Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Percről percre a magyarérettségiről

888.hu

2021.05.03. 09:52

Kövesse a SuliLife.hu-val hétfőtől a 2021-es írásbeli érettségi vizsgákat! Tanácsokat, szabályokat és megoldásokat adnak közre.

 

Kattintson ide, és kövesse percről percre a mai magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi minden pillanatát!

Az érettségizők május 3-án reggel 9 órakor kezdik kidolgozni a 2021-es magyar nyelv és irodalom érettségi feladatsorát. A teljes vizsgasor megoldására összesen 240 percük, azaz 4 órájuk van. Az Oktatási Hivatal adatai alapján idén 71 121 fő tesz középszintű és 2 380 fő emelt szintű érettségit. A vizsgaidőszakban összesen 72 303 végzős középiskolás érettségizik.

Magyarérettségi a Brenner János iskolában a koronavírus-járvány ideje alatt2020. 05. 04. Szombathely Fotó: Unger Tamás, Vas Népe

Az érettségin elsőként egy 90 perces feladatsort kell kitölteniük a vizsgázóknak. Ennek a résznek az első fele egy szövegértési feladat, a második pedig egy érvelés vagy gyakorlati szövegalkotás. Itt összesen 50 pont szerezhető, azaz a maximális pontszám fele. A második részben egy műértelmező szövegalkotási feladat következik, amelynek teljesítésére 150 perc áll rendelkezésre, és itt 40 pontot lehet kapni. A maradék 10 pontból nyolcat a helyesírással, kettőt pedig az írásképpel lehet szerezni.

Kodácsi Boglárka magyartanár a SuliLife-fal közösen azonnal az érettségit követően jelentkezik a feladatok nem hivatalos megoldásával és videóban azok magyarázatával, így érdemes figyelni az oldalt. A tanárnő arra a kérdésre, hogy ő mit tart a legfontosabbnak, hogy a fiatalok min csúszhatnak el, a következő választ adta:

Az időkeret nem véletlenül pontosan annyi a két feladatrészhez. Ezeket érdemes betartani, különben könnyen el lehet csúszni az idővel”

– fogalmazott.

Hozzátette, hogy a diákoknak még ebben a korban is sokszor nehéz koncentrálni, pedig az egyik legfontosabb, hogy a szövegértési feladatlapot alaposan végig kell olvasni, mert az a globális szövegértést is méri! A tanárnő szerint érdemes vázlatkészítésre is időt szánni.

A magyarérettségi hivatalos megoldásait május 4-én reggel teszi közzé az Oktatási Hivatal.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére