringbe száll egymás ellen Tyson Fury és Anthony Joshua

888 - MTI

2021.03.15. 20:40

Két mérkőzésre szóló megállapodást kötött egymással a profi boksz két nehézsúlyú brit világbajnoka, akik jelenleg az összes fontos szervezet vb-övét birtokolják.

 

Eddie Hearn, Joshua promotere hétfőn azt mondta: az elkövetkezendő hetekben nagyon komoly munkát kell elvégezniük annak érdekében, hogy a jövő hónapban már a konkrét részletekről, a helyszínről és az időpontról is be tudjanak számolni. Hozzátette, egyelőre nyolc-kilenc helyszínről érkezett megfontolásra érdemes ajánlat.

A 32 éves Fury a WBC-nél, a 31 éves Joshua pedig az IBF-nél, a WBA-nél és a WBO-nál ül a királykategória trónján.

Előbbi profi karrierjében 30 győzelmet és egy döntetlent számlál, míg utóbbi mérlegén 24 győzelem és egy vereség szerepel.

Címegyesítő mérkőzésükről májusban kezdődtek a tárgyalások, és angol sajtóértesülések szerint csúcspénzeket kaphatnak a felek, akik fejenként legalább 100 millió fontos fellépti díjra számíthatnak. A londoni Times szerint az összdíjazás rekordot jelentene a brit profi ökölvívás történetében. Az ESPN úgy tudja, az első meccsen 50-50 százalékban osztoznának a pénzdíjon az ökölvívók, akik közül a győztes a második ütközet során már 60 százalékos részesedére tarthatna igényt, míg az elsőt elveszítő riválisnak maradna a 40 százalék.

Fury eddigi utolsó meccsét tavaly februárban vívta, amikor K.O.-val legyőzte az amerikai Deontay Wildert, megszerezve a WBC övét. Joshua legutóbb december 12-én lépett a kötelek közé, és kiütéssel nyert a bolgár Kubrat Pulevvel szemben.

 

(Kép forrása: Sky Sports)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére