Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Még a BBC vezetője szerint is megöli a politikai korrektség a humor mûfaját

Tóth Dalma

2019.04.12. 10:20

A humort megöli, hogy a közösségi média viktoriánus erkölccsel rendelkezõ felhasználói folyamatosan panaszkodnak a viccek miatt - jelentette ki a BBC vezetõje.

Shane Allen, a BBC komédiaügyi vezetője szerint a brit humor hagyományait fenyegeti a politikai korrektség.

Allan most indította útjára a Brit Vígjáték Alapítványt, amely keretein belül létre szeretne hozni egy vígjátékokra vonatkozó alapszabályzatot, ami szerinte segítene megbirkózni a nézők – főleg a politikai korrektséggel kapcsolatos – panaszözönével. A BBC humoristája szerint egy olyan világban élünk, ahol a közösségi média által könnyen ki lehet ragadni a kontextusból a humoros anyagokat, ami sokat ront a helyzeten.

A műfaj szereplői közül sokan úgy érzik, hogy a vígjátékok nem olyan viccesek, mint amennyire lehetnének, mert az íróknak nagyon óvatosnak kell lenniük, folyamatosan figyelniük kell arra, nehogy valakit/valakiket véletlenül megsértsenek – mondta.

Hozzátette, hogy az alapszabályzat segíthet abban, hogy az írók nagyobb szabadságot kapjanak.

A BBC szerint jobb a bevándorlás, mint a magyar családpolitika

2019. február 12. 20:30 A magyar emberek döntő többsége viszont nem így gondolja. A Mandiner szúrta ki, hogy a BBC World Service hétfő reggeli, 60 perces hírműsorában szó esett Orbán Viktor magyar miniszterelnök családpolitikai bejelentéseiről is. Az adásban megszólaltatták Sarah Harper professzort, aki a téma „szakértőjének" számít, ugyanis az elöregedő társadalmak problémáival foglalkozó Oxford Institute of Population Ageing vezetője.

Habár a BBC is folyamatosan a píszí elveket propagálja, már ők sem tudnak mit kezdeni azzal, hogy a nézőik folyamatosan túl fehérnek és túl középosztálybelinek tartják a csatornát.

A píszí aktivistáinak Shane Allennel is problémájuk van, mivel a neves Belfast Royal Academyre járt, mielőtt az Edinburgh-i Egyetemre ment volna. Azaz ő is túl fehér, túl középosztálybeli, és nem tartozik valamelyik kisebbséghez, alulreprezentált csoporthoz.

Shane Allen korábban azzal csapta ki a biztosítékot, hogy a Monty Pythonra visszautalva azt mondta, "ha most állítanánk össze egy csapatot, az nem hat fehér férfiből állna az elit egyetemekről, hanem sokszínűbb társaság lenne, amely tükrözné a modern világot.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére