Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mi kerül ennyibe egy karácsonyi vásáron?

Nagy Gábor

2018.11.19. 17:40

Gurméproli, prolishopping a Vörösmarty téri burzsujpiacon.

Tudjátok hány nap van még karácsonyig? Elmondom: 36. Ez több mint 864 óra, több mint 51 ezer perc. Erre Téged már most rástresszelnek arra, hogy vedd meg a lapos TV-t a családnak; az okostelefont a kölöknek; az epilátort az asszonynak; bizsut a barátosnének; bögrét, zoknit, alsógatyát meg azoknak, akiknek nem tudsz jobbat kitalálni. Normális ez? Egyáltalán nem! Sőt: évről évre egyre rosszabb a helyzet.

A karácsony már rég nem az, ami régen volt, aminek igazán kellene lennie. December 24-e, 25-e és 26-a stressz, a lehúzás ünnepe lett.

Idén már októberben becsengettek: „mindjárt itt a karácsony”, „ne felejtsd el megvenni az ajándékokat”, „akciós a tablet, hozd el most”. Az utcákra kiszórták az „ünnepi díszkivilágítást”; a plázákat megpakolták mikulásokkal, hóemberekkel; és a hó elején fel is tették a pontot az i-re: november 9-én megnyílt a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren.

Szép? Persze, hogy az! Hangulatos? Hát hogyne! (Főleg, ha egy nap minimum háromszor meghallgathatom a Whamtől a Last Christmas c. számot. Tessék, akinek már novemberben hiányzik: itt van.) Turistamágnes? Azt mondják, zabálják a külföldiek. (Évente 800 ezer turista néz szét itt). De a legfontosabb: Drága? El sem tudod képzelni, mennyire! És ez a gond. Természetesen ki lehet menni csak úgy a Vörösmarty térre csak sétálni, nézelődni, elmerülni a tömegben. De az ember egy idő után azért csak megszomjazik, megéhezik. Ennyiért:

Gurméproli a Vörösmarty téri burzsujpiacon

Prolishopping a Vörösmarty téren

Csak egy kérdésem van: mi kerül ennyibe egy karácsonyi vásáron?
Ez a Proli a 888-on. Mert van élet a Nagykörúton túl is. És: olcsóbb forralt bort a népnek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére