Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megnéztük, hova érdemes menni, ha már nagyon eleged van a kánikulából

Bokor Gábor

2017.08.08. 15:58

A pusztító nyári hõség ellen a legjobb, ha az ember a vízpartra megy. Az utazóblog legújabb állomásán hazánk egyik legjobb strandjára, mi több, fürdõkomplexumába látogattunk el. Hajdúszoboszlón nincs más a gyógyvízen és az arra épült turisztikai látványosságokon kívül, de abban elsõ osztályú | UTAZÓBLOG

Sokak szerint a Velencei-tó a legjobb választás a nagy kánikula idején, többek a Balatonra esküsznek, azonban rengetegen vannak azok, akik a természetes vizek monotonitása helyett az aquaparkokat keresik fel. Ezért látogattunk el mi is az egyik leghíresebb víziközpontba, a hajdúszoboszlói Aqua-Palace-ba.

Messze van, de érdemes lemenni

Budapesttől csaknem 250 kilométerre van Hajdúszoboszló, melyet az M3-as autópályán keresztül lehet a legegyszerűbben elérni. Debrecen után a 4-es úton kell dél felé haladni, majd onnan már szinte eltéveszthetetlen az üdülőváros.

A városba beérve már mindenfelé ki van írva a fürdőkomplexum, így akár GPS nélkül is pofonegyszerűen oda lehet találni. Jó volt látni, hogy nemcsak egy bejáraton lehet bemenni, hanem szinte ötszáz méterenként van egy, így nem kell lejárni a lábunkat ahhoz, hogy bejussunk.

A legtöbb parkoló fizetős, általában ezer forintba kerül az egész napos parkolás, azonban a belváros felé már parkolóórába kell fizetni, ami drágább mulatság. A hozzám hasonló sóhereknek javaslom, hogy a legközelebbi bejárattól egy ötperces sétára lévő Kölcsey utcában hagyja az autót, ott ingyenes a parkolás.

Mindenki benevezett a bőrrákkupába

A főbejáraton mentünk be, ahol már láttuk, ahhoz képest, hogy egy szimpla hétköznap voltunk ott, tele volt turistákkal.

Bár sokan voltak, messze nem volt akkora a tömeg, hogy egy gombostűt se lehessen leejteni, mindenkinek jutott hely. Ez annak volt köszönhető, hogy hatalmas területen van a komplexum felhúzva, így szétterül a tömeg.

Jó volt látni, hogy családostul jártak ki az emberek, hiszen a gyerekeknek is számos program van az állatos csúszdától kezdve a mászókán át mindenig. Tényleg bármiféle reklámszöveg nélkül ki lehet jelenteni, hogy itt minden korcsoport megtalálja azt, amit akar.

Míg az idősebbek a gyógyvizes medencékben sakkoztak és beszélgettek egymással, addig a fiatalabbak a csúszdákon és a hullámmedencében szórakozhattak.

Az egyik legmenőbb csúszda is itt van

Rengetegen látogatnak az Aqua-Palace-ba, hogy megnézzék Európa egyik leghíresebb extrém csúszdaparkját. Az utóbbi pár évben bővítették ki a parkot, így épült meg az úgynevezett Extrém Aquapark, ahova tízezrek járnak szezononként.

Itt olyan különlegességeket próbálhatnak ki az odalátogatók, mint a szabadeséscsúszda, melynél egy kapszulába kell beállni és egy gombnyomásra kinyílik az ember alatt egy csapóajtó, így konkrétan szabadesésben indul a csúszda, melynek természetesen pár méter után már csökken a dőlésszöge.

A YouTube-on több itt készült felvétel is található, de talán ez mutatja meg legjobban, hogy milyen is:

A Hortobágy magában is szuper hely

Aki nem szeret vízközelben lenni, annak javaslom, hogy látogasson el a Hajdúszoboszlótól egy karnyújtásnyira lévő Hortobágyi Nemzeti Parkba, hiszen ez egy végtelenül nyugodt terület. Akár a Szoboszlóról hazafelé tartók is ellátogathatnak oda, ha nem egyből a sztráda felé mennek, hanem a 33-as út felé kanyarodnak, ami a sofőröknek is jó, hiszen a látnivalók mellett az út is pazar, élménydús a vezetés rajta.

A táj tele van gémeskutakkal – melyeket utoljára az általános iskolai honismeretkönyvben láttam –, ami a lapos alföldi tájat remekül feldobja. A térség egyik legnagyobb látványossága a világhírű Kilenclyukú híd, ami köré számos remek étterem és büfé épült. A helyiek rendkívül barátságosak és vendégszeretőek, a kiszolgálásra egyáltalán nem lehet panasz.

Egy napba nagyjából ennyi fér bele, azonban javaslom mindenkinek, hogy töltsön el itt pár napot, hiszen annyi időre bőven elég látnivaló van!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére