Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem örültek az olaszok az ajándék Mein Kampfnak

Sümeghi Lóránt

2016.06.11. 19:28

A konzervatív milánói Il Giornale napilap szombati kiadásához mellékelte Adolf Hitler náci diktátor Mein Kamp címû politikai manifesztumát, kiváltva az olasz miniszterelnök, a kormányzó balközép Demokrata Párt és a kis olaszországi zsidó közösség méltatlankodását.

A konzervatív milánói Il Giornale napilap szombati kiadásához mellékelte Adolf Hitler náci diktátor Mein Kamp című politikai manifesztumát, kiváltva az olasz miniszterelnök, a kormányzó balközép Demokrata Párt és a kis olaszországi zsidó közösség méltatlankodását.

A lap Paolo Berlusconi tulajdona, aki fivére Silvio Berlusconi ellenzéki vezetőnek, korábbi miniszterelnöknek, és a kiadvány éppen az olaszországi helyhatósági választások közepén jelenik meg. Az Il Giornale emelt árú szombati számának vásárlói az újság mellé ingyenesen megkapták a Mein Kampfot és William L. Shirer amerikai újságíró A harmadik birodalom felemelkedése és bukása című könyvét. Az újság könyvsorozatot tervez a náci harmadik birodalom történetéről, és azzal védekezett, hogy

a Mein Kampf olvasása valódi ellenszer a nemzetiszocializmus mérgével szemben." 

Allessandro Sallusti főszerkesztő arra is hivatkozott, hogy a Mein Kampf kiadása tartalmazza egy, a korszakkal foglalkozó olasz történész kritikai megjegyzéseit. Így céljuk a gonosz tanulmányozása volt, és annak megakadályozása, hogy ez még egyszer megtörténjen. Azonban Matteo Renzi olasz kormányfő nem volt ilyen optimista, véleményét Facebook-oldalán ismertette:

 Undorítónak találom, hogy egy olasz újság ajándékba adja Hitler Mein Kampfját."

Giuseppe Sala milánói polgármester a kiadást szégyennek minősítette, és mindazok megsértésének, akik a náci diktatúrától szenvedtek. Laura Boldrini, az olasz képviselőház elnöke Twitter-bejegyzésében a holokauszt emlékének tiszteletben tartására szólított fel. Továbbá Renzo Gattegna, az olaszországi zsidó hitközségek szövetségének elnöke szerint a Mein Kampf ingyenes kiadása méltatlan tett volt.

(MTI)


Ezt olvastad már?
 

  • Adolf Hitler, a Mein Kampf és a bevándorlás
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére