Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

The Jewishweek: három zsidó vonatkozású film nyert az Oscar-gálán

888.hu

2016.03.02. 18:37

"Nagyot nyertek a zsidók az idei Oszkáron" - így összegezte a neves izraeli hírportál az idei zsidó sikereket. A portál örömmel konstatálja, hogy a magyar forgatású Saul fia, egy vészterhes történelmi momentumot más perspektívából mutat be.

Az idei Oscar-gálán zsidó színészek és producerek eredményeit szemlézte a The Jewish Week online hírportál. A cikk szerzője elsőként Amy Winehouse életéről szóló dokumentumfilm elismerését emeli ki. Asif Kapadia dokumentumfilmje Amy Winehouse tragikus életét korábban nem látott, archív felvételeken keresztül mutatja be. A filmben házi videók, és mobilfelvételek sora mutatja be a kultikus énekesnőt, és kollégák, barátok, családtagok nyilatkoznak róla.

Ezüstérmes zsidó sikernek A nagy dobást választotta a lap. Döntését azzal indokolta, hogy miután az Oscarral kitüntetett forgatókönyvírók egyike, Adam McKay arra bátorított mindenkit, hogy olyan elnökjelölteket támogassanak, akik nem kapnak nagy pénzeket különböző óriásvállalatoktól, bankoktól, társa, Charles Randolph héberül köszönte meg feleségének, Mili Avital izraeli-amerikai színésznőnek a támogatást és vallott neki szerelmet. Ani ohev otach, Mili - mondta a színész. A film négy kívülállóról szól, akik észrevették azt, amit a nagy bankok, a média és a kormány nem akart észrevenni: a világgazdaság közelgő összeomlását. 

A harmadik, bronzérmes zsidó sikernek a Saul fiát választotta a hírportál. Kiemelik, hogy  Röhrig Géza az ismeretlenségből lett „sztár”, míg Nemes Jeles László rögtön az első rendezésére kapta az Oscart.

(thejewishweek, mazsihisz) 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére