Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Percről percre a magyarérettségiről

888.hu

2021.05.03. 09:52

Kövesse a SuliLife.hu-val hétfőtől a 2021-es írásbeli érettségi vizsgákat! Tanácsokat, szabályokat és megoldásokat adnak közre.

 

Kattintson ide, és kövesse percről percre a mai magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi minden pillanatát!

Az érettségizők május 3-án reggel 9 órakor kezdik kidolgozni a 2021-es magyar nyelv és irodalom érettségi feladatsorát. A teljes vizsgasor megoldására összesen 240 percük, azaz 4 órájuk van. Az Oktatási Hivatal adatai alapján idén 71 121 fő tesz középszintű és 2 380 fő emelt szintű érettségit. A vizsgaidőszakban összesen 72 303 végzős középiskolás érettségizik.

Magyarérettségi a Brenner János iskolában a koronavírus-járvány ideje alatt2020. 05. 04. Szombathely Fotó: Unger Tamás, Vas Népe

Az érettségin elsőként egy 90 perces feladatsort kell kitölteniük a vizsgázóknak. Ennek a résznek az első fele egy szövegértési feladat, a második pedig egy érvelés vagy gyakorlati szövegalkotás. Itt összesen 50 pont szerezhető, azaz a maximális pontszám fele. A második részben egy műértelmező szövegalkotási feladat következik, amelynek teljesítésére 150 perc áll rendelkezésre, és itt 40 pontot lehet kapni. A maradék 10 pontból nyolcat a helyesírással, kettőt pedig az írásképpel lehet szerezni.

Kodácsi Boglárka magyartanár a SuliLife-fal közösen azonnal az érettségit követően jelentkezik a feladatok nem hivatalos megoldásával és videóban azok magyarázatával, így érdemes figyelni az oldalt. A tanárnő arra a kérdésre, hogy ő mit tart a legfontosabbnak, hogy a fiatalok min csúszhatnak el, a következő választ adta:

Az időkeret nem véletlenül pontosan annyi a két feladatrészhez. Ezeket érdemes betartani, különben könnyen el lehet csúszni az idővel”

– fogalmazott.

Hozzátette, hogy a diákoknak még ebben a korban is sokszor nehéz koncentrálni, pedig az egyik legfontosabb, hogy a szövegértési feladatlapot alaposan végig kell olvasni, mert az a globális szövegértést is méri! A tanárnő szerint érdemes vázlatkészítésre is időt szánni.

A magyarérettségi hivatalos megoldásait május 4-én reggel teszi közzé az Oktatási Hivatal.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Állítólag Moszkva kész gázt szállítani az épen maradt vezetéken

Oroszország készen áll a gázszállításra a Északi Áramlat-2 vezeték sértetlenül maradt szálán – közölte Alekszandr Novak orosz miniszterelnök-helyettes szerdán a Rosszíja 24 hírtévével.

Hideg télhez meleg ovi

Hideg télhez meleg ovi

Derék berlini honfitársaim szerintem maguk sem tudták, hogy mi hiányzik a német fővárosból. Most viszont vége a találgatásoknak, az izgalmas várakozásnak és a sötétségben kigyúlt egy szivárványszínű fáklya. Berlinben megnyílik az első leszbikus-meleg óvoda.

„Nagy hang, kis képesség”, avagy ki az igazi törpe, Ferenc?

„Nagy hang, kis képesség”, avagy ki az igazi törpe, Ferenc?

Kétségbeejtő Gyurcsány szellemi színvonala. Odáig süllyedt, hogy képtelen megalapozott bírálatot megfogalmazni Orbán Viktorról, ezért alkatával, magasságával kezd el gúnyolódni. Pipiskedéssel, ágaskodással gúnyolódik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére