Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Percről percre a matematikaérettségiről

888.hu

2021.05.04. 07:25

Kövesse a SuliLife.hu-val hétfőtől a 2021-es írásbeli érettségi vizsgákat! Tanácsokkal, szabályokkal és megoldásokkal jelentkeznek.

 

Kattintson ide, és kövesse percről percre a mai írásbeli matematikaérettségi minden pillanatát!

A SuliLife középiskolai portál folyamatosan frissülő cikkekkel és a megoldásokkal kíséri végig a matekérettségit is. A három kiemelt tárgy közül idén is a matematika a második, amelyből mindenkinek vizsgáznia kell. Szinte minden évben ez az a vizsgatárgy, amelytől a legtöbb diák a legjobban tart.

Az érettségizők május 4-én reggel 9 órakor kezdték meg kidolgozni a 2021-es matematikaérettségi feladatsorát. A teljes vizsgasor megoldására összesen 180 percük, azaz 3 órájuk van. Az Oktatási Hivatal adatai alapján idén 68 037 fő tesz középszintű, és 5350 fő emelt szintű érettségit. A vizsgaidőszakban összesen 72 303 végzős középiskolás érettségizik.

A SuliLife középiskolai portál eddig is rengeteg tanácsot, oktatóanyagot, tesztet és videós magyarázatot jelentetett meg, hogy a diákokat segítse a felkészülésben, az érettségi napján pedig percről percre közöl minden fontos információt!

Az érettségin elsőként egy 45 perces feladatsort kell kitölteniük a vizsgázóknak. Itt 12 rövid matematikai feladatot kell megoldaniuk, tetszőleges sorrendben. Ebben a vizsgarészben összesen 30 pont szerezhető meg. Ezt követően, a második részben következnek a hosszabb, részletesebb kifejtést igénylő feladatok. Az első hármat kötelező megoldaniuk, azonban az utolsó három feladat közül egyet tetszés szerint kihagyhatnak.

Márton Viktor tiktokker – aki azzal tett szert rendkívüli népszerűségre, hogy egy perc alatt old meg bonyolult matematikai feladatokat könnyen és érthetően – a SuliLife-fal közösen azonnal az érettségit követően jelentkezik a feladatok nem hivatalos megoldásával, és videóban azok magyarázatával, így érdemes figyelni az oldalt. Viktor szerint az érettségi időszakában az a legnehezebb, hogy pozitívan álljunk a világhoz, és belássuk, hogy nem az életünk múlik rajta. Úgy véli, hogy a feladattípusok közül a legtöbb diák leginkább a koordinátageometriától és a valószínűségszámítástól retteg.

A matematikaérettségi hivatalos megoldásait május 5-én reggel teszi közzé az Oktatási Hivatal. Az érettségi vizsga eredményéről kiállított dokumentumokat az érettségire való jelentkezést fogadó intézményben, az eredményhirdető értekezleten adják át a vizsgázóknak. Az eredményhirdető értekezlet időpontját és helyszínét az érettségire való jelentkezést fogadó intézmény határozza meg.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kidolgozták a harmadik oltás beadásának eljárásrendjét

Az EMMI az előkészített szakmai javaslatot az Operatív Törzs részére átküldte, majd a Kormány elé terjeszti.

Két lelkésznő kötött házasságot Franciaországban

Két lelkésznő kötött házasságot Franciaországban

Egy leszbikus lelkészpár házasodott össze vasárnap a franciaországi Montpellier-ben. Úgy gondolják, hogy házasságuk egyházuk mentális fejlődésének szimbóluma – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A Gyurcsány-showműsorban minden úgy történik, ahogy a főnök akarja

A Gyurcsány-showműsorban minden úgy történik, ahogy a főnök akarja

A Gyurcsány-show hétfőn újabb állomásához érkezett, a baloldali politikusok hivatalosan is jelezhetik igényüket az epizódszerepekre – közölte a Fidesz hétfőn az MTI-vel.

Késsel támadtak egy Charlie Hebdo feliratú pólót viselő nőre Londonban

Késsel megtámadtak egy Charlie Hebdo feliratú pólót viselő nőt Londonban, aki kisebb, nem életveszélyes fejsérüléseket szenvedett – közölte a brit rendőrség hétfőn.

Amerikában bocsánatért esedeznek, mert betiltottak egy nemváltás veszélyeiről szóló könyvet

Amerikában bocsánatért esedeznek, mert betiltottak egy nemváltás veszélyeiről szóló könyvet

Az Amerikai Könyvkereskedők Egyesülete (ABA) bocsánatkérésében szörnyű és megbocsáthatatlan hibának nevezte a „transzellenes” könyv ajánlását.

Csehül áll Katalin

Csehül áll Katalin

Cseh Katalin nyilván már bánja, hogy világmegváltó tervei szövögetése közben nem szentelt kellő figyelmet néhai Kósáné Kovács Magdolna munkásságának. A vétkes hebehurgyaság nyilván poétikusan ifjú korával és persze azzal is magyarázható, hogy az egykori MSZP-s képviselőnő nem cicerói szónoklataival vagy Margaret Thatchert megszégyenítő pragmatizmusával írta be magát a magyar politika történetébe. Inkább egy mára már szállóigévé nemesült mondata miatt – „nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani” – került be a panteonba.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére