Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Percről percre a magyarérettségiről

888.hu

2021.05.03. 09:52

Kövesse a SuliLife.hu-val hétfőtől a 2021-es írásbeli érettségi vizsgákat! Tanácsokat, szabályokat és megoldásokat adnak közre.

 

Kattintson ide, és kövesse percről percre a mai magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi minden pillanatát!

Az érettségizők május 3-án reggel 9 órakor kezdik kidolgozni a 2021-es magyar nyelv és irodalom érettségi feladatsorát. A teljes vizsgasor megoldására összesen 240 percük, azaz 4 órájuk van. Az Oktatási Hivatal adatai alapján idén 71 121 fő tesz középszintű és 2 380 fő emelt szintű érettségit. A vizsgaidőszakban összesen 72 303 végzős középiskolás érettségizik.

Magyarérettségi a Brenner János iskolában a koronavírus-járvány ideje alatt2020. 05. 04. Szombathely Fotó: Unger Tamás, Vas Népe

Az érettségin elsőként egy 90 perces feladatsort kell kitölteniük a vizsgázóknak. Ennek a résznek az első fele egy szövegértési feladat, a második pedig egy érvelés vagy gyakorlati szövegalkotás. Itt összesen 50 pont szerezhető, azaz a maximális pontszám fele. A második részben egy műértelmező szövegalkotási feladat következik, amelynek teljesítésére 150 perc áll rendelkezésre, és itt 40 pontot lehet kapni. A maradék 10 pontból nyolcat a helyesírással, kettőt pedig az írásképpel lehet szerezni.

Kodácsi Boglárka magyartanár a SuliLife-fal közösen azonnal az érettségit követően jelentkezik a feladatok nem hivatalos megoldásával és videóban azok magyarázatával, így érdemes figyelni az oldalt. A tanárnő arra a kérdésre, hogy ő mit tart a legfontosabbnak, hogy a fiatalok min csúszhatnak el, a következő választ adta:

Az időkeret nem véletlenül pontosan annyi a két feladatrészhez. Ezeket érdemes betartani, különben könnyen el lehet csúszni az idővel”

– fogalmazott.

Hozzátette, hogy a diákoknak még ebben a korban is sokszor nehéz koncentrálni, pedig az egyik legfontosabb, hogy a szövegértési feladatlapot alaposan végig kell olvasni, mert az a globális szövegértést is méri! A tanárnő szerint érdemes vázlatkészítésre is időt szánni.

A magyarérettségi hivatalos megoldásait május 4-én reggel teszi közzé az Oktatási Hivatal.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kidolgozták a harmadik oltás beadásának eljárásrendjét

Az EMMI az előkészített szakmai javaslatot az Operatív Törzs részére átküldte, majd a Kormány elé terjeszti.

Két lelkésznő kötött házasságot Franciaországban

Két lelkésznő kötött házasságot Franciaországban

Egy leszbikus lelkészpár házasodott össze vasárnap a franciaországi Montpellier-ben. Úgy gondolják, hogy házasságuk egyházuk mentális fejlődésének szimbóluma – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A Gyurcsány-showműsorban minden úgy történik, ahogy a főnök akarja

A Gyurcsány-showműsorban minden úgy történik, ahogy a főnök akarja

A Gyurcsány-show hétfőn újabb állomásához érkezett, a baloldali politikusok hivatalosan is jelezhetik igényüket az epizódszerepekre – közölte a Fidesz hétfőn az MTI-vel.

Késsel támadtak egy Charlie Hebdo feliratú pólót viselő nőre Londonban

Késsel megtámadtak egy Charlie Hebdo feliratú pólót viselő nőt Londonban, aki kisebb, nem életveszélyes fejsérüléseket szenvedett – közölte a brit rendőrség hétfőn.

Amerikában bocsánatért esedeznek, mert betiltottak egy nemváltás veszélyeiről szóló könyvet

Amerikában bocsánatért esedeznek, mert betiltottak egy nemváltás veszélyeiről szóló könyvet

Az Amerikai Könyvkereskedők Egyesülete (ABA) bocsánatkérésében szörnyű és megbocsáthatatlan hibának nevezte a „transzellenes” könyv ajánlását.

Csehül áll Katalin

Csehül áll Katalin

Cseh Katalin nyilván már bánja, hogy világmegváltó tervei szövögetése közben nem szentelt kellő figyelmet néhai Kósáné Kovács Magdolna munkásságának. A vétkes hebehurgyaság nyilván poétikusan ifjú korával és persze azzal is magyarázható, hogy az egykori MSZP-s képviselőnő nem cicerói szónoklataival vagy Margaret Thatchert megszégyenítő pragmatizmusával írta be magát a magyar politika történetébe. Inkább egy mára már szállóigévé nemesült mondata miatt – „nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani” – került be a panteonba.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére