Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vizsgálatot indított a román rendõrség Nagy Feró ellen

Tóth Dalma

2016.08.22. 13:28

A román rendõrség szerint Nagy Feró XX. század címû dala kedvezõ színben tünteti fel Sztálint, Hitlet és az ISIS-t, ezért vizsgálatot indítottak. Eközben az énekes összefogásra szólította fel a kelet-európai népeket a migránsok ellen, akik ha Európába érnek "minden nõt meg fognak erõszakolni".

A román rendőrség vizsgálatot indított Nagy Feró ellen a Kolozsvári Magyar Napokon adott koncertje után. A XX. század című szám alatt archív videofelvételeket játszottak be a kivetítőn, amelyen többek között Sztálin és Hitler volt látható. A román közszolgálati televízió "vitatottnak és revizionistának" nevezte a magyar együttest. A román rendőrség szóvivője elmondta, hogy azt vizsgálják, hogy a koncerten elhangzottak kimerítik-e a fasiszta, rasszista, idegengyűlölő jelképek használatát, valamint háborús bűnösök emlékének ápolását tiltó, 2002/31-es számú sürgősségi kormányrendeletben megállapított bűncselekményeket. A hatóságok szerint a Nagy Feró az Iszlám Állam mellett is kiállt.

Húsz éve játsszuk, a 80-as évek végén írtam. Hol volt akkor még Iszlám Állam terrorszervezet?"

— jegyezte meg Nagy Feró.

A román televízió egyoldalúan tudósított a koncertről és kifordították a szám üzenetét is a rendezvény főszervezője szerint. Ráadásul a tudósításban bejátszottak egy olyan számot is, ami el sem hangzott a koncerten, de az szerepel benne hogy "Kolozsváros ismét magyar város lesz".

Nagy Feró és a Beatrice évente tízszer szokott Erdélyben koncertezni és eddig soha semmilyen probléma nem adódott. Az énekes megdöbbent az eseten. Szerinte a román hatóságoknak "talán az nem tetszik, hogy aznap annyi magyar összejött", pedig ő románul köszönt és búcsúzott is el.

A Kolozsvári Magyar Napok mára Erdély egyik legnagyobb nyári fesztiváljává nőtte ki magát.

Nagy Feró az eset kapcsán a Borsnak nyilatkozott, valamint elmondta azt is, hogy mit gondol a migránskérdésről.

Ezt tényleg mondtam és tartom is. A törökök is itt voltak, és tönkretették a hazánkat. Ha már jönnek a migránsok, ne vigyenek, hanem hozzanak. Ezer százalék, hogy az összes nőt meg fogják erőszakolni. Azért jöttek, hogy elfoglalják ezt a földet, nem azért, hogy dolgozzanak. Nem hiszem, hogy a gyerekeimet, az unokáimat ki merem majd engedni az utcára. Szeretném a saját érdekeimet képviselni. Én nem hívtam őket, hogy itt mecsetet építsenek. De jönnek és követelőznek. Jönnek, átvágják a kerítést, betörik a kapukat. Ne itt harcoljanak, ne engem irtsanak ki! Menjenek haza, és ott harcoljanak a saját szabadságukért. Az egyéni érdekeimet képviselem, nem vagyok mingránspárti."

— mondta az énekes.

(

(MTI, Bors)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére