Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Percről percre a matematikaérettségiről

888.hu

2021.05.04. 07:25

Kövesse a SuliLife.hu-val hétfőtől a 2021-es írásbeli érettségi vizsgákat! Tanácsokkal, szabályokkal és megoldásokkal jelentkeznek.

 

Kattintson ide, és kövesse percről percre a mai írásbeli matematikaérettségi minden pillanatát!

A SuliLife középiskolai portál folyamatosan frissülő cikkekkel és a megoldásokkal kíséri végig a matekérettségit is. A három kiemelt tárgy közül idén is a matematika a második, amelyből mindenkinek vizsgáznia kell. Szinte minden évben ez az a vizsgatárgy, amelytől a legtöbb diák a legjobban tart.

Az érettségizők május 4-én reggel 9 órakor kezdték meg kidolgozni a 2021-es matematikaérettségi feladatsorát. A teljes vizsgasor megoldására összesen 180 percük, azaz 3 órájuk van. Az Oktatási Hivatal adatai alapján idén 68 037 fő tesz középszintű, és 5350 fő emelt szintű érettségit. A vizsgaidőszakban összesen 72 303 végzős középiskolás érettségizik.

A SuliLife középiskolai portál eddig is rengeteg tanácsot, oktatóanyagot, tesztet és videós magyarázatot jelentetett meg, hogy a diákokat segítse a felkészülésben, az érettségi napján pedig percről percre közöl minden fontos információt!

Az érettségin elsőként egy 45 perces feladatsort kell kitölteniük a vizsgázóknak. Itt 12 rövid matematikai feladatot kell megoldaniuk, tetszőleges sorrendben. Ebben a vizsgarészben összesen 30 pont szerezhető meg. Ezt követően, a második részben következnek a hosszabb, részletesebb kifejtést igénylő feladatok. Az első hármat kötelező megoldaniuk, azonban az utolsó három feladat közül egyet tetszés szerint kihagyhatnak.

Márton Viktor tiktokker – aki azzal tett szert rendkívüli népszerűségre, hogy egy perc alatt old meg bonyolult matematikai feladatokat könnyen és érthetően – a SuliLife-fal közösen azonnal az érettségit követően jelentkezik a feladatok nem hivatalos megoldásával, és videóban azok magyarázatával, így érdemes figyelni az oldalt. Viktor szerint az érettségi időszakában az a legnehezebb, hogy pozitívan álljunk a világhoz, és belássuk, hogy nem az életünk múlik rajta. Úgy véli, hogy a feladattípusok közül a legtöbb diák leginkább a koordinátageometriától és a valószínűségszámítástól retteg.

A matematikaérettségi hivatalos megoldásait május 5-én reggel teszi közzé az Oktatási Hivatal. Az érettségi vizsga eredményéről kiállított dokumentumokat az érettségire való jelentkezést fogadó intézményben, az eredményhirdető értekezleten adják át a vizsgázóknak. Az eredményhirdető értekezlet időpontját és helyszínét az érettségire való jelentkezést fogadó intézmény határozza meg.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Állítólag Moszkva kész gázt szállítani az épen maradt vezetéken

Oroszország készen áll a gázszállításra a Északi Áramlat-2 vezeték sértetlenül maradt szálán – közölte Alekszandr Novak orosz miniszterelnök-helyettes szerdán a Rosszíja 24 hírtévével.

Hideg télhez meleg ovi

Hideg télhez meleg ovi

Derék berlini honfitársaim szerintem maguk sem tudták, hogy mi hiányzik a német fővárosból. Most viszont vége a találgatásoknak, az izgalmas várakozásnak és a sötétségben kigyúlt egy szivárványszínű fáklya. Berlinben megnyílik az első leszbikus-meleg óvoda.

„Nagy hang, kis képesség”, avagy ki az igazi törpe, Ferenc?

„Nagy hang, kis képesség”, avagy ki az igazi törpe, Ferenc?

Kétségbeejtő Gyurcsány szellemi színvonala. Odáig süllyedt, hogy képtelen megalapozott bírálatot megfogalmazni Orbán Viktorról, ezért alkatával, magasságával kezd el gúnyolódni. Pipiskedéssel, ágaskodással gúnyolódik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére