Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mi már tudjuk, mivel töltöd a szombat estéd!

Tóth Dalma

2016.06.21. 15:48

Ha hasznos idõtöltésre vágysz, most olyan helyekre is bejuthatsz, amelyek egyébként nem látogathatók vagy pedig jóval drágábban, mint szombat este.

Idén 15. alkalommal rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját, ahol 400 intézmény 2 200 programjából válogathatnak az érdeklődök. 2016-ban a Múzeumok Éjszakájának tematikája a „Hősök, felfedezők, újítók” címet viseli, és „fővárosa” Kecskemét, Katona József szülővárosa

Az éjszaka folyamán nem csak múzeumok, hanem várak, skanzenek, állatkertek, vadasparkok, fürdők, arborétumok, kulturális központok és egyéb létesítmények is nyitva tartanak.

A karszalaggal rendelkezők igénybe vehetik a BKK Múzeumbuszokat, amelyekkel minden résztvevő intézményt könnyen elérhetünk. A buszok hét különböző útvonalon járnak este hat órától hajnali fél háromig. A környezettudatosság jegyében idén egy újdonság is lesz a közlekedésben. Az E.ON-nak köszönhetően a budapestiek most először elektromos kisautókkal is közlekedhetnek a kisebb múzeumok között. Aki pedig biciklizni szeretne az se csüggedjen, a MOL BUBI a BKK és a Múzeumok Éjszakája közös akciót ajánl, amelynek keretében fél áron lehet vásárolni negyedéves MOL BUBI bérletet.

Budapesten a programok egységes karszalagbelépővel látogathatók. A karszalagok ára idén sem változott: felnőtteknek 1500 forintba, gyerekeknek pedig 600 forintba kerül. Hat éves kor alatt a belépés ingyenes. Karszalagot a résztvevő intézményekben és a BKK jegypénztáraiban tudtok venni. 

Az eligazodást idén is segíti az ingyenesen letölthető „EVENT@HAND MUZEJ” mobil alkalmazás. Használatához nincs szükség internet elérésre. A résztvevő intézmények és események anyagai mellett a kiemelt települések interaktív térképei és a helyi közlekedési információk is segítik az eligazodást, a „Kedvencek” listával és az „Emlékeztető” szolgáltatás használatával.

Olyan helyekre is bejuthatunk a karszalaggal, ahova egyébként sokkal drágább lenne a belépőjegy. 
Ha a Sziklakórházat szeretnétek megnézni, számoljatok a hosszabb sorban állással. A Budai Várban érdemes megnézni a De la Motte Beer-palotát is, ha már a Sziklakórháznál jártok. Ha a Planetáriumba szeretnétek menni, akkor ne felejtsetek el előre bejelentkezni, mivel egyes intézmények a korlátozott férőhely miatt előzetes regisztrációhoz kötik a belépést. Aki kíváncsi a második világháború idejéből fennmaradt óvóhelyekre, látogasson el Csepelre és vegyen részt egy bunkertúrán.

A további programokról és helyszínekről a rendezvény oldalán találtok részletes tájékoztatást.

A szervezők idén is több százezer érdeklődővel számolnak. Az elmúlt években országosan 420 000-en vettek részt a Múzeumok Éjszakáján.

 

(Múzeumok Éjszakája)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére